REMCO – FERRARI – EVENEPOEL

Remco Evenepoel sloeg iedereen met verstomming in zijn eerste wapenfeit in de Giro d' Italia 2023 door de openingsetappe te winnen met de trui van Belgisch kampioen tijdrijden. Hij reed met een indrukwekkende snelheid van 55,2 km/u en versloeg de andere specialisten, waaronder de Italiaanse wereldkampioen tijdrijden en topfavoriet voor deze rit, Filippo Ganna.

Zijn belangrijkste rivaal voor het algemeen klassement, Primoz Roglic verloor maar liefst 43 seconden op het parcours van 19,6 km. Een verlies dat zeker en vast niet ingecalculeerd stond in de plannen van Team-Jumbo Visma. Onze nog altijd zeer jonge super-ge-ta-len-teer-de landgenoot  staat voor het eerst in zijn carrière in de Maglia Rosa. Het lijkt wel of hij met een Ferrari rondrijdt in Italië.

PROFICIAT REMCO!

Meer Nieuws

 • OLIVEIRA-OLIJFBOOMOLIVEIRA-OLIJFBOOM
  Misschien een wat vreemde kop boven een artikel, maar we leggen het allemaal uit. Het is eind november. Boven ons al dagen lang een staalblauwe hemel en daarbij ook nog eens een aangename temperatuur van gemiddeld twintig graden. Het is goed toeven in de Portugese Algarve. Het vakantieseizoen is al een paar weken voorbij. Het is een tussenperiode voor dat de wintergasten weer komen.
  Lees meer…
 • RUTGER WOUTERS WINT EN NEEMT HET GEEL IN BURKINA FASORUTGER WOUTERS WINT EN NEEMT HET GEEL IN BURKINA FASO
  Vandaag stonden er tien lokale rondjes van 14 km in de hoofdstad Ouagadougou op het programma van de Ronde Van Burkina Faso. Een parkoers met terugdraaien aan een rotonde en een u-bocht. Voor de start was er commotie over de veiligheid van het parcours.
  Lees meer…
 • BELGEN OPNIEUW GEKLOPT DOOR PAUL DAUMONT IN BURKINA FASOBELGEN OPNIEUW GEKLOPT DOOR PAUL DAUMONT IN BURKINA FASO
  In de Ronde Van Burkina Faso stond vandaag een etappe van 107 km op het menu. Al van in de start namen twee Burkinezen en één Kameroener het hazenpad. Na 40 km hadden zij een maximale voorsprong van 5'30” bijeen gefietst.
  Lees meer…
Meer artikels