DE NIEUWE MICHELIN POWER CUP – DE NIEUWE REEKS VAN PREMIUM BANDEN VOOR RACEFIETSEN

Michelin lanceert een nieuwe reeks van premium banden voor racefietsen: de MICHELIN POWER CUP. Deze nieuwe reeks is beschikbaar in drie versies.

Deze nieuwe reeks is beschikbaar in drie versies. De racetube (Tubular) behoort tot het Racing Line aanbod van Michelin, terwijl de Tubetype en Tubeless Ready (TLR) banden deel uitmaken van het Competition Line aanbod.

 • Ontwikkeld voor de competitie en geoptimaliseerd voor veeleisende wielrenners.
 • Nieuwe rubbersamenstelling voor het loopvlak voor meer snelheid, een betere rolefficiëntie en meer grip in de bochten.
 • Beschikbaar als racetube (Tubular), Tubetype en Tubeless Ready (TLR) band.
 • Een volledig nieuwe verpakking die 100 % recycleerbaar is.

 

De MICHELIN POWER CUP Tubular maakt gebruik van technologieën zoals de Gum-X technologie die de rolefficiëntie, de grip in bochten en de levensduur van de racetube optimaliseert. De High Density Shield technologie zorgt dan weer voor meer weerstand tegen lekrijden en het 2×160 TPI karkas voor meer comfort bij het rijden met een hoge bandendruk.

De combinatie met een latex binnenband vermindert het gewicht en draagt tegelijkertijd bij aan een grotere lekbestendigheid, een hoger rendement en meer comfort.

Ook de MICHELIN POWER CUP Tubetype maakt gebruik van de Gum-X technologie voor optimalisering van het rendement, de grip in bochten en de levensduur van de band. Verder zorgt de Aramid Shield technologie voor extra bescherming tegen lekrijden en garandeert het 3×120 TPI karkas de stevigheid van de zijwanden. Bovendien laat de Gum-X technologie een strak design toe met een slick loopvlakpatroon.

De MICHELIN POWER CUP TLR maakt eveneens gebruik van de Gum-X technologie. Door toevoeging van een afdichtmiddel (sealant) zorgt Tubeless Shield technologie voor extra bescherming tegen lekrijden door pinches en voor een optimaal comfort. Het lichtgewicht TLR-compatibel karkas van 4×120 TPI is robuust en betrouwbaar voor uiteenlopende wegomstandigheden.

De nieuwe reeks MICHELIN POWER CUP is verkrijgbaar in de detailhandel in de volgende afmetingen en kleuren:

 • De MICHELIN POWER CUP Tubular vervangt de MICHELIN POWER COMPETITION Tubular en is vanaf maart 2022 verkrijgbaar in de afmetingen 28”-23mm (zwart), 28”-25mm (zwart en classic) en 28”-28mm (zwart en classic).
 • De MICHELIN POWER CUP Tubetype vervangt de MICHELIN POWER ROAD Tubetype en is vanaf maart 2022 verkrijgbaar in de afmetingen 700x23C (zwart), 700x25C (zwart en classic) en 700x28C (zwart en classic).
 • De MICHELIN POWER CUP TLR vervangt de MICHELIN POWER ROAD TLR en zal vanaf mei 2022 verkrijgbaar zijn de afmetingen 700x25C (zwart en classic), 700x28C (zwart en classic) en 700x30C (zwart).

 

In overeenstemming met de “Alles duurzaam” strategie van de Michelin Groep zijn alle verpakkingen van de in de detailhandel verkochte banden en binnenbanden voor fietsen van Michelin voortaan volledig recycleerbaar.

Meer Nieuws

 • ABUS GAMECHANGER 2.0 – SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICAABUS GAMECHANGER 2.0 - SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA
  De ABUS GameChanger 2.0 is de nieuwe ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, triatleten en ambitieuze atleten in de strijd om watts en seconden. Zijn voorganger - de GameChanger 1.0 - is al een klassieker op het gebied van aerodynamica en was destijds de grondlegger van de nieuwe prestatiecategorie van ABUS helmen.
  Lees meer…
 • DE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAMEDE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAME
  De Phar-Mi-Lan ijzersiropen zijn uniek onder meer omdat deze geen tandverkleuring geven zoals dat wel het geval is bij andere vloeibare ijzerformules verkrijgbaar in Europa. De siropen zijn uitermate goed opneembaar en aan te raden voor heel wat doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan dames met een acuut ijzergebrek. Zij maken gebruik van 2 tot 3 dosissen per dag verdeeld over 2 opnames per dag, te nemen 30 minuten voor of na een maaltijd om de opname te versterken.
  Lees meer…
 • CONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIESCONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIES
  Concap Keton drink zorgt ervoor dat de lichaamseigen stoffen omgezet worden in energie nadat de suikerreserves zijn uitgeput. Ketonen worden ook wel de vierde brandstof of superbrandstof genoemd. Deze zorgen voor extra energie waardoor de spieren beter kunnen presteren.
  Lees meer…
Meer artikels