STONEMAN MIRIQUIDI ROAD

290 kilometer, 4.900 hoogtemeters, 13 hellingen. De Stoneman Miriquidi Road is een legende. En meer dan alleen een gewone racefietstocht. Het maakt niet uit of je het goud (in één dag), zilver (in 2 dagen) of brons (in 3 dagen) binnen haalt - de Stoneman-grondlegger Roland Stauder belooft: "De Stoneman is een fietservaring die begint met een droom en in een ervaring eindigt die voor altijd bij je blijft."

Een unieke rit door het Ertsberg

Sinds 2018 nodigt de Stoneman Miriquidi Road je uit voor een unieke rit op en rond de Ertsberg. De racefiets-tegenhanger van de Stoneman Miriquidi voor mountainbikers voert over de Duitse Erzgebirge-kam en langs de Tsjechische ‘Egergraben’. Hier snuif je de eeuwenlange mijnbouwtraditie en ontdek je de unieke fietservaring die het Ertsgebergte te bieden heeft. De tocht is niet alleen een sportieve uitdaging, maar voert ook langs landschappelijke en mijnhistorische hoogtepunten van het Ertsgebergte. Een racefietsavontuur dat je fysieke grenzen opzoekt op wegen met weinig verkeer.

"De Stoneman is een fietservaring die begint met een droom en in een ervaring eindigt die voor altijd bij je blijft."

Laaggebergte voor gravelbikers

Maar de Stoneman Miriquidi is slechts één van de vele fietsuitdagingen die je in deze streek kan vinden. Ook de grindliefhebbers vinden hier een heel speciale omgeving, weg van de verharde wegen. Het Ertsgebergte is een heel specifiek ‘middelgebergtelandschap’ en biedt ook gravelbikers talloze tochten over veld-, bos- en weidepaden. De volledig bewegwijzerde ‘BLOCKLINE’ is – zoals de naam al doet vermoeden – een geblokt fietsavontuur van meer dan 140 km voor het hele gezin. En de Erzgebirge Vogtland-kamtocht mag ook niet ontbreken op de bucketlist: het is een echte topontmoeting langs de Saksisch-Boheemse grens.

Op bezoek bij de wielrenners: Hotel Am Kurhaus

Langs de Stoneman Miriquidi Road hebben een aantal hotels zich gespecialiseerd in racefietsers en gravelbikers – sommigen hebben zich volledig aan racen gewijd, zoals het Hotel Am Kurhaus. Midden in de veelzijdige fietsregio van het Ertsgebergte hoeft u niet ver te zoeken naar de juiste accommodatie: in Hotel Am Kurhaus leidt de gastheer, Beat Bünzli, je persoonlijk door het Ertsgebergte! Voor Beat is het gewoon “de mooiste plek van Duitsland” – zonder twijfel kent hij alle fietstochten als zijn broekzak. Samen met de eigen fietsgidsen Olaf en Mario begeleidt Beat zijn gasten regelmatig naar de verborgen insidertips en de highlights in het UNESCO-werelderfgoed Ertsgebergte.

Laten we naar de meest veelzijdige fietsregio van Duitsland gaan!

Overnachting in Hotel Am Kurhaus

Meer Nieuws

Meer artikels