MERIDA EN JACK’S ART SERIE III

Sportfietsen merk Merida en Jack Liemburg hebben onlangs een derde serie schilderijen gelanceerd. De inmiddels internationaal bekende kunstschilder Jack heeft hierbij gebruik gemaakt van foto’s die vorig jaar en dit jaar zijn gemaakt van het Bahrain-Mclaren team. Het UCI World Tour team dat dit jaar onder de naam Bahrain-Victorious doorging heeft grote successen in diverse wedstrijden behaald en diende als inspiratie voor een exclusieve serie van unieke schilderijen.

“Ik wilde graag dat de kleuren oranje, rood en lichtblauw er echt uit zouden springen’, aldus Peter Koperdraad. ‘De werken van Jack zijn altijd zeer origineel, met een thema. Dit was de derde keer dat we met Jack hebben samengewerkt, en wederom ben ik erg tevreden met het resultaat. Onze samenwerking is in 2015 begonnen met een serie schilderijen met Lampre-Merida als thema, het toenmalige World Tour team. In 2019 was er een mooie serie over Amsterdam. En nu dan over het succesteam Bahrain-Victorious.”

“We hebben bewust gekozen voor een kleine oplage en een afmeting van 70x100cm zodat ieder kunstwerk ook echt bij mensen thuis, of in de winkel bij onze dealers opgehangen kan worden. Bijvoorbeeld in de hoek waar de racefietsen staan. We hebben bewust gekozen voor een oplage van slechts 30 stuks, dat komt de uitstraling natuurlijk ten goede, als je weet dat het exclusief is.” aldus Peter.

Jack vervolgt: “Peter en ik werken al lang samen, hij geeft mij veel materiaal waar ik direct mee aan de slag kan. Omdat we al lang samenwerken weet ik inmiddels precies wat het gevoel is dat Merida wil uitstralen, het is een ‘cool’ sportfietsen merk en dat spat dan ook van het doek af”.

Naast kunstwerken voor bekende Nederlanders als Frans Duijts, Daley Blind en Gordon, maakt Jack ook speciale kunstwerken voor galerieën door heel Europa en doet veel privé opdrachten.

“Vaak wil een hele familie vereeuwigd worden met b.v. Amy Winehouse en Michael Jackson. Het kan allemaal, voor privé opdrachten laat ik de mensen naar mijn atelier, gevestigd in een kerk, in Apeldoorn komen. Daar staan meer dan 250 kunstwerken, groot en klein ter inspiratie. En samen ontstaat er dan heel vaak iets moois. Zo ook met Peter van Merida. Hij verkoopt deze gelimiteerde collectie of geeft ze als bijzonder cadeau als een dealer een bijzonder jubileum heeft.”

De doeken zullen vanaf medio augustus via de webshop van Merida te koop zijn.

https://www.merida.nl/accessoires/kantoor/

Voor degene die eens een kijkje in Apeldoorn willen komen nemen bij de unieke werken van Jack Liemburg: mail naar info@jacksart.nl en maak eenvoudig een afspraak.

Meer Nieuws

 • EEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERGEEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERG
  Een fietsvakantie of -weekend organiseren met de vriendenkring of de fietsclub en de hechte band ervaren en versterken van de ganse groep vinden velen geen gemakkelijke onderneming. En toch is het niet zo moeilijk om de ideale formule te vinden om de banden van uw fietsgroep nog sterker te smeden. De sleutel ligt in het huren van een alles biedend vakantiehuis, waar iedereen de passie voor de fiets ten volle kan beleven.
  Lees meer…
 • DE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRANDDE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRAND
  De alombekende Coll de Rates in de regio rond Calpe stond dit weekend in lichterlaaie als gevolg van een uit de hand gelopen verbranding van tuinafval. Niet minder dan 800 ha zijn afgebrand.
  Lees meer…
 • GENIETEN EN FIETSEN OP EN ROND DE MONT VENTOUXGENIETEN EN FIETSEN OP EN ROND DE MONT VENTOUX
  Eindelijk is er een complete reisgids over de Mont Ventoux. Deze mythische wielerberg staat bij heel veel wielertoeristen bovenaan hun bucketlist. Dat is de auteurs Toon Claes, internationaal bekend sportchirurg voor wie de berg geen geheimen meer heeft, en Dina Vercruyssen, die aan de voet van de berg een B&B heeft, ook niet ontgaan.
  Lees meer…
Meer artikels