DE NIEUWE ONE-TWENTY – TRAILPRESTATIES VEREENVOUDIGD

Het creëren van een eenvoudige maar enorm effectieve allrounder die betaalbaar is en eenvoudig te onderhouden dankzij een betrouwbaar en ongecompliceerd ontwerp.

Terugkijkend op een lange geschiedenis als de ‘jack of all trades’ in de MERIDA serie en met de laatste grote update die plaatsvond in 2019, was het tijd voor de ONE-TWENTY om te profiteren van hun laatste innovaties om hun trailfiets met korte veerweg aan de top te houden.

Dat betekent een vergroting van de veerweg tot 130 mm aan beide uiteinden en het gebruik van het beproefde P-FLEX veersysteem voor eenvoudige, lichte, onderhoudsvrije en enorm effectieve prestaties. Ze hebben ook gebruik gemaakt van hun expertise in de productie van aluminium frames om zich te richten op het creëren van een sterke maar budgetvriendelijke serie fietsen in combinatie met een kostenbewuste maar high-performance fit-for-purpose kit.

De geometrie van de nieuwe ONE-TWENTY heeft ook een aantal belangrijke updates ondergaan, het steiler maken van de zitbuishoek naar 78,5° creëert een goed gebalanceerde positie boven de trapas voor efficiënt trappen en klimmen en het verslappen van de balhoofdhoek naar 66° voor meer stabiliteit op het parcours, terwijl de reach is gegroeid in alle maten. 

MERIDA heeft ook hun op reach gebaseerde AGILOMETER maatsysteem geïntegreerd, zodat rijders hun fietsmaat kunnen kiezen op basis van het gewenste rijgedrag in plaats van op zitbuislengte/rijdershoogte. Ga lang voor meer stabiliteit, ga korter voor meer wendbaarheid – of ga in het midden voor een balans van beide.

Verder krijgt de ONE-TWENTY WIRE PORT kabelintegratie, meerdere bevestigingspunten voor twee bidons, een MERIDA trail mount en een 34,9 mm zitbuisdiameter voor de nieuwste long-travel dropper posts. 

Eén frame, twee fietsen:

Terwijl de nieuwe fiets een zeer capabele allrounder is, heeft het bedrijf ook de NINETY-SIX LITE ontwikkeld op basis van hetzelfde frame. Door een kortere slag van de achterschokdemper en een kortere veerweg van de voorvork te specificeren met onderdelen die gericht zijn op marathon- en mountainbiketochten, heeft Merida nu een betaalbaarder alternatief voor de populaire carbon NINETY-SIX.

Meer Nieuws

Meer artikels