L’ALSACIENNE – DE CYCLING UITDAGING VOOR IEDEREEN

Het vertrek van L'Alsacienne in 2023 vanaf het mooie Lac de Kruth-Wildenstein was één groot wielerfeest. Met meer dan 2.500 registraties, werd het vorige deelnamerecord overtroffen. Dit succes wijten de organisatoren aan hun passie voor de geboortegrond en zijn tradities met de ondersteuning van de lokale producten. Een passie die op 30 juni 2024 bij de start in Kruth en op de flanken van de meest uitdagende cols uit de Vogezen, opnieuw zal worden gedeeld.

Col Du Haag 

De vier routes omvatten de nieuwe en verrassende Col du Haag, die begint in Saint-Amarin. Het is een beklimming die geen enkele fietser onverschillig zal laten. Deze nieuwe uitdaging, ingehuldigd door L’Alsacienne in 2023, is een must geworden in de Vogezen. Over 11,1 km overwin je hier 828 hoogtemeters met een gemiddelde van 8%. Met een maximale stijging van 19,5% en bovendien een stuk van 500 meter lang aan 12% wanneer je bijna boven bent, is dit een beklimming buiten categorie. Lekker om dit kleine monster al in het begin van de tocht onder de wielen te krijgen. Opgewarmd zal je zeker zijn! De laatste 4,5 km van deze klim, bekend als de “Voie Verte du Haag”, is bovendien het hele jaar door gesloten voor wegverkeer.  Tijdens L’ Alsacienne fiets je dus door dit unieke stukje natuur terwijl je stevig op je tanden bijt bij het overwinnen van de steile stukken asfalt.

"L'Alsacienne ... een onophoudelijke opeenvolging van cols en natuurschoon"

Naast deze “pittige” warming-up geven de routes van de L’Alsacienne 2024 elke deelnemer optimaal de kans om te genieten van de prachtige omgeving en dit ondanks het veeleisende karakter van de routes. Zo gaan de 100 km en 170 km over de panoramische Route des Crêtes , met de Col du Bramont als laatste obstakel. Elke afstand is een aparte ervaring op zich, met vergezichten die je uitnodigen om deze uitdaging aan te gaan, wat je niveau ook mag zijn.

Unieke bevoorradingspunten

In 2024 zullen er nog meer bevoorradingspunten zijn met lokale producten om van te smullen. Maar let op dat je daar niet te lang blijft hangen, want er zijn tijdslimieten voor de etappes van 147 km en 170 km om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen!

Uitstekende voorbereiding op L’Etappe du Tour

 De Alsacienne is voor de echte « competitiebeestjes » bovendien ook nog eens de beste voorbereiding op L’Etappe du Tour 2024.

Amper een week scheidt de twee evenementen. Na deze doorgedreven training in de Vogezen is dit een week die gebruikt kan worden om te herstellen en mentaal op te laden om zo met de best mogelijke conditie aan de start te staan.

Programma à la carte

L’Alsacienne biedt een programma à la carte. Deelnemers kunnen zich inschrijven met of zonder medisch attest en met of zonder maaltijd – er is keuze uit vier maaltijden. Deelnemers kunnen zelfs tijdens het evenement van parcours veranderen.

Geïnteresseerd in een warme, feestelijke sfeer, Elzasser folklore, optimale service onderweg en een eerlijk inschrijvingsgeld? Meld je dan bij de opnening van de inschrijvingen op 1 februari 2024 maar meteen aan voor deelname aan deze unieke Cyclo-uitdaging !

Parcours

  • 70 km / 1700 m D+ (randonnée)
  • 100 km / 2200 m D+ (cyclosportive)
  • 147 km / 3800 m D+ (cyclosportive)
  • 170 km / 4200 m D+ (cyclosportive)

Programma 

Zaterdag 29 juni

– 9.30 tot 11.30 uur: vriendschappelijk uitje, inschrijven niet nodig, vertrek vanuit het welkomstdorp
– 13.00 tot 18.00 uur: Afhalen van startnummers, exposantendorp, entertainment

 Zondag 30 juni

– 7.30 uur: gezamenlijke start voor de vier parcoursen
– 11.00 – 17.30 uur: Maaltijden, foodtruck, entertainment, folklore
– 12.00 – 14.00 – 15.30: Officiële plechtigheden 

Inschrijvingen: www.alsacienne-cyclo.org
Contact: orga@alsacienne-cyclo.org

Photos © L’Alsacienne

Meer Nieuws

 • L’ALSACIENNE – DE CYCLING UITDAGING VOOR IEDEREENL'ALSACIENNE - DE CYCLING UITDAGING VOOR IEDEREEN
  Het vertrek van L'Alsacienne in 2023 vanaf het mooie Lac de Kruth-Wildenstein was één groot wielerfeest. Met meer dan 2.500 registraties, werd het vorige deelnamerecord overtroffen. Dit succes wijten de organisatoren aan hun passie voor de geboortegrond en zijn tradities met de ondersteuning van de lokale producten. Een passie die op 30 juni 2024 bij de start in Kruth en op de flanken van de meest uitdagende cols uit de Vogezen, opnieuw zal worden gedeeld.
  Lees meer…
 • L’ETAPE DENMARK IS EEN ‘MUST BE ON YOUR LIST’ CHALLENGEL'ETAPE DENMARK IS EEN ‘MUST BE ON YOUR LIST’ CHALLENGE
  Het Deense fietsevenement Hærvejsløbet - De Viking Gran Fondo is nu L'Etape Denmark by Tour de France. Een uitdagende en onvergetelijke rit door de mooie natuur en de geschiedenis van Denemarken die gereden wordt op 29 juni 2024. Er is een keuze uit vijf verschillende afstanden die allen van punt A naar punt B gaan. Je maakt een onvergetelijke rit over de natuurlijke heuvelrug die tijdens de laatste ijstijd door Jutland is gevormd.
  Lees meer…
 • FIETSEN MET DE MIDDERNACHTZON ALS GEZELFIETSEN MET DE MIDDERNACHTZON ALS GEZEL
  Het fietsevenement Saimaa Cycle Tour in Finland is een tot de verbeelding sprekende cyclosportieve tocht. Een echte marathontocht van 300 km die je de magie van de middernachtzon laat ervaren terwijl je door het mooiste deel van Finland fietst. De Saimaa Cycle Tour vindt dit jaar plaats op 28 en 29 juni.
  Lees meer…
Meer artikels