SEIZOENSTART ONDER DE ZUID-TIROOLSE ZONNESTRALEN

Tijd om de batterijen een beetje op te laden met wat zon, frisse lucht en een flinke dosis adrenaline? Dan is het Oostenrijkse Tramin de beste tip die je vandaag zal gekregen hebben. Dolce Vita, wijngaardtochten, paswegen in het Mendola-gebergte of de Kalterer Höhenweg. Een pak diverse en avontuurlijke fietspaden leiden naar de Zuid-Tiroolse wijnroute - Tramin/Kalterer See.

We vroegen Andreas Pomella – Zuid-Tiroolse kenner, fietsliefhebber en juniorbaas van het Roadbike Holidays Hotel Traminerhof – om een ​​paar persoonlijke tips voor de start van het seizoen in Zuid-Tirol. Je zou een beetje jaloers kunnen zijn op Andreas Pomella. Het racefietsseizoen in zijn zonnige, bergachtige wijnregio duurt immers van maart tot half november. Half maart ligt hier meestal geen sneeuw meer en het racefietsplezier kan beginnen! De brede, vlakke vallei langs de Adige is ideaal voor duurtraining; de regio rond de beroemde wijnstad Tramin biedt ook een prima startpunt voor training op grote hoogte. De Manghenpas en de Monte Bondone liggen tenslotte niet ver ten noorden van het Gardameer.

"Als je liever wat meer zout en peper toevoegt, kun je met een gravelbike door de wijngaarden rijden over de Five Hills Tour"

Hier zijn Andrea’s zeer persoonlijke 3 early bird-tips voor een vroege start in de fietsregio van de Zuid-Tiroolse wijnroute Tramin / Caldaromeer:

 1. “Een rustige fietstocht om je voorjaarsstage lekker te beginnen is door de bekende asperge- en wijnstreek Trentino – naar de provinciehoofdstad Trento voor het lenteachtige Dolce Vita. Als je liever wat meer zout en peper toevoegt, kun je met een gravelbike door de wijngaarden rijden over de Five Hills Tour: 67 km racefietsplezier en 1.080 hoogtemeters wachten hier op je. Pasveroveraars met een goede fysieke conditie kunnen al meteen de Mendelpas over in het voorjaar.”

 2. tip voor gravelbikers @Tramin

  “Wij locals gebruiken het bos van Monticolo het hele jaar door om te fietsen! Een leuke tip is ook de Kalterer Höhenweg: langs de Kalterer See of technisch eenvoudiger door de wijngaarden op het spoor van de Zuid-Tiroolse Vernatsch.”

 3. April = tijd van de racefietsweek

“April is niet alleen de tijd van de appelbloesem op de Traminerhof, maar ook van de racefietsweken: Racefietsers, Gravelaars, mountainbikers, kortom iedereen die fietst luiden samen met racefietsprof Werner Weiss het nieuwe seizoen in.”

 Kortom: voor ‘een net iets andere fietsvakantie’ in april is het Traminerhof een uitstekende keuze.

Fotos: © Alex Moling

Meer Nieuws

 • FALL IN S-LOVE-NIA – FIETSEN OP DE WEG EN GRAVEL TUSSEN DE KARAWANKEN EN DE KARSTFALL IN S-LOVE-NIA - FIETSEN OP DE WEG EN GRAVEL TUSSEN DE KARAWANKEN EN DE KARST
  Ongerepte natuur, weelderige, groene bossen en wegen met weinig verkeer, dat is Slovenië. Af en toe vlak, maar meestal van de heuvels tot het hooggebergte – of andersom - op prachtige wegen door het land van Tadej Pogačar en Primož Roglič.
  Lees meer…
 • ONTDEK DE BIJZONDERE GESCHIEDENIS VAN SAKSEN-ANHALTONTDEK DE BIJZONDERE GESCHIEDENIS VAN SAKSEN-ANHALT
  Op geschiedenis- en cultuurjacht gaan in Duitsland, hoe doe je dat? Op de (elktrische) fiets natuurlijk! De fiets is gewoonweg het perfecte vervoersmiddel om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te rijden, je fiets op slot te doen, een shot ongekende cultuur en geschiedenis in je op te nemen en weer verder te fietsen.
  Lees meer…
 • 360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt
  Heb je niet genoeg aan één regio als je op mountainbikevakantie trekt? Dan hebben wij een gouden tip voor jou: De Salzburger Sportwelt, want hier vind je zeven plaatsen onder één dak. Of eigenlijk onder één helm. Deze mountainbikeregio in het SalzburgerLand biedt kilometerslange trails, beboste bergkammen en rotsachtige bergtoppen. Iedereen die gewoon meer wil tijdens een mountainbikevakantie is hier op de juiste plek.
  Lees meer…
Meer artikels