MOUNTAINBIKEN ROND DE WEISSENSEE IN KARINTHIË

Een van de mooiste meren in de Alpen is zeker de Weissensee in Karinthië, met zijn buitengewone mooie kleur. Het meer is 12 km lang en ligt op een hoogte van 930 m. Zodra je het hoogdal rond de Weissensee bereikt, kun je in een mum van tijd zijn kleine broertje, de Pressegger See bereiken. Hier bike je over en langs de landsgrenzen met Italië en Slovenië.

Fietsen tot in Nassfeld of op een steenworp afstand in Lesachtal is gewoonweg prachtig om te doen. Dit maakt een verblijf in de regio op de grens van Oostenrijk, Italië en Slovenië zo onvergetelijk. Spectaculaire uitzichten, uitdagende beklimmingen, snelle afdalingen en steile paden door de Karnische, Julische en Gailtaler Alpen – hier in de mountainbikeregio Nassfeld-Pressegger See, Lessachtal en Weissensee komt elke biker echt aan zijn trekken. Genoeg mogelijkheden om elke dag een ervaring rijker te worden op en naast de fiets!

© Tobias Köhler
© Lesachtal

Bos, groen, Weissensee en de Trail World

In de regio Nassfeld-Pressegger See, Lesachtal en Weissensee is men zich echt gaan specialiseren in het moutainbiken. De nabijgelegen Weissensee, waar 160 kilometer aan MTB-routes op 13 bewegwijzerde trails en een natuurlijke pump track, inclusief een bike park op je wachten, biedt de perfecte afwisseling. Het is een prachtig plaatje van welke kant je het ook bekijkt! Als je je mountainbike horizonten wilt verbreden, vind je de Trail World in het nabijgelegen Nassfeld met elf natuurlijke singletrails met verschillende moeilijkheidsgraden. Het Lesachtal biedt ook uitgebreide mountainbiketochten speciaal voor vrijetijdsfietsers. Hier in Karinthië zijn er ontelbare mogelijkheden, alles in te vullen naar eigen smaak.

© Nassfeld.at Sam Strauss
© Lesachtal

Speciale hoogtepunten zijn de singletrails in de regio, waaronder de Weissensee Trail, een van de drie natuurpaden rond de zomerliften in Weissensee. De zomerlift is voor velen een hemel tussen de bergen, want hierdoor kan je de soms zeer moeilijke beklimmingen vervangen door een ritje naar boven met de hulp van de lift. De 4 km lange Weissensee single trail met zijn 430 meter afdaling, is ideaal voor trailbikers. De trail is dankzij zijn volledig natuurlijke verloop een vat vol met uitdagingen.

Will je het wat kalmer aan doen, of wil je de techniek eerst bijschaven? Dan is de MEX-Line 1 het eerste waar je aan zal denken. De MEX-Line 1 is een ontwikkelde flow trail die leuk is voor zowel beginners als ervaren bikers. Wie zich hier geleidelijk aan beter voelt worden en genoeg vertrouwen heeft getankt, kan daarna de andere trails in Trail World gaan verkennen.

Bestemming:

www.weissensee.com/bike
www.nassfeld.at/bike
www.lessachtal.com/bike

Meer Nieuws

 • 388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA
  Het Nationaal Park Krka is een prachtig fietsgebied in Kroatië van 109 km² met betoverende natuur en cultuur-historisch erfgoed rond de mooiste loop van de rivier Krka en de benedenloop van het riviertje Čikola. Door de neerslag van kalk zijn daar zeven indrukwekkende watervallen ontstaan.
  Lees meer…
 • DE ALTMARK – EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURGDE ALTMARK - EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURG
  Fietsen heeft vele dimensies en Cyclelive Magazine staat als eerste in de rij om het ganse spectrum volledig tot zijn recht te laten komen. Sommige streken zijn perfect om een karrevracht aan uitdagingen af te vinken. Soms is een regio perfect voor de MTB en/of gravelbike terwijl een andere plaats dan weer perfect is voor de die-hard racefietser.
  Lees meer…
 • DE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMINDE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMIN
  De Zuid-Tiroolse laagvlakte rond Tramin is een hotspot voor asfaltvreters. De gevarieerde natuur en typisch Zuid – Tiroolse athmosfeer brengt je in een andere wereld. Rond Tramin, Kurtatsch, Margreid en Kurtinig ligt een prachtige cuvée om te ontdekken met de racefiets.
  Lees meer…
Meer artikels