SPECTACULAIRE KUSTWEGEN FIETSVAKANTIE LANGS DE KUST IN HET OOSTEN VAN SARDINIË

Fantastische fietsomstandigheden het hele jaar door, spectaculaire kustwegen en indrukwekkende passen: op Sardinië ben je op fietsvakantie direct aan de zee. Ver weg van de drukte, verrast het buitengewoon mooie mediterrane eiland met zijn Caribisch aandoende baaien, bergketens, rustige wegen en uitgestrekte valleien.

Als we naar Sardinië reizen, wacht ons een ansichtkaartidylle met turkooisblauw water, witte stranden, hoge bergen en ruige rotsen. Maar Sardinië is veel meer dan de bekende droombestemming voor een strandvakantie, het is namelijk een waar outdoorsportparadijs. Als je het hele jaar door wilt trainen – en tegelijk een beetje zeelucht wilt inademen – moet je het unieke mediterrane eiland eens wat beter bekijken. Hier vind je perfecte omstandigheden en droomroutes weg van de drukte. Met uitzicht op zee en indrukwekkende passen. Vooral het oosten van het eiland biedt naast de Caribisch aandoende baaien spectaculaire kustwegen zonder veel verkeer.

Maar ook in het achterland ligt een dicht netwerk van rustige, goed geasfalteerde landwegen en indrukwekkende bergpassen. In totaal zeven bergketens zorgen op het zonnige eiland voor afwisseling – van korte, bochtige tot heel zware beklimmingen en middelzware beklimmingen in de bergen. Een verborgen wielerparadijs is het gebied rond de Monte Limbara in het noordoosten niet ver van Olbia. Maar er zijn ook de bergen van Gennargentu, waar de hoogste toppen van Sardinië liggen met fantastische uitzichten en rustige wegen. Ook de uitgestrekte dalen bieden perfecte trainingsomstandigheden – met milde temperaturen. De moeilijkheidsgraden zijn daarbij net zo gevarieerd als de natuur zelf. En dan is er nog de Mediterrane keuken.

Van de kust tot het achterland: welkom in de provincie Ogliastra

Op goed geasfalteerde, verkeersarme wegen rijd je in de provincie Ogliastra aan de centrale oostkust op en neer van eenzame baaien met turkooisblauw water en adembenemende kliffen, van de golvende kustregio tot het landschappelijk adembenemende achterland. Hier, tussen de monding van de Flumendosa en de Baronia, verrassen imposante berglandschappen met diepe kloven en weelderige bossen, wilde olijfbomen, zwarte kiezelstranden en pittoreske rode rotsen. Goed geasfalteerde, verkeersluwe wegen leiden naar pittoreske dorpjes waar je een cappuccino kunt drinken en een praatje kunt maken met de lokale bevolking. Avonturiers en individualisten voelen zich aangetrokken tot het eenzame kalksteengebergte van Ogliastra. In het deels groteske landschap kun je steenarenden en marmotten spotten.

In de provincie Ogliastra is hotel La Torre het perfecte startpunt voor wielrenners – zowel voor fietstochten langs de golvende kusten als in de bergen van het zonnige mediterrane eiland. Hier beleef je een wielervakantie direct aan zee – met je eigen racefiets of een gratis geleend exemplaar. Terug in het hotel worden de fietsen veilig opgeborgen in de fietsenstalling en daarna is het tijd om te ontspannen in het zwembad. Of direct naar het strand. De kristalheldere, turkooisblauwe zee is hier gewoonweg uniek! En natuurlijk mag een bord van de bekroonde “spaghetti favette es pescatrice” bereid volgens oud Sardijns recept niet ontbreken als beloning voor de inspanningen!

Tip: Overnachten doe je bij het fietshotel op Sardinië:

Hotel La Torre ****hotellatorresardegna.com

Foto: © Hotel la Torre

Meer Nieuws

 • LANGS EN ROND DE MONT VENTOUXLANGS EN ROND DE MONT VENTOUX
  Iedereen die het wielrennen volgt en/of regelmatig zelf fietst, kent de Mont-Ventoux en bij velen staat hij op de bucketlist of is hij - al dan niet meermaals – al afgevinkt. Maar wat een hoop fanatieke Ventoux-fietsers niet weten, is dat de omgeving van de Mont Ventoux ook uitdagend is en vooral heel mooi om te fietsen. De regio rond de Kale Berg is voor sommige Ventoux-klimmers zelfs compleet onbekend.
  Lees meer…
 • HET KUFSTEINERLAND EEN FIETSREGIO VOOR ELK NIVEAUHET KUFSTEINERLAND EEN FIETSREGIO VOOR ELK NIVEAU
  De vestingstad Kufstein en zijn acht omliggende schilderachtige dorpjes bevinden zich in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Daar, pal op de grens met de Duitse deelstaat Beieren, vinden Roadbikers een echt wielerparadijs.
  Lees meer…
 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
Meer artikels