SPECTACULAIRE KUSTWEGEN FIETSVAKANTIE LANGS DE KUST IN HET OOSTEN VAN SARDINIË

Fantastische fietsomstandigheden het hele jaar door, spectaculaire kustwegen en indrukwekkende passen: op Sardinië ben je op fietsvakantie direct aan de zee. Ver weg van de drukte, verrast het buitengewoon mooie mediterrane eiland met zijn Caribisch aandoende baaien, bergketens, rustige wegen en uitgestrekte valleien.

Als we naar Sardinië reizen, wacht ons een ansichtkaartidylle met turkooisblauw water, witte stranden, hoge bergen en ruige rotsen. Maar Sardinië is veel meer dan de bekende droombestemming voor een strandvakantie, het is namelijk een waar outdoorsportparadijs. Als je het hele jaar door wilt trainen – en tegelijk een beetje zeelucht wilt inademen – moet je het unieke mediterrane eiland eens wat beter bekijken. Hier vind je perfecte omstandigheden en droomroutes weg van de drukte. Met uitzicht op zee en indrukwekkende passen. Vooral het oosten van het eiland biedt naast de Caribisch aandoende baaien spectaculaire kustwegen zonder veel verkeer.

Maar ook in het achterland ligt een dicht netwerk van rustige, goed geasfalteerde landwegen en indrukwekkende bergpassen. In totaal zeven bergketens zorgen op het zonnige eiland voor afwisseling – van korte, bochtige tot heel zware beklimmingen en middelzware beklimmingen in de bergen. Een verborgen wielerparadijs is het gebied rond de Monte Limbara in het noordoosten niet ver van Olbia. Maar er zijn ook de bergen van Gennargentu, waar de hoogste toppen van Sardinië liggen met fantastische uitzichten en rustige wegen. Ook de uitgestrekte dalen bieden perfecte trainingsomstandigheden – met milde temperaturen. De moeilijkheidsgraden zijn daarbij net zo gevarieerd als de natuur zelf. En dan is er nog de Mediterrane keuken.

Van de kust tot het achterland: welkom in de provincie Ogliastra

Op goed geasfalteerde, verkeersarme wegen rijd je in de provincie Ogliastra aan de centrale oostkust op en neer van eenzame baaien met turkooisblauw water en adembenemende kliffen, van de golvende kustregio tot het landschappelijk adembenemende achterland. Hier, tussen de monding van de Flumendosa en de Baronia, verrassen imposante berglandschappen met diepe kloven en weelderige bossen, wilde olijfbomen, zwarte kiezelstranden en pittoreske rode rotsen. Goed geasfalteerde, verkeersluwe wegen leiden naar pittoreske dorpjes waar je een cappuccino kunt drinken en een praatje kunt maken met de lokale bevolking. Avonturiers en individualisten voelen zich aangetrokken tot het eenzame kalksteengebergte van Ogliastra. In het deels groteske landschap kun je steenarenden en marmotten spotten.

In de provincie Ogliastra is hotel La Torre het perfecte startpunt voor wielrenners – zowel voor fietstochten langs de golvende kusten als in de bergen van het zonnige mediterrane eiland. Hier beleef je een wielervakantie direct aan zee – met je eigen racefiets of een gratis geleend exemplaar. Terug in het hotel worden de fietsen veilig opgeborgen in de fietsenstalling en daarna is het tijd om te ontspannen in het zwembad. Of direct naar het strand. De kristalheldere, turkooisblauwe zee is hier gewoonweg uniek! En natuurlijk mag een bord van de bekroonde “spaghetti favette es pescatrice” bereid volgens oud Sardijns recept niet ontbreken als beloning voor de inspanningen!

Tip: Overnachten doe je bij het fietshotel op Sardinië:

Hotel La Torre ****hotellatorresardegna.com

Foto: © Hotel la Torre

Meer Nieuws

 • 388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA
  Het Nationaal Park Krka is een prachtig fietsgebied in Kroatië van 109 km² met betoverende natuur en cultuur-historisch erfgoed rond de mooiste loop van de rivier Krka en de benedenloop van het riviertje Čikola. Door de neerslag van kalk zijn daar zeven indrukwekkende watervallen ontstaan.
  Lees meer…
 • DE ALTMARK – EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURGDE ALTMARK - EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURG
  Fietsen heeft vele dimensies en Cyclelive Magazine staat als eerste in de rij om het ganse spectrum volledig tot zijn recht te laten komen. Sommige streken zijn perfect om een karrevracht aan uitdagingen af te vinken. Soms is een regio perfect voor de MTB en/of gravelbike terwijl een andere plaats dan weer perfect is voor de die-hard racefietser.
  Lees meer…
 • DE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMINDE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMIN
  De Zuid-Tiroolse laagvlakte rond Tramin is een hotspot voor asfaltvreters. De gevarieerde natuur en typisch Zuid – Tiroolse athmosfeer brengt je in een andere wereld. Rond Tramin, Kurtatsch, Margreid en Kurtinig ligt een prachtige cuvée om te ontdekken met de racefiets.
  Lees meer…
Meer artikels