SÜDSTEIERMARK – ALTIJD EEN AVONTUUR

Südsteiermark of Zuid-Striermarken is een absolute verborgen Oostenrijkse parel en een gouden tip die we geven aan de fietsers: klein, fijn en toch zo veelzijdig en interessant. De tochten lopen in alle windrichtingen. Van heerlijke tochten voor genieters door de wijngaarden via daguitstappen in het Stiermarkse vulkaanland tot trips in het West-Stiermarkse bergland met vele hoogtemeters.

Alles is aanwezig om er een geweldige fietsvakantie van te maken. Het milde klimaat zorgt voor mediterrane flair van maart tot november.

Zo wordt na een dagje op de fiets, optimaal gezorgd voor heerlijk eten. Topwijnen, pompoenpittenolie of knapperige gebakken kip, backhendl, zijn maar enkele voorbeelden van de Stiermarkse specialiteiten. Hotel Weinlandhof met zijn ideale ligging is quasi voorbestemd voor uitstappen naar het Stierlandse vulkaanland of met meer hoogtemeters in het West-Stiermarkse bergland. Je fietsexpert is Thomas. De gastheer en wielrenner is een oude rot in het vak en toont je de mooiste wegen, verborgen hoekjes en charmante eet- en drinkgelegenheden die je je nog lang zult herinneren.

HOOGTEPUNTEN VAN DE REGIO

 • Topgravelroutes
 • Meer dan 180 wijntavernes
 • Tochten naar het naburige Slovenië


FIETSHOTEL

Hotel WEINLANDHOF****, Gamlitz – weinlandhof.at

Locatie: in de gevarieerde regio Zuid-Stiermarken, midden in Gamlitz, aan de voet van de schilderachtige wijnroute. Hier liggen fietsroutes te wachten met steeds wisselende en prachtige uitzichten achter elke bocht.

Eten en drinken: rijkelijk vitaal ontbijtbuffet, à la carte-restaurant met een voorliefde voor regionale producten en seizoensgebonden afwisseling, de passionele regionaliteit in “Rosis Naturküche” is wijd en zijd bekend en geliefd.

VOORDELEN

 • Talrijke uitgewerkte tochten in alle moeilijkheidsgraden
 • Fietskelder incl. werktuigen en fietssloten


FIETSSEIZOEN

Maart – november

VERDERE HOTELS EN REGIO’S OP

roadbike-holidays.com
#myRoadbikeMoment

 

Foto: © Stiefkind Fotografie

Meer Nieuws

 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
 • IN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTEIN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTE
  Even de grens passeren en je meteen in een andere wereld voelen? Dit is mogelijk wanneer men het plan opneemt om de ruim 100 kilometer lange "Fietsallee langs de Noordervaart" te gaan fietsen die deels door Nederland en deels door Duitsland voert. Hoe je het ook wendt of keert in beide landen zijn vele dingen toch weer net een tikkeltje anders. Of dat in positieve of negatieve zin is, mag ieder voor zich na thuiskomst uitmaken.
  Lees meer…
 • OP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETEROP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETER
  We verplaatsen ons naar Exeter de hoofdstad van het graafschap Devon (ook bekend onder de naam Devonshire) in het zuidwesten van Engeland. Dat doen we niet zomaar want het is bedoeling dat we er gaan fietsen. Van tevoren worden we over de fietsmogelijkheden in de regio ingepraat door mensen van Devon County Council. Natuurlijk vinden zij hun streek een optimaal fietsgebied.
  Lees meer…
Meer artikels