BELGEN OPNIEUW GEKLOPT DOOR PAUL DAUMONT IN BURKINA FASO

In de Ronde Van Burkina Faso stond vandaag een etappe van 107 km op het menu. Al van in de start namen twee Burkinezen en één Kameroener het hazenpad. Na 40 km hadden zij een maximale voorsprong van 5'30” bijeen gefietst.

Het volledige peloton keek net als gisteren alleen maar naar de Belgen en zij konden dan ook niet anders dan het initiatief in de achtervolging te nemen. De volledige Thielemans – De Hauwere ploeg van Herman Beyssens ging vol aan de bak om de vluchters terug te halen. Na een tijdje stond door de stevige zijwind en het hoge tempo de deur achteraan volledig open.

Op 20 km van het einde waren de drie vluchters eraan voor de moeite en kwamen er nog een twintig tal renners in aanmerking voor de ritoverwinning. Onder hen nog drie Belgen; Wannes Heylen, Stef Rogiers en Rutger Wouters.

Op vijf km van de meet achtte Wouters zijn moment gekomen. Hij geraakte niet weg, maar hierdoor splitste de kopgroep. Een dozijn renners reden naar de meet voor de ultieme sprint.

Rutger Wouters trok de spurt aan voor Wannes Heylen die net als Wouters gisteren geremonteerd werd door Paul Daumont. Rutger Wouters werd nog derde en mocht voor de tweede dag op rij naar het podium.

Uitslag rit 2:
1. Paul Daumont – Burkina Faso
2. Wannes Heylen – BEL
3. Rutger Wouters – BEL
15. Stef Rogier – BEL
48. Guy Smet – BEL
49. Sam Van de Mieroop – BEL
50. Niels Vandyck – BEL

Meer info volgt snel op Cyclelive Magazine

Photos: © Tour du Faso 

Meer Nieuws

Meer artikels