DE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMIN

De Zuid-Tiroolse laagvlakte rond Tramin is een hotspot voor asfaltvreters. De gevarieerde natuur en typisch Zuid – Tiroolse athmosfeer brengt je in een andere wereld. Rond Tramin, Kurtatsch, Margreid en Kurtinig ligt een prachtige cuvée om te ontdekken met de racefiets.

De hoogtemeters maak je over de paswegen in het Mendelgebergte en de recuperatie/familietochten fiets je in het dal. Hier gaat het van 200 tot 2.000 meter boven zeeniveau en zit je altijd in het spoor van de Signature Gewürztraminer wijn. Hier in het zonnige Zuid-Tirol word je vol gepompt met de adrenaline en endorfine van fietstochten gecombineerd met de geneugten van de smaakpapillen!

Het maakt ook niet uit of je liever hoogtemeters en kilometers op de weg of buiten het asfalt aflegt: van Tramin tot Kurtinig vinden weg- en gravelbikers de perfecte mix van vlak en steil, van het Kalternmeer via Tramin naar het Zuid-Tiroolse laagland en Kurtinig. En natuurlijk worden naast de wijn ook de culinaire hoogstandjes niet verwaarloosd in het zonnige zuiden van Zuid-Tirol. In deze regio is er geen ontkomen aan de Italiaans-mediterrane smaken tijdens jouw tochten door de eindeloze idyllische wijngaarden langs de Zuid-Tiroolse wijnroute.

© Alex Moling
© Alex Moling

Dwars door de wijngaarden

De vijf-heuvellus door de wijngaarden met 67 kilometer en 1.080 hoogtemeters brengt je direct in het Zuid-Tiroolse fietsplezier. En natuurlijk missen de echte klimmers het WOW-gevoel niet, want zij worden automatisch naar de Mendelpas (1.363 m) en de Passo Predaia (1.253 m) getrokken! In september is hier trouwens een autovrije fietsdag waarbij de haarspeldbochten van de Mendolapasweg exclusief zijn gereserveerd voor de cyclosportieven.

De mooiste selectie graveltochten

Fiets je liever weg van de drukte van het asfalt? Neem dan je gravelbike en gravel door de wijngaarden of langs het ruige rotsmassief van de Monte Roen (2.116 m). De afdaling in het Montigglerwald is ook een ervaring die je niet mag missen. Hier slinger je door een natuurlijk labyrint van bospaden, wandelpaden en singletrails, waarna het tijd is voor een glas goed gekoelde wijn uit Tramin!

 

Meer info over deze fietsregio:
Tourismusverein Tramin
tramin.com
Tourismusverein Südtiroler Unterland Kurtatsch / Margreid / Kurtinig
suedtiroler-unterland.it/

Fietsvriendelijk overnachten:
Hotel Teutschhaus***S, Kurtinig, teutschhaus.it
Hotel Traminerhof, Tramin, traminerhof.it

Meer fietshotels en -regio’s:
roadbike-holidays.com

Meer Nieuws

 • 388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA
  Het Nationaal Park Krka is een prachtig fietsgebied in Kroatië van 109 km² met betoverende natuur en cultuur-historisch erfgoed rond de mooiste loop van de rivier Krka en de benedenloop van het riviertje Čikola. Door de neerslag van kalk zijn daar zeven indrukwekkende watervallen ontstaan.
  Lees meer…
 • DE ALTMARK – EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURGDE ALTMARK - EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURG
  Fietsen heeft vele dimensies en Cyclelive Magazine staat als eerste in de rij om het ganse spectrum volledig tot zijn recht te laten komen. Sommige streken zijn perfect om een karrevracht aan uitdagingen af te vinken. Soms is een regio perfect voor de MTB en/of gravelbike terwijl een andere plaats dan weer perfect is voor de die-hard racefietser.
  Lees meer…
 • DE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMINDE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMIN
  De Zuid-Tiroolse laagvlakte rond Tramin is een hotspot voor asfaltvreters. De gevarieerde natuur en typisch Zuid – Tiroolse athmosfeer brengt je in een andere wereld. Rond Tramin, Kurtatsch, Margreid en Kurtinig ligt een prachtige cuvée om te ontdekken met de racefiets.
  Lees meer…
Meer artikels