BELGEN OPNIEUW GEKLOPT DOOR PAUL DAUMONT IN BURKINA FASO

In de Ronde Van Burkina Faso stond vandaag een etappe van 107 km op het menu. Al van in de start namen twee Burkinezen en één Kameroener het hazenpad. Na 40 km hadden zij een maximale voorsprong van 5'30” bijeen gefietst.

Het volledige peloton keek net als gisteren alleen maar naar de Belgen en zij konden dan ook niet anders dan het initiatief in de achtervolging te nemen. De volledige Thielemans – De Hauwere ploeg van Herman Beyssens ging vol aan de bak om de vluchters terug te halen. Na een tijdje stond door de stevige zijwind en het hoge tempo de deur achteraan volledig open.

Op 20 km van het einde waren de drie vluchters eraan voor de moeite en kwamen er nog een twintig tal renners in aanmerking voor de ritoverwinning. Onder hen nog drie Belgen; Wannes Heylen, Stef Rogiers en Rutger Wouters.

Op vijf km van de meet achtte Wouters zijn moment gekomen. Hij geraakte niet weg, maar hierdoor splitste de kopgroep. Een dozijn renners reden naar de meet voor de ultieme sprint.

Rutger Wouters trok de spurt aan voor Wannes Heylen die net als Wouters gisteren geremonteerd werd door Paul Daumont. Rutger Wouters werd nog derde en mocht voor de tweede dag op rij naar het podium.

Uitslag rit 2:
1. Paul Daumont – Burkina Faso
2. Wannes Heylen – BEL
3. Rutger Wouters – BEL
15. Stef Rogier – BEL
48. Guy Smet – BEL
49. Sam Van de Mieroop – BEL
50. Niels Vandyck – BEL

Meer info volgt snel op Cyclelive Magazine

Photos: © Tour du Faso 

Meer Nieuws

 • JONAS VINGEGAARD TORENHOOG FAVORIET IN DE TIRRENO ADRIATICOJONAS VINGEGAARD TORENHOOG FAVORIET IN DE TIRRENO ADRIATICO
  Gisteren werd de eerste rit gereden in Parijs-Nice en dat ging al meteen gepaard met vuurwerk van mede-topfavoriet Remco Evenepoel. Die andere topfavoriet Primoz Roglic liet zich echter niet vangen aan de uitnodiging van Evenepoel om er een lap op te geven en hield zich gedeisd. Misschien wel de beste tactiek als je eindwinnaar wil worden?
  Lees meer…
 • NIEUWE TEST VOOR REMCO EVENEPOEL IN PARIJS-NICENIEUWE TEST VOOR REMCO EVENEPOEL IN PARIJS-NICE
  Nu zondag, drie maart start in Les Mureaux de 82ste editie van Parijs – Nice, met Remco Evenepoel en Primoz Roglic als de grote favorieten op de eindzege. De koers naar de zon eindigt op 12 maart op de Promenade des Anglais in Nice. Het parcours is dit jaar niet echt sprinters gezind, want er zijn slechts twee etappes waar zij misschien aan het feest zullen zijn. In totaal staan er dertig gecatalogeerde cols over een totale afstand van 1219 km op het menu. Er is ook opnieuw een ploegentijdrit (rit 3) die net als vorig jaar de tijden van de renners individueel zal afklokken.
  Lees meer…
 • CHARLY GAUL – VAN ENGEL TOT KLUIZENAAR IN HET WOUDCHARLY GAUL - VAN ENGEL TOT KLUIZENAAR IN HET WOUD
  Remco Evenepoel werd op 25 januari 2024, pas 24 jaar en wij legden de palmaressen - tot aan de 24ste verjaardag - van de grote renners uit diverse tijdperken en landen naast mekaar. Vandaag zijn we aanbeland bij de nummer veertien uit onze ranking Charly Gaul.
  Lees meer…
Meer artikels