BEVEILIGING VAN FIETSEN BIJ JOU THUIS

Onze fiets is ons heilig goed, maar een goede beveiliging ervan vergeten we soms wel eens. Fietsen staan meestal in de garage of in het tuinhuis gestald en dat is nu net de plaats waar dieven het liefst een kijkje komen nemen. Om je fiets op die plaatsen beter te beveiligen zijn er een aantal oplossingen die wij hieronder even onder de loep nemen onder het thema MoSi@home, met andere woorden, de beveiliging bij jou thuis.

Abus, de specialist in beveiliging biedt een volledig menu aan oplossingen:

Alarmbox:

De alarmbox is een metalen box die reageert op beweging in alle richtingen d.m.v van een 3D-sensor, 100 dB luid alarm.

Het elektronische apparaat ontketent een intelligent, schok- en bewegingsgevoelig alarm voor uw object – of het nu de fiets, de barbecue of het gereedschap is. Bovendien kunnen in de behuizing van de Alarmbox verdere ABUS-adapterkettingen of -kabels als toebehoren worden geïntegreerd en zo verdere objecten worden beveiligd. De Alarmbox 2.0 kan gemakkelijk aan ronde buizen, bijvoorbeeld aan het fietsframe, worden bevestigd en met een sleutel worden beveiligd. Bij lichte schokken of bewegingen klinkt een korte waarschuwing van 5 seconden. Bij een aanhoudende poging tot diefstal gaat het 100 dB luide alarm af.

 • Alarmfunctie met min. 100 dB gedurende 15 seconden, daarna hernieuwde scherpstelling
 • 3D Positiedetectie – alarmsysteem dat trillingen en de kleinste bewegingen in alle drie de dimensies detecteert en het alarm in werking stelt
 • Intelligent alarm – Bij kleine en korte schokken, bijv. door een voetbal e.d., geeft de alarmbox alleen een korte waarschuwingstoon af
 • Incl. CR2-batterij
 • Bevestigingsmogelijkheid op bijna alle ronde geometrieën
 • Aansluitmogelijkheid voor ABUS adapterkettingen en -kabels

Ook is er een light versie van deze alarmbox verkrijgbaar, nl. Alarmbox RC, deze kan je d.m.v. een afstandsbediening bedienen i.p.v. een sleutel en is door zijn compacte vorm en gewicht nog gemakkelijker weg te steken (kan rechtstreeks bevestigd worden, metalen strips en velcro-band).

Als een dief op rooftocht is, wil hij zo weinig mogelijk aandacht trekken. Maar dat is nu net waar het draagbare alarmsysteem roet in het eten gooit.

Alarmbox 2.0 – Adviesprijs: vanaf 59,95 euro

Alarmbox RC – Adviesprijs: vanaf 59,95 euro

 

Muur en/of grondanker:

Hier zijn er bij Abus verschillende modellen afhankelijk voor welk gebruik ze dienen. Deze worden verankerd d.m.v. speciale pluggen die je later nog kan verzegelen met twee kogellagers zodat deze niet meer te verwijderen zijn zonder je muur of grond uit te breken. In 2022 wordt een nieuw model gelanceerd waar je je insteekketting kan inpluggen. Al de verankeringen zijn tevens ART-gekeurd, wat door de meeste verzekering- en leasingfirma vereist is.

WBA 60 – 75 – 100 – Adviesprijs: vanaf 49,95 euro

WCH (nieuw product 2022) – Adviesprijs: vanaf 199.95 euro (verkrijgbaar 2e deel van 2022).

Keygarage:

De keygarage is een metalen box waar je door middel van een cijfercombinatie veilig je sleutels, bankkaarten, e.d. kan insteken -> hierdoor moet je deze onderweg niet meenemen. Kan bevestigd worden aan de muur, maar ook d.m.v. een haak om deze vast te leggen aan trekhaak, fietsendrager en zelfs autoruit.

 Keygarage 787 – 797 – 767 – Adviesprijs: vanaf 44,30 euro.

Meer Nieuws

 • ABUS GAMECHANGER 2.0 – SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICAABUS GAMECHANGER 2.0 - SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA
  De ABUS GameChanger 2.0 is de nieuwe ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, triatleten en ambitieuze atleten in de strijd om watts en seconden. Zijn voorganger - de GameChanger 1.0 - is al een klassieker op het gebied van aerodynamica en was destijds de grondlegger van de nieuwe prestatiecategorie van ABUS helmen.
  Lees meer…
 • DE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAMEDE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAME
  De Phar-Mi-Lan ijzersiropen zijn uniek onder meer omdat deze geen tandverkleuring geven zoals dat wel het geval is bij andere vloeibare ijzerformules verkrijgbaar in Europa. De siropen zijn uitermate goed opneembaar en aan te raden voor heel wat doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan dames met een acuut ijzergebrek. Zij maken gebruik van 2 tot 3 dosissen per dag verdeeld over 2 opnames per dag, te nemen 30 minuten voor of na een maaltijd om de opname te versterken.
  Lees meer…
 • CONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIESCONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIES
  Concap Keton drink zorgt ervoor dat de lichaamseigen stoffen omgezet worden in energie nadat de suikerreserves zijn uitgeput. Ketonen worden ook wel de vierde brandstof of superbrandstof genoemd. Deze zorgen voor extra energie waardoor de spieren beter kunnen presteren.
  Lees meer…
Meer artikels