ABUS GRANIT SUPER EXTREME 2500: HET FIETSSLOT VAN UITERSTEN

De veiligheidsexpert ABUS is steeds op zoek naar nieuwe ontwikkelingen om zijn beproefde, veiligheidstechnologieën constant te verbeteren en nieuwe technologieën te creëren. Zo heeft ABUS met de Granit Super Extreme 2500 een echt superieur beugelslot gecreëerd voor de meest extreme situaties.

In tijden waarin e-bikes en bakfietsen van hoge kwaliteit in prijs oplopen tot boven de vijf cijfers en als zodanig worden beschouwd als objecten met een hoge waarde, zijn speciale veiligheidsmaatregelen noodzakelijk. Dit geldt met name voor grote bakfietsen, omdat deze vaak ‘s nachts onbeheerd buiten moeten staan en niet zomaar in de kelder kunnen worden opgeborgen. Het risico op diefstal is dan ook veel hoger en de afgelopen maanden is gebleken dat pogingen tot diefstal met behulp van een snoerloze haakse slijper op batterijen steeds populairder worden – vooral grootstedelijke gebieden zoals Berlijn, Londen en Chicago worden hierdoor getroffen.

In reactie hierop heeft ABUS een slot ontwikkeld dat is uitgerust om dit agressieve type aanval aan te kunnen. Het is gebaseerd op het beproefde en veiligste U-slot in het ABUS fietsslotassortiment en een vaandeldrager van technologie, de GRANIT X-PLUS 540. Dit slot heeft in vele onafhankelijke tests bewezen dat het de norm bepaalt op het gebied van veiligheid. In een intensief ontwikkelingsproces werd het U-slot verfijnd en werd de weerstand aanzienlijk verbeterd. Deze verbetering van het slot “Made in Germany” werd mogelijk gemaakt door het gebruik van een speciaal materiaal van Wolframcarbide, één van de hardste materialen ter wereld, dat voornamelijk wordt gebruikt voor de tot 27 mm versterkte parabolische sluiting en het slothuis en dat de flexibele haakse slijper trotseert.

De oppervlakken zijn zo verfijnd dat de schijf van de haakse slijper er zichtbaar wanhopig van wordt en aanzienlijk slijt, waardoor de schijf moet worden vervangen of meerdere keren moet worden vervangen – de dief zal deze inspanning uit de weg gaan en op zoek gaan naar iets dat gemakkelijker te openen is.

Het vlaggenschip in het ABUS U-slot segment heeft een XPlus cilinder, een schijfcilinder die niet kan worden geopend door intelligent picking.  Hierdoor is het slot ook ONE KEY-ready om extra sloten voor de fiets te synchroniseren of een op maat gemaakt gelijksluitend sluitsysteem met dezelfde sleutel te maken voor de familie, het bedrijf of de verhuurdienst, zodat alle bijbehorende sloten met één sleutel kunnen worden bediend.

De grootte van het slot weerspiegelt ook de gebruiksvriendelijkheid. Dankzij het formaat van de beugel is de Granit Super Extreme 2500 niet alleen geschikt als startonderbreker, maar kan de fiets ook aan een vast object worden bevestigd en worden beveiligd tegen wegslepen – een belangrijk voordeel!

De ongelooflijke veiligheid van de Granit Super Extreme 2500 komt tot uiting in het opvallende, veelzijdige en hoekige ontwerp met een matzwarte afwerking. De nieuw ontwikkelde beugeloplossing USH 2500 draagt bij aan het gebruiksgemak door flexibele bevestigingsmogelijkheden op de bagagedrager en de achterkant van de fiets. Al met al een goed doordacht totaalconcept.

De Granit Super Extreme 2500 werd gepresenteerd op Eurobike 2023 en zal in het voorjaar van 2024 verkrijgbaar zijn bij de vakhandel.

Meer Nieuws

 • BEVEILIGING VAN WIELERMATERIAAL BIJ TOPTEAMS IS EEN WARE UITDAGINGBEVEILIGING VAN WIELERMATERIAAL BIJ TOPTEAMS IS EEN WARE UITDAGING
  Toprenners en het materiaal waarmee ze rijden zijn een ongekende aantrekkingspool voor wielerliefhebbers en fans. Maar jammer genoeg heeft niet iedereen die rond de wielerteams hangt goede bedoelingen. Zo trekken Mathieu van der Poel als wereldkampioen, Jasper Philipsen en hun ploeggenoten net als de vedetten uit andere teams een pak aandacht.
  Lees meer…
 • CONCAP S-D-P = SHAKE, DRINK & PERFORM – AB EN OCONCAP S-D-P = SHAKE, DRINK & PERFORM - AB EN O
  Concap heeft als enige op de markt supplementen gericht op bloedgroepen. Deze zorgen voor een betere opname en werking in het lichaam. De Concap S-D-P staat voor Shake, Drink, Perform; een ideaal supplement om voor de inspanning te gebruiken.
  Lees meer…
 • HUD-Y VAN ABUS – UNIEK, COOL, SPORTIEF DESIGNHUD-Y VAN ABUS - UNIEK, COOL, SPORTIEF DESIGN
  De HUD-Y fietshelm is meer dan alleen een hoofdbescherming, het is ook een modeaccessoire. Het unieke, strakke ontwerp in combinatie met de verstelbare achtergrondverlichting is een blikvanger op elk hoofd.
  Lees meer…
Meer artikels