VIELO EN CLASSIFIED WERKEN SAMEN OM DE ULTIEME MODERNE RACEFIETS TE MAKEN

Het Britse onafhankelijk fiets-boetiekmerk Vielo en Classified kondigden vandaag een samenwerking aan waarbij Vielo's hun exclusieve 1x frames combineert met Classified’s Powershift technologie om de ultieme moderne racefiets te maken.

ielo ontstond in 2018 met een gewaagd weg- en gravel frame dat werd ontworpen voor een 1x crankset. Dit unieke frameontwerp verhoogde de laterale stijfheid van de trapas met 32% ten opzichte van een gelijkwaardig 2x ontwerp. Het bood ook veel meer vrijheid in engineering design en efficiëntie naar andere delen van het fietsframe.

Classified lanceerde zijn revolutionaire Powershift-technologie in 2021, met als kop ‘Het einde van de voorderailleur’.  Het product wordt ondersteund door gevestigde investeerders en de steun van ex-profrenners Tom Boonen, Andre Greipel, Marcel Kittel, Anna Van der Breggen en Philippe Gilbert. De samenwerking tussen Vielo en Classified is tot stand gekomen om zo het breedste assortiment versnellingen zonder in te boeten op frame en schakelprestaties te kunnen realiseren.

"...om zo het breedste assortiment versnellingen zonder in te boeten op frame en schakelprestaties te kunnen realiseren"

Ian Hughes, oprichter van Vielo, vertelde ons: “Toen we Vielo lanceerden, wisten we dat we een eigen weg wilden inslaan als één van de eerste ‘adopters’ van ‘1x only’ gravel en wegframes. We hebben ons merk, onze stijl en onze reputatie hieromheen gebouwd en tot nu toe is geen enkel ander fietsmerk deze weg ingeslagen. Alle persrecensies die we hebben ontvangen bewijzen dat we op de goede weg zijn. Het heeft even geduurd om sommige traditionele wielerfans te overtuigen om dit te accepteren, vooral liefhebbers van racefietsen. Velen drongen aan op een groter bereik en meer versnellingen dan de huidige 1x 12 of 13 speed. We keken met belangstelling toe toen Classified in 2021 hun ‘virtuele voorderailleur’ Powershift-technologie lanceerde, om te zien hoe lang het zou duren voordat wielerliefhebbers het nut en de voordelen zouden inzien, en vervolgens te vragen om het systeem op een Vielo-frame in te bouwen.”

Hughes zei verder: “We delen veel synergieën met Classified, in die zin dat we moedig, dynamisch en vooruitdenkend zijn… het is zinvol om onze krachten te bundelen en wielerliefhebbers over de hele wereld te laten zien dat er veel meer is voor weg- en gravelfietsen dan een standaard frame met voorderailleur en een dubbel kettingblad vooraan.”

Classified’s OEM manager Steven PMJ Wong zei over de samenwerking: “Een door innovatie gedreven bedrijf als Vielo is precies het soort partner waarmee we bij Classified willen samenwerken. Met de gedeelde overtuiging dat de traditionele 2x fiets niet de meest efficiënte set-up is die beschikbaar is, is de samenwerking volkomen logisch.”

De samenwerking werd gelanceerd tijdens de Sea Otter Classic op 20 april 11 uur op de Vielo stand (nr. P77), met een presentatie van een nieuwe editie Vielo R+1 racefiets. 

De nieuwe R+1 Cyan Blue fiets heeft een levendige blauwe overgang met een explosie van R+1 logo’s. De fiets is uitgerust met SRAM Force D2 groepen, Quarq power meter crankset, Classified R50 wielset en Powershift Technology. De prijs is 6.999 Britse pond wat neerkomt op € 7.939 inclusief BTW (koers Britse pond op 20 april 2023 – 20u) en is rechtstreeks bij Vielo verkrijgbaar.  Daarnaast is er een optionele Reverb AXS dropper post om de ultieme moderne racefiets te maken.

Meer infohttps://www.vielo.cc/pages/vielo-r-1-classified  

Over Classified: https://www.classified-cycling.cc/powershift-technology

Meer Nieuws

 • ABUS GAMECHANGER 2.0 – SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICAABUS GAMECHANGER 2.0 - SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA
  De ABUS GameChanger 2.0 is de nieuwe ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, triatleten en ambitieuze atleten in de strijd om watts en seconden. Zijn voorganger - de GameChanger 1.0 - is al een klassieker op het gebied van aerodynamica en was destijds de grondlegger van de nieuwe prestatiecategorie van ABUS helmen.
  Lees meer…
 • DE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAMEDE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAME
  De Phar-Mi-Lan ijzersiropen zijn uniek onder meer omdat deze geen tandverkleuring geven zoals dat wel het geval is bij andere vloeibare ijzerformules verkrijgbaar in Europa. De siropen zijn uitermate goed opneembaar en aan te raden voor heel wat doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan dames met een acuut ijzergebrek. Zij maken gebruik van 2 tot 3 dosissen per dag verdeeld over 2 opnames per dag, te nemen 30 minuten voor of na een maaltijd om de opname te versterken.
  Lees meer…
 • CONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIESCONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIES
  Concap Keton drink zorgt ervoor dat de lichaamseigen stoffen omgezet worden in energie nadat de suikerreserves zijn uitgeput. Ketonen worden ook wel de vierde brandstof of superbrandstof genoemd. Deze zorgen voor extra energie waardoor de spieren beter kunnen presteren.
  Lees meer…
Meer artikels