SÜDSTEIERMARK – ALTIJD EEN AVONTUUR

Südsteiermark of Zuid-Striermarken is een absolute verborgen Oostenrijkse parel en een gouden tip die we geven aan de fietsers: klein, fijn en toch zo veelzijdig en interessant. De tochten lopen in alle windrichtingen. Van heerlijke tochten voor genieters door de wijngaarden via daguitstappen in het Stiermarkse vulkaanland tot trips in het West-Stiermarkse bergland met vele hoogtemeters.

Alles is aanwezig om er een geweldige fietsvakantie van te maken. Het milde klimaat zorgt voor mediterrane flair van maart tot november.

Zo wordt na een dagje op de fiets, optimaal gezorgd voor heerlijk eten. Topwijnen, pompoenpittenolie of knapperige gebakken kip, backhendl, zijn maar enkele voorbeelden van de Stiermarkse specialiteiten. Hotel Weinlandhof met zijn ideale ligging is quasi voorbestemd voor uitstappen naar het Stierlandse vulkaanland of met meer hoogtemeters in het West-Stiermarkse bergland. Je fietsexpert is Thomas. De gastheer en wielrenner is een oude rot in het vak en toont je de mooiste wegen, verborgen hoekjes en charmante eet- en drinkgelegenheden die je je nog lang zult herinneren.

HOOGTEPUNTEN VAN DE REGIO

 • Topgravelroutes
 • Meer dan 180 wijntavernes
 • Tochten naar het naburige Slovenië


FIETSHOTEL

Hotel WEINLANDHOF****, Gamlitz – weinlandhof.at

Locatie: in de gevarieerde regio Zuid-Stiermarken, midden in Gamlitz, aan de voet van de schilderachtige wijnroute. Hier liggen fietsroutes te wachten met steeds wisselende en prachtige uitzichten achter elke bocht.

Eten en drinken: rijkelijk vitaal ontbijtbuffet, à la carte-restaurant met een voorliefde voor regionale producten en seizoensgebonden afwisseling, de passionele regionaliteit in “Rosis Naturküche” is wijd en zijd bekend en geliefd.

VOORDELEN

 • Talrijke uitgewerkte tochten in alle moeilijkheidsgraden
 • Fietskelder incl. werktuigen en fietssloten


FIETSSEIZOEN

Maart – november

VERDERE HOTELS EN REGIO’S OP

roadbike-holidays.com
#myRoadbikeMoment

 

Foto: © Stiefkind Fotografie

Meer Nieuws

 • MOUNTAINBIKEN ROND DE WEISSENSEE IN KARINTHIËMOUNTAINBIKEN ROND DE WEISSENSEE IN KARINTHIË
  Een van de mooiste meren in de Alpen is zeker de Weissensee in Karinthië, met zijn buitengewone mooie kleur. Het meer is 12 km lang en ligt op een hoogte van 930 m. Zodra je het hoogdal rond de Weissensee bereikt, kun je in een mum van tijd zijn kleine broertje, de Pressegger See bereiken. Hier bike je over en langs de landsgrenzen met Italië en Slovenië.
  Lees meer…
 • TRENTINO – GARDASEE & LEVICO SEE – HET PERFECTE MEREN-KOPPELTRENTINO - GARDASEE & LEVICO SEE - HET PERFECTE MEREN-KOPPEL
  Dit is de ideale mix voor iedereen die zot is van de combinatie: fietsen, meren, bergen en Italië. Het Gardameer en het Levicomeer zijn twee parels in het Trentino landschap. De ene is een iconische hotspot voor alle fietsers, maar vooral mountainbikers met een coole levensstijl - de andere is een onontdekte insidertip met een ongekende charme.
  Lees meer…
 • MALLORCA HERE WE COME – ROMPELBERG FIETSVAKANTIES IN EEN NIEUW JASJEMALLORCA HERE WE COME - ROMPELBERG FIETSVAKANTIES IN EEN NIEUW JASJE
  Rompelberg Fietsvakanties is al vele jaren een begrip in het organiseren van fietsreizen op Mallorca. Door de enorme groei van het bedrijf de voorbije decennia en de nieuwe trends in de fietsindustrie waren een herstructurering, modernisering en verfijning van de service, de focus waarop Rompelberg Fietsvakanties zich richtte tijdens en na de coronaperiode.
  Lees meer…
Meer artikels