OPPERSTE GRAVELGENOT IN TIROL

Langs de Duits-Beierse grens van de Zugspitze tot Lech, Füssen en Oberjoch is een nieuwe regio ontstaan ​​voor gravelliefhebbers die hun grenzen willen verleggen: Gravel.Tirol brengt de gravelwegen van de Tiroolse Ausserfern samen onder één helm.

Gravel.Tirol – dit is de nieuwe alliantie van vier toeristische regio’s in de Tiroolse Ausserfern – meer bepaald uit Lechtal, natuurparkregio Reutte, Tannheimer Tal en de Tiroler Zugspitz Arena. De pas gelanceerde XL-grindbikeregio mag zich met recht “de grootste gravelregio van Tirol”noemen: met in totaal 18 afwisselende tochten met meer dan 22.000 hoogtemeters en een totale lengte van 1.000 km is gravel de hype bij uitstek in de regio.

"Ga van de weg af en op naar een Gravel.Tirol-avontuur! Maar let op de verslaving is niet ver weg!"

Van het laagland tot de bergen

De langlauftochten voeren ons langs de Duits-Beierse grens van de Zugspitze naar Lech, Füssen en Oberjoch. Het wilde alpenlandschap wordt hier vanaf het terrein ontdekt in plaats van vanaf de weg. De imposante natuur is de grootste troef van de Tiroolse Ausserferns – en dat is precies wat ver van het asfalt en de gebruikelijke routes verkend moet worden. De Tiroolse Ausserfern is buitengewoon veelzijdig: kitscherig mooi op talrijke meren en alpenweidetochten, pittig op de zes uur durende daltocht en adrenalinekick bij het oversteken van passen in het Tannheimer Tal.

4 regio’s – 4 karakterkoppen

Elk van de vier regio’s heeft zijn eigen karakter onder de fietshelm: van het alpine Tiroler Lechtal ver weg van de drukte met zowel brede grindwegen als singletracks in de uitgestrekte bosgebieden tussen het Lechtal en de Allgäuer Alpen tot de natuurparkregio Reutte, waar je het op één na grootste meer van Tirol – de Plansee – ontdekt. En natuurlijk de Lech, één van de laatste wilde rivieren van Europa. De regio is het knooppunt voor tochten in de omliggende regio’s van Gravel.Tirol, zoals het oorspronkelijke Tannheimer Tal – bekend als het “mooiste hoge dal van Europa” tussen de Allgäuer Alpen en de Tannheimgroep, die zich in drie richtingen opent. Last but not least, de razend romantische en atletisch veeleisende Tiroler Zugspitz, waar het uitzicht en de doelen altijd naar boven gericht zijn naar de imposante Zugspitze.

Eénmaal je over de Gravel.Tirol wegen fietst ben je voor altijd een gravelaar

Van uitdagend tot veelbelovend, de grootste gravelbike-regio van Tirol bedient momenteel 18 verschillende gravelbike-routes. Zo is er voor ieder wat wils. Om het een beetje makkelijker te maken om verwend te worden met keuzes tijdens je volgende gravelbike-vakantie, hebben we vier van de tochten onder de loep genomen die onze kuiten doen branden. Onze samenvatting: Er is bijna geen leukere manier om in één keer de alpenregio’s van de Tiroolse Ausserfern te leren kennen.

Dus: ga van de weg af en op naar een Gravel.Tirol-avontuur! Maar let op de verslaving is niet ver weg!

4 x Gravel.Tirol hoogtepuntentochten

1. Graveltocht 1.2 door de Lechtaler en Ammergauer Alpen

Lengte: 85 km | 3.200 meter hoogte

Ambitieuze gravelbikers trotseren 3.200 hoogtemeters op deze veeleisende route. Het eerste deel gaat comfortabel langs de Lech en over de 400 m lange hangbrug highline179. Het gaat verder door het mystieke Klausenwald in Reutte naar het hoogste punt van de tocht bij het Rotlech-stuwmeer. In de Tiroler Zugspitz Arena worden de gloeiende spieren beloond met indrukwekkende Alpenpanorama’s. Een beetje verder kunnen we diep adem halen op de Dürrenberg Alm. Als je wat afkoeling zoekt na al dit geweld, dan is de Urisee op het eind van de route, de perfecte plaats op het juiste moment om te recupereren en te bekomen, voordat de cirkel van de route zich na 85 km in de vallei weer sluit.

2. Gravelfietstocht 2.1 Lechzopf-tocht

Lengte: 65,6 km | 711 meter hoogte.

Deze gravelrit laat iedereen het plezier van het gravelenontdekken.

We beginnen comfortabel bij het architectonisch unieke natuurparkhuis Elmen en gaan het dal uit naar Vorderhornbach, waar we nog enkele hoogtemeters naar Hinterhornbach verzamelen. Beneden in het dal wacht ons een hangbrug in Forchach, waar we moeten afstappen en de fiets moeten duwen. Boven de dalbodem gaat het aan de andere kant van de Lech naar Stanzach en verder omhoog langs het Namlostal naar het grootste bergdorp van Tirol – de Fallerscheinalpe.

3. Gravelfietstocht 3.2 Circuit van Vilstal

Lengte: 34,2 km | 575 meter hoogte

Het gravelbiken in het Tannheimer Tal gaat soms over de landsgrenzen: het Vilstal-circuit beslaat bijna 35 km over asfalt- en grindpaden naar Beieren. De Gravelbikerroute voert langs de Vils door de Vilsstal, aan de noordkant van de Vilsschlucht over de Kappler Berg en door het Engetal te midden van fantastische fauna en flora terug naar het startpunt in Grän.

4. Gravelfietstocht 4.5 rond de Zugspitze

Lengte: 80 km | 1.388 meter hoogte

Op de rondrit om de Zugspitze fiets je vanaf het dalstation van de Ehrwalder Almbahn met je gravelbike over de Ehrwalder Alm, Igelsee en door het Gaistal gestaag bergopwaarts. Na Elmau komt de steile afdaling met een aangename wind in je gezicht – een mooie test voor je daalkunsten! Via het Olympisch skistation in Garmisch-Patenkirchen gaat het richting Eibsee en via de Höhenrain Panoramaweg en Griesen terug naar Ehrwald.

Voor meer info: Gravel.Tirol

Meer fietsregio’s en fietshotels:

roadbike-holidays.com

Fotos: © Dominik Somweber

Meer Nieuws

 • 388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA
  Het Nationaal Park Krka is een prachtig fietsgebied in Kroatië van 109 km² met betoverende natuur en cultuur-historisch erfgoed rond de mooiste loop van de rivier Krka en de benedenloop van het riviertje Čikola. Door de neerslag van kalk zijn daar zeven indrukwekkende watervallen ontstaan.
  Lees meer…
 • DE ALTMARK – EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURGDE ALTMARK - EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURG
  Fietsen heeft vele dimensies en Cyclelive Magazine staat als eerste in de rij om het ganse spectrum volledig tot zijn recht te laten komen. Sommige streken zijn perfect om een karrevracht aan uitdagingen af te vinken. Soms is een regio perfect voor de MTB en/of gravelbike terwijl een andere plaats dan weer perfect is voor de die-hard racefietser.
  Lees meer…
 • DE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMINDE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMIN
  De Zuid-Tiroolse laagvlakte rond Tramin is een hotspot voor asfaltvreters. De gevarieerde natuur en typisch Zuid – Tiroolse athmosfeer brengt je in een andere wereld. Rond Tramin, Kurtatsch, Margreid en Kurtinig ligt een prachtige cuvée om te ontdekken met de racefiets.
  Lees meer…
Meer artikels