DE SALZKAMMERGUT TROPHY – MTB-UITDAGING/ERVARING

De Salzkammergut Trophy is met zijn bijna 5000 deelnemers het grootste en bekendste mountainbike-evenement van Oostenrijk. Sinds 1998 komen fietsers uit heel Europa voor een sportieve krachtmeting naar de fascinerende bergwereld van het Salzkammergut.

De langste route van de Trophy is met zijn 209 kilometer waarbij maar liefst 7008 hoogtemeters moet worden overbrugd de zwaarste mountainbikemarathon van Europa. Het opgavepercentage tijdens de Trophy bedraagt tussen de 30 en 50 %. Geen wonder dat zelfs de meest verstokte adrenaline-junkies veel respect hebben voor dit extreme parkoers waarvoor je niet alleen een uitstekende fysieke conditie en veel rijtechniek nodig hebt, maar ook een enorme mentale kracht. Vraag het maar aan de oud-winnaars zoals de Zwitser Konny Looser of de Duitse UCI marathonwereldkampioen Andreas Seewald.De maximale tijdslimiet is 16 uur en ook in dat opzicht staat de Salzkammergut Trophy hoog in het lijstje van meest uitdagende eendaagse wedstrijden in Europa. Elke deelnemer die de langste afstand volbrengt, wordt aan de finish als held onthaald en de laatste deelnemers die bij het vallen van de duisternis de finishstraat in Bad Goisern opdraaien, kunnen rekenen op een onvergetelijk moment als ze door de Trophy-duivel zelf worden verwelkomd.

"het grootste en bekendste mountainbike-
evenement van Oostenrijk"

De Salzkammergut Trophy staat echter niet alleen in het teken van extremen. Met in totaal 7 verschillende marathonafstanden tussen de 22 en 209 kilometer en 2 gravelroutes van 22 en 67 kilometer, biedt het evenement een breed aanbod voor elk prestatieniveau.

Het prachtige landschap rondom de Dachstein in het hart van het Salzkammergut is een paradijs voor mountainbikers. Het biedt een unieke combinatie van imposante bergen, kristalheldere bergmeren en gezellige berghutten. Het werelderfgoed Hallstatt-Dachstein is daarbij het perfecte decor voor een topevenement dat garant staat voor een indrukwekkende belevenis op de mountainbike! Het driedaagse bikefestival met bijna 80 exposanten uit de fietsindustrie, de (e-)MTB speurtocht powered by Bosch, de Scott Junior Trophy, een liveconcert én de legendarische After-Race-Party staan garant voor een onvergetelijk fietsweekend!

Schrijf je snel in voor deze absolute Alpenklassieker!

Meer info en inschrijvingen: www.salzkammergut-trophy.at

Als je vragen hebt, kan je mailen naar sander@trophy.at

of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer +43 660/4455037.

Voor informatie over accommodaties en alle activiteiten in de fietsregio Dachstein Salzkammergut, kan je contact opnemen met het toerismebureau van de regio Salzkammergut. Tel.: +43 5/95095, e-mail: info@dachstein-salzkammergut.at

Foto: ©Sportograf /© Erwin Haiden

Meer Nieuws

Meer artikels