RUTGER WOUTERS WINT EN NEEMT HET GEEL IN BURKINA FASO

Vandaag stonden er tien lokale rondjes van 14 km in de hoofdstad Ouagadougou op het programma van de Ronde Van Burkina Faso. Een parkoers met terugdraaien aan een rotonde en een u-bocht. Voor de start was er commotie over de veiligheid van het parcours.

Rond de rotonde lag het vol met kiezel en modder en dat was niet naar de zin van het peloton. Gele truidrager Paul Daumont nam het initiatief om aan de UCI commissaris te vragen om voor de rotonde terug te draaien en zo geschiedde!

De Burkinezen die met drie ploegen van zes renners aan de start stonden, sloegen de handen in mekaar en controleerden de hele koers, tot aan de laatste kilometer.

Op 1200 meter van de finish gingen de Belgen van de Thielemans – De Hauwere ploeg in blok naar voren om vooraan de U-bocht te nemen die op 700 meter van de meet lag.

De sprint werd aangetrokken voor Wannes Heylen, maar die zat ingesloten. Rutger Wouters kon zich wel losmaken en won de sprint met een half wiel op de Marokaanse kampioen Ed Doghmy Achraf. Een andere Marokaan luisterend naar de naam Sabbahi El Houcaine vervolledigt het podium.
Leider Paul Daumont (Burkina Faso) werd vierde en verliest door het spel van de bonificaties de leiderstrui aan Rutger Wouters.

Uitslag:

1. Rutger Wouters BEL
2. Ed Doghmy Achraf Marokko
3. Sabbahi El Houcaine Marokko
4. Paul Daumont Burkina Faso
5. Wannes Heylen BEL
8. Stef Rogier BEL
10. Niels Vandyck BEL
15. Sam Van de Mieroop BEL
49. Guy Smet BEL

Algemeen klassement

  1. Rutger Wouters
  2. Paul Daumont    op.             3”
  3. Sabbahi El Housaine          17”
  4. Ed Doghmy Achraf.            49”      
  5. Kamzong Clovis                  49”
  6. Wannes Heylen                   52”

Text: P. Van Gansen
Photos: © Tour du Faso

Meer Nieuws

Meer artikels