Neusiedler See Radmarathon – De vlakste granfondo ter wereld!

Eén weekend en zes evenementen aan de Neusiedler See, Osternrijk! Op 20 en 21 april vindt de 32e Neusiedler See Cycle Marathon powered by Burgenland Tourismus plaats, met een fietsmarathon en tijdritwedstrijden. Waar? Wel alles is te doen in het UNESCO-werelderfgoedgebied, aan het grootste steppemeer van Midden-Europa.

Het zal vlak en meestal erg winderig zijn op 21 april 2024 wanneer de Gran Fondo door de  laaglanden rond het Neusiedl meer van Oostenrijk via Hongarije en terug rond het Neusiedl meer naar de festivalstad Mörbisch loopt. 125 kilometer wachten op de deelnemers. En als speciale aanbieding voor alle medereizigers of minder ervaren fietsers is er een verkorte versie van 60 kilometer met een overtocht per veerboot terug naar de finish.

De Neusiedler See Cycle Marathon powered by Burgenland Tourismus maakt voor de derde keer op rij deel uit van de wereldwijde UCI Grand Fondo World Series. Ex-profwielrenner en voormalig Nederlands kampioen op de weg Johnny Hoogerland, die in 2024 weer aan de start staat en tevens regerend UCI granfondo wereldkampioen op de weg en gravel is, vertelt over de fascinatie van de wielermarathon: “De organisatie is perfect, de sfeer is altijd geweldig en de wielermarathon biedt alle wielrenners die zich meer thuis voelen op vlak terrein dan in de bergen de perfecte kans om zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Sprinters en tactici zijn duidelijk in het voordeel in Burgenland.”

OOK VIA DE INDIVIDUELE TIJDRIT NAAR DE WERELDKAMPIOENSCHAPPEN

In Mörbisch kunnen amateurs zich tijdens de wielermarathon op 21 april 2024 en de individuele tijdrit van 26 kilometer de dag ervoor rechtstreeks kwalificeren voor de UCI Gran Fondo Cycling World Championships, die in 2024 in Denemarken plaatsvinden. “Vorig jaar namen meer dan 2.000 deelnemers uit 38 landen deel, waardoor de Neusiedler See wielermarathon één van de grootste fietsevenementen in Oostenrijk is”, zegt organisator Johannes Hessenberger. Niet alleen amateur- en hobbyfietsers worden uitgenodigd, maar ook alle fietsliefhebbers van alle leeftijden en niveaus die het rustiger aan willen doen.

Meer info: www.neusiedlersee-radmarathon.com

Photos © Sportshot.de

Meer Nieuws

Meer artikels