SPORTIEF, LICHT EN ELEKTRISCH: MET BOSCH eBIKE SYSTEMS IN HET ZADEL

Ben jij een fanatieke, sportieve eBike-enthousiast of wil je wel eens meemaken wat een actieve eBike in huis heeft? Dan is deze nieuwe Bosch-tech straks wel een (fiets)tochtje naar je dealer waard.

Vandaag de dag heb je van bijna elke soort fiets wel een elektrische variant. De hoeveelheid eBikes groeit zo snel, dat er een goede kans is dat jij zelf een eBike bezit of er eentje zult bezitten in de komende jaren. Net als de soorten eBikes, breidt ook de technologie om je elektrische fiets te integreren in je digitale leven zich steeds verder uit. Van gravel- tot mountainbikes, je upgradet elke fiets inmiddels in een handomdraai tot een volledig connected, digitaal wonder. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is technologie van topklasse – zoals de Performance Line SX van Bosch eBike Systems. Ben jij een fanatieke, sportieve eBike-enthousiast of wil je wel eens meemaken wat een actieve eBike in huis heeft? Dan is deze nieuwe Bosch-tech straks wel een (fiets)tochtje naar je dealer waard.

De Performance Line SX

Licht gewicht, hoog vermogen, maximaal plezier: daarvoor staat de nieuwe Performance Line SX van Bosch eBike Systems. Speciaal gemaakt voor sportieve fietsers die graag het avontuur opzoeken, of dat nu in de stad of in de natuur is. De Performance Line SX is in essentie een heel stille drive unit, een apparaat dat de motor van de eBike aandrijft, die je via een speciale app kunt aanpassen aan je wensen. Hij wordt vergezeld door een nieuwe rijmodus, accu en remote control voor op het stuur. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op lichte eMTB’s, eGravel Bikes en eUrban Bikes, om je snel en bijna gewichtloos over elk oppervlak te laten razen. Dus, ben jij een liefhebber van…

 …lichte eMTB’s?

Dan helpt de Performance Line SX je succesvol de trails te trotseren door je de best mogelijke combinatie van framegeometrie, gewicht, motorvermogen en accucapaciteit te bieden. Trails met veel technisch lastige passages, scherpe bochten en steile hellingen, daar geniet de SX van. De ondersteuning van maximaal 600 watt, in een behuizing van slechts ongeveer twee kilogram, is krachtig genoeg om je over elk obstakel te helpen. Met zijn lage gewicht geeft hij je volledige wendbaarheid op vlakke stukken, nog altijd met een natuurlijk fietsgevoel. Je wordt daarnaast beloond voor je eigen inzet op de trail: hoe sneller je trapt, des te hoger de ondersteuning! De rijmodi Tour+ en eMTB, in te stellen via Bosch’ eBike Flow-app, helpen je om nog fijner te mountainbiken met deze drive unit.

Voor je mountainbike-avonturen heb je vanzelfsprekend ook wat energie nodig – en daar zorgt de nieuwe accu CompactTube 400 graag voor. Deze super lichte accu met een hoge energiedichtheid is optimaal afgestemd op de Performance Line SX en heeft een capaciteit van 400 kWH, meer dan genoeg voor je sportieve tochten. Heb je toch meer nodig, dan vergroot je met de nieuwe Range Extender PowerMore 250 heel simpel je actieradius, zodat je langer door kunt crossen.

 …elektrische Gravel Bikes?

Dan is de Performance Line SX perfect voor dat ritje door het bos of een lekkere trainingstocht na werk. De SX ondersteunt je bij het fietsen op asfalt, gravel en soortgelijke ondergronden met een toenemende trapfrequentie, die je extra plezier geeft én net zo natuurlijk aanvoelt als het fietsen op een normale gravelbike. De trap weerstand is namelijk, zelfs met snelheden boven de 25 km/u, nauwelijks merkbaar.

Om van de Performance Line SX een echte trainingspartner te maken, heeft Bosch speciaal de nieuwe rijmodus ‘Sprint’ ontwikkeld. Hiermee kan je snel opstarten en een hoge snelheid blijven behouden. Ook hier geldt dat hoe sneller je trapt, des te hoger de ondersteuning wordt. Je kan deze rijmodus verder helemaal zelf naar wens aanpassen.

Om eGravelers nog verder tegemoet te komen, is er nu ook een speciale Mini Remote (een apparatje waarmee je je elektrische systemen kunt bedienen en aanpassen terwijl je fietst) voor dropbar-sturen. In combinatie met de System Controller, die in de buis van je eBike geïntegreerd kan worden, en je CompactTube 400-accu controleer je zo gemakkelijk je volledige fietservaring – in slechts ongeveer vier kilogram.

…elektrische Urban Bikes?

Ook dan heeft de Performance Line SX alles voor je in huis. Over huis gesproken: die rit van je woning naar het werk en weer terug, keer op keer door het stadse verkeer? Geen probleem, want de SX helpt je om dynamisch, efficiënt en wendbaar van A naar B te komen. Met krachtige ondersteuning wanneer je tot hogere snelheden kunt klimmen op een lang stuk weg, en met een snelle opstart wanneer je wegtrekt bij het zoveelste stoplicht.

Ook voor deze soort fiets is het fijn als die zo licht mogelijk is, bijvoorbeeld wanneer je hem een stationstrap op of af moet dragen. De samenwerking met de andere lichte onderdelen, de CompactTube 400, Mini Remote en System Controller, houden het gewicht van je eUrban Bike op een zo laag mogelijk niveau. En ook niet onbelangrijk: de drive unit past als gegoten in het strakke uiterlijk van elke stadse eBike. Wel zo belangrijk voor de moderne, stijlbewuste stadsmens die graag subtiel indruk maakt op vrienden en collega’s met zijn of haar prachtige fiets.

De eerste fietsen met de Performance Line SX komen naar verwachting vanaf najaar 2023 op de markt.

Meer Nieuws

 • ABUS GAMECHANGER 2.0 – SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICAABUS GAMECHANGER 2.0 - SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA
  De ABUS GameChanger 2.0 is de nieuwe ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, triatleten en ambitieuze atleten in de strijd om watts en seconden. Zijn voorganger - de GameChanger 1.0 - is al een klassieker op het gebied van aerodynamica en was destijds de grondlegger van de nieuwe prestatiecategorie van ABUS helmen.
  Lees meer…
 • DE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAMEDE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAME
  De Phar-Mi-Lan ijzersiropen zijn uniek onder meer omdat deze geen tandverkleuring geven zoals dat wel het geval is bij andere vloeibare ijzerformules verkrijgbaar in Europa. De siropen zijn uitermate goed opneembaar en aan te raden voor heel wat doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan dames met een acuut ijzergebrek. Zij maken gebruik van 2 tot 3 dosissen per dag verdeeld over 2 opnames per dag, te nemen 30 minuten voor of na een maaltijd om de opname te versterken.
  Lees meer…
 • CONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIESCONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIES
  Concap Keton drink zorgt ervoor dat de lichaamseigen stoffen omgezet worden in energie nadat de suikerreserves zijn uitgeput. Ketonen worden ook wel de vierde brandstof of superbrandstof genoemd. Deze zorgen voor extra energie waardoor de spieren beter kunnen presteren.
  Lees meer…
Meer artikels