ADVANCED MODEL YEAR 2023 – REVOLUTION RECO

Advanced start het modeljaar 2023 met een vuurwerk van e-bike innovaties. De nieuwe Reco-modellen zijn meer dan revolutionair met hun 100% recyclebare frames gemaakt van Advanced Composite-materiaal. Ze worden efficiënt en milieuvriendelijk geproduceerd in Duitsland en besparen 68% CO2-uitstoot in vergelijking met aluminium frames uit Azië.

Maar cijfers alleen doen de Reco geen recht. Zelfs op het eerste gezicht is het ontwerp indrukwekkend, met zijn opvallende lijnen en randen en het prominente Advanced 3D-logo.

Frame van kunststofgranulaat met gerecycleerde koolstofvezels

Reco is de realisatie van een geweldig idee: duurzamere e-bikes ontwerpen door middel van efficiënte, geavanceerde fabricagetechnieken zoals het spuitgieten in Duitsland. De gepatenteerde Reco frametechnologie. Het geavanceerde composietmateriaal van kunststofgranulaat met 40% gerecycleerde koolstofvezels uit de auto-industrie is 100% recyclebaar en heeft fantastische geluids- en schokabsorberende eigenschappen. De productie in Duitsland bespaart 68% van de C02-uitstoot. De Reco-geometrie is gebaseerd op trekkingfietsframes met een focus op veilig rijgedrag en een comfortabele rijpositie. 

Volledig geïntegreerde remleidingen en schakelkabels, die door het balhoofd direct in het frame worden geleid, versterken de ultramoderne uitstraling van de kunststof frames die uit één mal zijn gemaakt. Afhankelijk van de individuele eisen zijn de Reco-modellen verkrijgbaar in een sportieve versie met Shimano Deore 10-versnellingen of voor dagelijks toer- en woon-werkverkeer met Shimano 5-versnellingsnaafversnellingen en onderhoudsarme Gates-tandriemen.

Reco – Uitrustingsvarianten

 • Framevormen: Diamond / Wave
 • Framemateriaal: Advanced Composite
 • Framehoogten: S-M / L-XL
 • Kleuren: Raw White (Glossy), Sky Blue (Glossy), Tempera Gold (Matt)
 • Vorken: SR Suntour XCR 34 ( 80 mm veerweg) of stijve aluminium vork
 • Motor: Bosch Performance Line CX 85 Nm
 • Batterijen: Bosch PowerTube 500 Wh, 625 Wh of 750 Wh
 • Versnelling: Shimano Deore 10-speed, Shimano Nexus 5-speed Gates
 • Schijfremmen: Shimano MT420 (4 zuigers) vooraan / MT410 (2 zuigers) achteraan

Reco – Uitrusting

 • Slim Bosch Kiox 300-display: Geweldig die slimme begeleider! Met de Kiox 300 ben e via app verbonden met je Reco. Het slimme netwerksysteem van Bosch houdt je rij- en fitnessgegevens bij. Maakt niet uit of je op weg naar je werk bent, een trainingsrit afwerkt of een ontspannen ritje maakt.
 • Bosch Performance Line CX motor (tot 85 Nm): Een krachtige aandrijving en slank design: de dynamische Bosch-motor heeft het allemaal. Hij ondersteunt u tot 340 % en een maximaal koppel van 85 Nm. Tegelijkertijd is hij zeer compact en weegt hij slechts 2,9 kilo.
 • Bosch PowerTube-accu (tot 750 Wh) volledig geïntegreerd. Deze accu heeft de hoogste energiedichtheid bij laag gewicht. Tot 750 Wh levert de geïntegreerde accu van Bosch je. Hij weegt bijna niets en is gemakkelijk met één hand te verwijderen.
 •  
 • Lezyne Classic E500 & Super Bright achterlichtsysteem: Veilig aankomen is een prioriteit en daarvoor zorgt het Lezyne LED-lichtsysteem. Het systeem zorgt altijd voor het beste zicht. In het achterlicht is een intelligent remlicht geïntegreerd. Het knippert als je remt en zorgt zo voor meer veiligheid.

Meer Nieuws

 • ABUS GAMECHANGER 2.0 – SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICAABUS GAMECHANGER 2.0 - SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA
  De ABUS GameChanger 2.0 is de nieuwe ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, triatleten en ambitieuze atleten in de strijd om watts en seconden. Zijn voorganger - de GameChanger 1.0 - is al een klassieker op het gebied van aerodynamica en was destijds de grondlegger van de nieuwe prestatiecategorie van ABUS helmen.
  Lees meer…
 • DE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAMEDE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAME
  De Phar-Mi-Lan ijzersiropen zijn uniek onder meer omdat deze geen tandverkleuring geven zoals dat wel het geval is bij andere vloeibare ijzerformules verkrijgbaar in Europa. De siropen zijn uitermate goed opneembaar en aan te raden voor heel wat doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan dames met een acuut ijzergebrek. Zij maken gebruik van 2 tot 3 dosissen per dag verdeeld over 2 opnames per dag, te nemen 30 minuten voor of na een maaltijd om de opname te versterken.
  Lees meer…
 • CONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIESCONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIES
  Concap Keton drink zorgt ervoor dat de lichaamseigen stoffen omgezet worden in energie nadat de suikerreserves zijn uitgeput. Ketonen worden ook wel de vierde brandstof of superbrandstof genoemd. Deze zorgen voor extra energie waardoor de spieren beter kunnen presteren.
  Lees meer…
Meer artikels