DE NIEUWE ONE-TWENTY – TRAILPRESTATIES VEREENVOUDIGD

Het creëren van een eenvoudige maar enorm effectieve allrounder die betaalbaar is en eenvoudig te onderhouden dankzij een betrouwbaar en ongecompliceerd ontwerp.

Terugkijkend op een lange geschiedenis als de ‘jack of all trades’ in de MERIDA serie en met de laatste grote update die plaatsvond in 2019, was het tijd voor de ONE-TWENTY om te profiteren van hun laatste innovaties om hun trailfiets met korte veerweg aan de top te houden.

Dat betekent een vergroting van de veerweg tot 130 mm aan beide uiteinden en het gebruik van het beproefde P-FLEX veersysteem voor eenvoudige, lichte, onderhoudsvrije en enorm effectieve prestaties. Ze hebben ook gebruik gemaakt van hun expertise in de productie van aluminium frames om zich te richten op het creëren van een sterke maar budgetvriendelijke serie fietsen in combinatie met een kostenbewuste maar high-performance fit-for-purpose kit.

De geometrie van de nieuwe ONE-TWENTY heeft ook een aantal belangrijke updates ondergaan, het steiler maken van de zitbuishoek naar 78,5° creëert een goed gebalanceerde positie boven de trapas voor efficiënt trappen en klimmen en het verslappen van de balhoofdhoek naar 66° voor meer stabiliteit op het parcours, terwijl de reach is gegroeid in alle maten. 

MERIDA heeft ook hun op reach gebaseerde AGILOMETER maatsysteem geïntegreerd, zodat rijders hun fietsmaat kunnen kiezen op basis van het gewenste rijgedrag in plaats van op zitbuislengte/rijdershoogte. Ga lang voor meer stabiliteit, ga korter voor meer wendbaarheid – of ga in het midden voor een balans van beide.

Verder krijgt de ONE-TWENTY WIRE PORT kabelintegratie, meerdere bevestigingspunten voor twee bidons, een MERIDA trail mount en een 34,9 mm zitbuisdiameter voor de nieuwste long-travel dropper posts. 

Eén frame, twee fietsen:

Terwijl de nieuwe fiets een zeer capabele allrounder is, heeft het bedrijf ook de NINETY-SIX LITE ontwikkeld op basis van hetzelfde frame. Door een kortere slag van de achterschokdemper en een kortere veerweg van de voorvork te specificeren met onderdelen die gericht zijn op marathon- en mountainbiketochten, heeft Merida nu een betaalbaarder alternatief voor de populaire carbon NINETY-SIX.

Meer Nieuws

 • MOUNTAINBIKEN ROND DE WEISSENSEE IN KARINTHIËMOUNTAINBIKEN ROND DE WEISSENSEE IN KARINTHIË
  Een van de mooiste meren in de Alpen is zeker de Weissensee in Karinthië, met zijn buitengewone mooie kleur. Het meer is 12 km lang en ligt op een hoogte van 930 m. Zodra je het hoogdal rond de Weissensee bereikt, kun je in een mum van tijd zijn kleine broertje, de Pressegger See bereiken. Hier bike je over en langs de landsgrenzen met Italië en Slovenië.
  Lees meer…
 • ABUS GAMECHANGER 2.0 – SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICAABUS GAMECHANGER 2.0 - SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA
  De ABUS GameChanger 2.0 is de nieuwe ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, triatleten en ambitieuze atleten in de strijd om watts en seconden. Zijn voorganger - de GameChanger 1.0 - is al een klassieker op het gebied van aerodynamica en was destijds de grondlegger van de nieuwe prestatiecategorie van ABUS helmen.
  Lees meer…
 • DE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAMEDE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAME
  De Phar-Mi-Lan ijzersiropen zijn uniek onder meer omdat deze geen tandverkleuring geven zoals dat wel het geval is bij andere vloeibare ijzerformules verkrijgbaar in Europa. De siropen zijn uitermate goed opneembaar en aan te raden voor heel wat doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan dames met een acuut ijzergebrek. Zij maken gebruik van 2 tot 3 dosissen per dag verdeeld over 2 opnames per dag, te nemen 30 minuten voor of na een maaltijd om de opname te versterken.
  Lees meer…
Meer artikels