MERIDA EN JACK’S ART SERIE III

Sportfietsen merk Merida en Jack Liemburg hebben onlangs een derde serie schilderijen gelanceerd. De inmiddels internationaal bekende kunstschilder Jack heeft hierbij gebruik gemaakt van foto’s die vorig jaar en dit jaar zijn gemaakt van het Bahrain-Mclaren team. Het UCI World Tour team dat dit jaar onder de naam Bahrain-Victorious doorging heeft grote successen in diverse wedstrijden behaald en diende als inspiratie voor een exclusieve serie van unieke schilderijen.

“Ik wilde graag dat de kleuren oranje, rood en lichtblauw er echt uit zouden springen’, aldus Peter Koperdraad. ‘De werken van Jack zijn altijd zeer origineel, met een thema. Dit was de derde keer dat we met Jack hebben samengewerkt, en wederom ben ik erg tevreden met het resultaat. Onze samenwerking is in 2015 begonnen met een serie schilderijen met Lampre-Merida als thema, het toenmalige World Tour team. In 2019 was er een mooie serie over Amsterdam. En nu dan over het succesteam Bahrain-Victorious.”

“We hebben bewust gekozen voor een kleine oplage en een afmeting van 70x100cm zodat ieder kunstwerk ook echt bij mensen thuis, of in de winkel bij onze dealers opgehangen kan worden. Bijvoorbeeld in de hoek waar de racefietsen staan. We hebben bewust gekozen voor een oplage van slechts 30 stuks, dat komt de uitstraling natuurlijk ten goede, als je weet dat het exclusief is.” aldus Peter.

Jack vervolgt: “Peter en ik werken al lang samen, hij geeft mij veel materiaal waar ik direct mee aan de slag kan. Omdat we al lang samenwerken weet ik inmiddels precies wat het gevoel is dat Merida wil uitstralen, het is een ‘cool’ sportfietsen merk en dat spat dan ook van het doek af”.

Naast kunstwerken voor bekende Nederlanders als Frans Duijts, Daley Blind en Gordon, maakt Jack ook speciale kunstwerken voor galerieën door heel Europa en doet veel privé opdrachten.

“Vaak wil een hele familie vereeuwigd worden met b.v. Amy Winehouse en Michael Jackson. Het kan allemaal, voor privé opdrachten laat ik de mensen naar mijn atelier, gevestigd in een kerk, in Apeldoorn komen. Daar staan meer dan 250 kunstwerken, groot en klein ter inspiratie. En samen ontstaat er dan heel vaak iets moois. Zo ook met Peter van Merida. Hij verkoopt deze gelimiteerde collectie of geeft ze als bijzonder cadeau als een dealer een bijzonder jubileum heeft.”

De doeken zullen vanaf medio augustus via de webshop van Merida te koop zijn.

https://www.merida.nl/accessoires/kantoor/

Voor degene die eens een kijkje in Apeldoorn willen komen nemen bij de unieke werken van Jack Liemburg: mail naar info@jacksart.nl en maak eenvoudig een afspraak.

Meer Nieuws

 • CYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSENCYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSEN
  Dat Cyclis Bike Lease innoverend is was al duidelijk toen het in 2014 pionier werd in fietsleasing. Het bedrijf toont zich nu alweer van zijn vernieuwende kant door als eerste fietsleasebedrijf op de proppen te komen met een eigen vloot aan vervangfietsen. Dit gloednieuwe project wordt eerst leven ingeblazen binnen Limburg, waarna het uitgebreid zal worden naar alle klanten tegen het einde van 2023.
  Lees meer…
 • RIDLEY PRESENTEERT CUSTOM DESIGN VOOR EUROPEES KAMPIOEN MICHAEL VANTHOURENHOUTRIDLEY PRESENTEERT CUSTOM DESIGN VOOR EUROPEES KAMPIOEN MICHAEL VANTHOURENHOUT
  Bij een kampioenentrui hoort een speciale fiets. Daarom ging Ridley meteen na de nieuwe Europese titel van Michael Vanthourenhout aan de slag in de eigen lakkerij.
  Lees meer…
 • EEN FOTO IN DE INBOXEEN FOTO IN DE INBOX
  Soms belanden er berichten en foto’s in je inbox die je na lezing eerst maar eens opslaat omdat het interessant is en om er later eventueel mee aan de slag te kunnen gaan. Een lid van onze tourclub is internationaal vrachtwagenchauffeur.’s Zondagsmorgens tijdens onze wekelijkse rit vraag ik hem steevast waar hij de afgelopen week is geweest. Het antwoord is dikwijls: “Een rit naar Zuid-Frankrijk en daar lossen, vervolgens naar Italië om te laden en dan weer terug naar Nederland”. Het is net als op de fiets: kilometers maken!
  Lees meer…
Meer artikels