Neusiedler See Radmarathon – De vlakste granfondo ter wereld!

Eén weekend en zes evenementen aan de Neusiedler See, Osternrijk! Op 20 en 21 april vindt de 32e Neusiedler See Cycle Marathon powered by Burgenland Tourismus plaats, met een fietsmarathon en tijdritwedstrijden. Waar? Wel alles is te doen in het UNESCO-werelderfgoedgebied, aan het grootste steppemeer van Midden-Europa.

Het zal vlak en meestal erg winderig zijn op 21 april 2024 wanneer de Gran Fondo door de  laaglanden rond het Neusiedl meer van Oostenrijk via Hongarije en terug rond het Neusiedl meer naar de festivalstad Mörbisch loopt. 125 kilometer wachten op de deelnemers. En als speciale aanbieding voor alle medereizigers of minder ervaren fietsers is er een verkorte versie van 60 kilometer met een overtocht per veerboot terug naar de finish.

De Neusiedler See Cycle Marathon powered by Burgenland Tourismus maakt voor de derde keer op rij deel uit van de wereldwijde UCI Grand Fondo World Series. Ex-profwielrenner en voormalig Nederlands kampioen op de weg Johnny Hoogerland, die in 2024 weer aan de start staat en tevens regerend UCI granfondo wereldkampioen op de weg en gravel is, vertelt over de fascinatie van de wielermarathon: “De organisatie is perfect, de sfeer is altijd geweldig en de wielermarathon biedt alle wielrenners die zich meer thuis voelen op vlak terrein dan in de bergen de perfecte kans om zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Sprinters en tactici zijn duidelijk in het voordeel in Burgenland.”

OOK VIA DE INDIVIDUELE TIJDRIT NAAR DE WERELDKAMPIOENSCHAPPEN

In Mörbisch kunnen amateurs zich tijdens de wielermarathon op 21 april 2024 en de individuele tijdrit van 26 kilometer de dag ervoor rechtstreeks kwalificeren voor de UCI Gran Fondo Cycling World Championships, die in 2024 in Denemarken plaatsvinden. “Vorig jaar namen meer dan 2.000 deelnemers uit 38 landen deel, waardoor de Neusiedler See wielermarathon één van de grootste fietsevenementen in Oostenrijk is”, zegt organisator Johannes Hessenberger. Niet alleen amateur- en hobbyfietsers worden uitgenodigd, maar ook alle fietsliefhebbers van alle leeftijden en niveaus die het rustiger aan willen doen.

Meer info: www.neusiedlersee-radmarathon.com

Photos © Sportshot.de

Meer Nieuws

 • L’ALSACIENNE – DE CYCLING UITDAGING VOOR IEDEREENL'ALSACIENNE - DE CYCLING UITDAGING VOOR IEDEREEN
  Het vertrek van L'Alsacienne in 2023 vanaf het mooie Lac de Kruth-Wildenstein was één groot wielerfeest. Met meer dan 2.500 registraties, werd het vorige deelnamerecord overtroffen. Dit succes wijten de organisatoren aan hun passie voor de geboortegrond en zijn tradities met de ondersteuning van de lokale producten. Een passie die op 30 juni 2024 bij de start in Kruth en op de flanken van de meest uitdagende cols uit de Vogezen, opnieuw zal worden gedeeld.
  Lees meer…
 • L’ETAPE DENMARK IS EEN ‘MUST BE ON YOUR LIST’ CHALLENGEL'ETAPE DENMARK IS EEN ‘MUST BE ON YOUR LIST’ CHALLENGE
  Het Deense fietsevenement Hærvejsløbet - De Viking Gran Fondo is nu L'Etape Denmark by Tour de France. Een uitdagende en onvergetelijke rit door de mooie natuur en de geschiedenis van Denemarken die gereden wordt op 29 juni 2024. Er is een keuze uit vijf verschillende afstanden die allen van punt A naar punt B gaan. Je maakt een onvergetelijke rit over de natuurlijke heuvelrug die tijdens de laatste ijstijd door Jutland is gevormd.
  Lees meer…
 • FIETSEN MET DE MIDDERNACHTZON ALS GEZELFIETSEN MET DE MIDDERNACHTZON ALS GEZEL
  Het fietsevenement Saimaa Cycle Tour in Finland is een tot de verbeelding sprekende cyclosportieve tocht. Een echte marathontocht van 300 km die je de magie van de middernachtzon laat ervaren terwijl je door het mooiste deel van Finland fietst. De Saimaa Cycle Tour vindt dit jaar plaats op 28 en 29 juni.
  Lees meer…
Meer artikels