DE MOOISTE FIETSREGIO’S IN KROATIË

Als je wil genieten van de ware schoonheid van de natuur, dit combineren met het snuiven van de oude culturele en historische monumenten en met de zon als uw bondgenoot het fietsen langs de opwindende kustlijn ervaren, dan is Kroatië “the place to be”.

Weg van de kustlijn heb je de heuvels en echte bergen die je opwachten. De twee nationale parken, Krka en Kornati, bieden het allemaal; een veelheid aan eilanden en eilandjes, culturele en historische monumenten, tal van archeologische vindplaatsen, beschermde landschappen, spannende steden zowel aan de kust als op het platteland bieden u talloze mogelijkheden voor een actieve fietsvakantie, welk niveau je als fietser ook hebt.

Šibenik en Nationaal park Krka

Als je een ritje maakt in het achterland van Šibenik, ontdek je oude forten rond de rivier Krka. De archeologische plaatsen Burnum, Bribirska Glavica en Danilo met overblijfselen uit het prehistorische tijdperk, geven je de geest van de Dalmatische dorpen en laten je aanvoelen en ervaren hoe het leven toen (ooit) was.
De berggeiten onder ons kunnen zich loslaten op de ‘Dinara’, met 1831 m de hoogste piek in Kroatië. Adrenaline stoten zal je als shots door je lichaam voelen gaan!

De historische steden Knin en Drniš, zijn naast historisch ook pittoresk en de haventjes langs de kustlijn geven een heel aparte sfeer. Bij het fietsen in het natuurpark Vransko jezero (Lake Vrana) zal je regelmatig vogelsoorten tegenkomen die je nog nooit gezien hebt. Verder fietsen langs het eiland Murter en de authenticiteit van kleine vissersdorpjes ervaren is ook een must. Langs de eeuwenoude olijfboomgaarden kom je in Tribunj en Vodice, waar je een rijk gastronomisch aanbod zult vindt.

De renaissancestad Šibenik, die met zijn 15e-eeuwse kathedraal van St. James (Katedrala sv. Jakova) wordt beschermd door UNESCO, en met zijn forten, wordt beschouwd als een van de mooiste mediterrane steden is de parel van Dalmatië. We mogen ook Primošten en Rogoznica niet vergeten – kleine vissersdorpjes met talloze legendes en verhalen.

Met meer dan 2450 km goed onderhouden fietsroutes in de regio, kan je genieten van een enorm gevarieerde aanbod. Wil je langs de golvende kustlijn fietsen en van de zeebries genieten? Of ga je meer de landelijke tour op en volg je de routes door de wijngaarden en olijfgaarden? Heb je al conditie genoeg en wil je je testen in de veeleisende de bergroutes en de canyons van de rivieren Krka of Čikola verkennen? Dat alles en meer zal je vinden in de regio Šibenik-Knin. Een mild mediterraan klimaat, aangename temperaturen, veel zon en weinig regen maken deze regio een ideale bestemming voor een actieve fietsvakantie.

In deze regio vinden ook een groot aantal fietsevenementen, verschillende mountainbikewedstrijden, thema-fietsevenementen, XC-marathons, Winter League voor volwassenen en kinderen plaats en deze bieden iedereen, amateur of professioneel, groot of klein, de gelegenheid om hun competitieve ambities uit te proberen.

CYCLELIVE “MUST SEE” FIETSROUTES VANUIT APPARTEMENTEN JURAGA MURTER

• 40 km met 280 hoogtemeters: Murter – Betina – Jezera – Tisno en terug
• 150 km met 1800 hoogtemeters: Murter – Skradin – Dubravice – Roski slap – Bilice – Vodice – Murter
• 80 km met 700 hoogtemeters: Murter – Vodice – Zaton – Raslina – Vodice – Murter
• Rond het meer Vransko jezero door Pakostane: 80 km met 700 hoogtemeters
• 90 km met 800 hoogtemeters: Murter – Sibenik – Zaboric – Jadrtovac – Gojanovici – Bilice – Murter

Kroatië is echt niet zo ver af en opent een geheel nieuwe fietswereld voor iedere fietser. Het leven is veel te kort, niet twijfelen, gewoon doen!

Meer informatie over Sibenik:

www.dalmatiasibenik.hr
Alle info over NP KRKA www.np-krka.hr

Meer Nieuws

 • FALL IN S-LOVE-NIA – FIETSEN OP DE WEG EN GRAVEL TUSSEN DE KARAWANKEN EN DE KARSTFALL IN S-LOVE-NIA - FIETSEN OP DE WEG EN GRAVEL TUSSEN DE KARAWANKEN EN DE KARST
  Ongerepte natuur, weelderige, groene bossen en wegen met weinig verkeer, dat is Slovenië. Af en toe vlak, maar meestal van de heuvels tot het hooggebergte – of andersom - op prachtige wegen door het land van Tadej Pogačar en Primož Roglič.
  Lees meer…
 • ONTDEK DE BIJZONDERE GESCHIEDENIS VAN SAKSEN-ANHALTONTDEK DE BIJZONDERE GESCHIEDENIS VAN SAKSEN-ANHALT
  Op geschiedenis- en cultuurjacht gaan in Duitsland, hoe doe je dat? Op de (elktrische) fiets natuurlijk! De fiets is gewoonweg het perfecte vervoersmiddel om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te rijden, je fiets op slot te doen, een shot ongekende cultuur en geschiedenis in je op te nemen en weer verder te fietsen.
  Lees meer…
 • 360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt
  Heb je niet genoeg aan één regio als je op mountainbikevakantie trekt? Dan hebben wij een gouden tip voor jou: De Salzburger Sportwelt, want hier vind je zeven plaatsen onder één dak. Of eigenlijk onder één helm. Deze mountainbikeregio in het SalzburgerLand biedt kilometerslange trails, beboste bergkammen en rotsachtige bergtoppen. Iedereen die gewoon meer wil tijdens een mountainbikevakantie is hier op de juiste plek.
  Lees meer…
Meer artikels