ONDERWEG OP DE BERGPASSEN ROND SAN VIGILIO IN DE DOLOMIETEN

Hou je van uitdagingen, wijde panorama’s en veel hoogtemeters? Dan zit je in Zuid-Tirol goed. De beroemde Drie Pieken/Drei Zinnen/Tre Cime di Lavaredo, Marmolada en de Sella Group wachten op je in de San Vigilio Dolomieten. Ga de uitdaging aan over deze mytische dolomieten cols en treedt in de voetsporen van de grootste kampioenen als Bartali, Coppi, Merckx, Gimondi, Moser en Pantani.

In de regio San Vigilio Dolomieten staan tientallen​​ adembenemende passen op het programma. Welke kant je ook op gaat: je gaat er gegarandeerd van zweten! Als je graag je kuiten laat branden, je klimritme wil trainen en testen tijdens een fietsvakantie, dan ben je in de Dolomieten aan het juiste adres. Wij lichten enkele highlights uit zodat je alvast enkele ideetjes hebt:

"Je hebt niet één, niet twee maar vier adembenemende passen voor je tijdens de Sellaronda-tour"

Sellaronda – Ronde met 4 cols

Je hebt niet één, niet twee maar vier adembenemende passen voor je tijdens de Sellaronda-tour. Het draait allemaal om het Sella-massief, beginnend bij de Gardenapas. Vanaf hier gaan we verder tussen de imposante rotswanden naar de Passo di Sella. Met de laatste krachten gaan we verder naar de hoogste pas van de tocht: de Passo di Pordoi op 2.239m. Een fascinerend uitzicht op het Tofana-massief in de Dolomieten strekt zich voor je uit op de zuurverdiende route. Vanaf hier gaat het bergafwaarts naar het laatste punt van de tocht: de Passo Campolongo.

Marmolada

Dezelfde start maar met een andere route. Het begint bij San Vigilio op de Passo di Gardena voordat het naar de Sellajoch/Passo di Sella gaat. Nu gaat het omlaag naar Val di Fassa op weg naar het hoogtepunt van de tocht: de geweldige Fedaia beklimming met zicht op de hoogste berg van de Dolomieten, de Marmolada (3343m). De Fedaia-pas gaat tot een hoogte van 2057 meter waar het prachtige Fedaia stuwmeer op je wacht. Eén ding is zeker: deze col is één van de moeilijkste beklimmingen in de Dolomieten.

Tre Cime di Lavaredo – UNESCO-werelderfgoed tour

Tijdens deze tocht zal je je beste klimbenen moeten bovenhalen! We starten vanuit San Vigilio over de Valparolapas richting Cortina d’Ampezzo. Fiets verder over de Tre Croci-pas naar het meer van Misurina. Hier begint de beroemde steile klim van de Tre Cime di Lavaredo, met stijgingspercentages tot 10%. Aangekomen bij de Auronzo-hut worden uw inspanningen ruimschoots beloond: vrij uitzicht over Monte Cristallo, de Marmolada en Monte Pana.

Vakantieplannen: op naar de Dolomieten

Fotos © Alex Moling

Meer Nieuws

 • LANGS EN ROND DE MONT VENTOUXLANGS EN ROND DE MONT VENTOUX
  Iedereen die het wielrennen volgt en/of regelmatig zelf fietst, kent de Mont-Ventoux en bij velen staat hij op de bucketlist of is hij - al dan niet meermaals – al afgevinkt. Maar wat een hoop fanatieke Ventoux-fietsers niet weten, is dat de omgeving van de Mont Ventoux ook uitdagend is en vooral heel mooi om te fietsen. De regio rond de Kale Berg is voor sommige Ventoux-klimmers zelfs compleet onbekend.
  Lees meer…
 • HET KUFSTEINERLAND EEN FIETSREGIO VOOR ELK NIVEAUHET KUFSTEINERLAND EEN FIETSREGIO VOOR ELK NIVEAU
  De vestingstad Kufstein en zijn acht omliggende schilderachtige dorpjes bevinden zich in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Daar, pal op de grens met de Duitse deelstaat Beieren, vinden Roadbikers een echt wielerparadijs.
  Lees meer…
 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
Meer artikels