DE NIEUWE MICHELIN POWER CUP – DE NIEUWE REEKS VAN PREMIUM BANDEN VOOR RACEFIETSEN

Michelin lanceert een nieuwe reeks van premium banden voor racefietsen: de MICHELIN POWER CUP. Deze nieuwe reeks is beschikbaar in drie versies.

Deze nieuwe reeks is beschikbaar in drie versies. De racetube (Tubular) behoort tot het Racing Line aanbod van Michelin, terwijl de Tubetype en Tubeless Ready (TLR) banden deel uitmaken van het Competition Line aanbod.

  • Ontwikkeld voor de competitie en geoptimaliseerd voor veeleisende wielrenners.
  • Nieuwe rubbersamenstelling voor het loopvlak voor meer snelheid, een betere rolefficiëntie en meer grip in de bochten.
  • Beschikbaar als racetube (Tubular), Tubetype en Tubeless Ready (TLR) band.
  • Een volledig nieuwe verpakking die 100 % recycleerbaar is.

 

De MICHELIN POWER CUP Tubular maakt gebruik van technologieën zoals de Gum-X technologie die de rolefficiëntie, de grip in bochten en de levensduur van de racetube optimaliseert. De High Density Shield technologie zorgt dan weer voor meer weerstand tegen lekrijden en het 2×160 TPI karkas voor meer comfort bij het rijden met een hoge bandendruk.

De combinatie met een latex binnenband vermindert het gewicht en draagt tegelijkertijd bij aan een grotere lekbestendigheid, een hoger rendement en meer comfort.

Ook de MICHELIN POWER CUP Tubetype maakt gebruik van de Gum-X technologie voor optimalisering van het rendement, de grip in bochten en de levensduur van de band. Verder zorgt de Aramid Shield technologie voor extra bescherming tegen lekrijden en garandeert het 3×120 TPI karkas de stevigheid van de zijwanden. Bovendien laat de Gum-X technologie een strak design toe met een slick loopvlakpatroon.

De MICHELIN POWER CUP TLR maakt eveneens gebruik van de Gum-X technologie. Door toevoeging van een afdichtmiddel (sealant) zorgt Tubeless Shield technologie voor extra bescherming tegen lekrijden door pinches en voor een optimaal comfort. Het lichtgewicht TLR-compatibel karkas van 4×120 TPI is robuust en betrouwbaar voor uiteenlopende wegomstandigheden.

De nieuwe reeks MICHELIN POWER CUP is verkrijgbaar in de detailhandel in de volgende afmetingen en kleuren:

  • De MICHELIN POWER CUP Tubular vervangt de MICHELIN POWER COMPETITION Tubular en is vanaf maart 2022 verkrijgbaar in de afmetingen 28”-23mm (zwart), 28”-25mm (zwart en classic) en 28”-28mm (zwart en classic).
  • De MICHELIN POWER CUP Tubetype vervangt de MICHELIN POWER ROAD Tubetype en is vanaf maart 2022 verkrijgbaar in de afmetingen 700x23C (zwart), 700x25C (zwart en classic) en 700x28C (zwart en classic).
  • De MICHELIN POWER CUP TLR vervangt de MICHELIN POWER ROAD TLR en zal vanaf mei 2022 verkrijgbaar zijn de afmetingen 700x25C (zwart en classic), 700x28C (zwart en classic) en 700x30C (zwart).

 

In overeenstemming met de “Alles duurzaam” strategie van de Michelin Groep zijn alle verpakkingen van de in de detailhandel verkochte banden en binnenbanden voor fietsen van Michelin voortaan volledig recycleerbaar.

Meer Nieuws

Meer artikels