CYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSEN

Dat Cyclis Bike Lease innoverend is was al duidelijk toen het in 2014 pionier werd in fietsleasing. Het bedrijf toont zich nu alweer van zijn vernieuwende kant door als eerste fietsleasebedrijf op de proppen te komen met een eigen vloot aan vervangfietsen. Dit gloednieuwe project wordt eerst leven ingeblazen binnen Limburg, waarna het uitgebreid zal worden naar alle klanten tegen het einde van 2023.

Cyclis is sinds de oprichting in 2014 uitgegroeid van slechts 50 leasefietsen tot intussen 32 000 actieve leasecontracten. Dat de vloot alsmaar blijft groeien brengt ook bijkomende uitdagingen met zich mee, want hoe meer fietsen in omloop, hoe meer schadegevallen er zijn of hoe meer fietsen er gestolen worden. Het resultaat is dan ook dat de fietser in zulke situaties even zonder leasefiets komt te zitten totdat de fiets hersteld is of de nieuwe fiets beschikbaar is.

De missie van het bedrijf is om zo veel mogelijk mensen gelukkig te maken met een leasefiets en hen daarbij volledig te ontzorgen. Het all-in-leasepakket bestaat daarom reeds uit een flexibel onderhoudsbudget, pechbijstand 24/7 en een schade- en diefstalverzekering. Om de fietsers echter nog beter bij te staan, zal het pakket nu volledig kosteloos uitgebreid worden met een vervangfiets die ter beschikking gesteld wordt als er zich een verzekeringsgeval voordoet.

De vervangvloot bestaat uit zowel e-bikes als speedbikes. Fietsers die een speedbike leasen zullen dus hetzelfde type fiets ter vervanging kunnen krijgen, voor alle andere fietsers zijn er e-bikes. Deze bijkomende, ondersteunende service, zal eerst van start gaan met een testperiode binnen Limburg. Daarna zal de dienst tegen het einde van dit jaar zorgvuldig uitgerold worden naar alle klanten in België. Cyclis wil op deze manier een meerwaarde bieden en het fietsplezier garanderen voor iedereen.

Meer Nieuws

 • GENIETEN EN FIETSEN OP EN ROND DE MONT VENTOUXGENIETEN EN FIETSEN OP EN ROND DE MONT VENTOUX
  Eindelijk is er een complete reisgids over de Mont Ventoux. Deze mythische wielerberg staat bij heel veel wielertoeristen bovenaan hun bucketlist. Dat is de auteurs Toon Claes, internationaal bekend sportchirurg voor wie de berg geen geheimen meer heeft, en Dina Vercruyssen, die aan de voet van de berg een B&B heeft, ook niet ontgaan.
  Lees meer…
 • NIEUWE APP VOOR HET BEHEER VAN FIETSCLUBS “VF CLUBS” GOED ONTHAALDNIEUWE APP VOOR HET BEHEER VAN FIETSCLUBS “VF CLUBS” GOED ONTHAALD
  Op Velofollies werd een nieuwe fietsapp gelanceerd: vf Clubs. Het is een makkelijke én gratis app voor het beheer van fietsclubs.
  Lees meer…
 • VELOFOLLIES GROTER DAN OOITVELOFOLLIES GROTER DAN OOIT
  In 2024 start niet alleen de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne in Kortrijk, Kortrijk is van 19 t.e.m. 21 januari ook opnieuw de gastheer van de internationale fietsbeurs Velofollies in Kortrijk Xpo. Met meer dan 300 exposanten binnen alle domeinen van fietsen en wielrennen mag Velofollies zich ondertussen kronen tot 2de grootste fietsbeurs van Europa!
  Lees meer…
Meer artikels