MEREN, UITZICHTEN EN DOLCE VITA IN TRENTINO

Wil je je limieten testen? Wil je steile beklimmingen overwinnen en jezelf belonen met adembenemende uitzichten en après-pizza? Dan zijn het Levico- en Gardameer de juiste plek voor jou en je fietsambities. Kies tussen Italiës grootste meer met zijn adembenemende landschappen en actieve levensstijl of de kalmte van het kleinere Levicomeer.

De provincie Trentino is een must voor wielrenners. Geniet van het milde klimaat en de vele wielerroutes. Het is dan ook geen toeval dat zoveel professionele fietsers hier regelmatig komen trainen.

Gardameer: een enorme speelplaats

Het wielrennen is verweven met de regio, net als zijn dolce-vitavibe. Het Gardameer heeft immers zoveel te bieden: geniet van de bergen met hoogtes boven tweeduizend meter en hun levendige flora, evenals van het mediterrane en alpiene klimaat. Een echte speelplaats voor fietsers, gelegen tussen de kenmerkende bergen van de Monte Baldo en de Monte Bondone.

"Kies tussen Italiës grootste meer met zijn adembenemende landschappen en actieve levensstijl of de kalmte van het kleinere Levicomeer."

Wanneer je bergop rijdt en je concentreert op je volgende pedaaltrap, vergeet dan niet af en toe het ongelooflijke diepe blauw van het Gardameer op te nemen. Naargelang het water kan het meer vanuit zoveel verschillende punten gezien worden, waarvan elk een ander perspectief biedt. Wanneer je het hoogste punt bereikt, bereid je dan voor om je fiets door de slingerende wegen te loodsen die niet alleen snelle afdalingen bieden, maar ook de vrijgave van een stevige dosis endorfine. Maar laten we even luisteren naar wat de plaatselijke gidsen van de talrijke fietshotels te zeggen hebben…

Alessandra Michelotti van AktivHotel SantaLucia, Gardameer:

“Voor ons voelt fietsen rond het Gardameer, waar professionele wielrenners en teams elk jaar trainen, aan zoals een privilege. Onze gasten de bekende routes tonen, veeleisende of gemakkelijke, wordt echt nooit saai. Er is altijd wel iets te ontdekken en we tonen je met plezier alle verborgen pareltjes van dit mooie gebied.”

Een liefdesverhaal: wielrenners en Levicomeer

Het Levicomeer, gelegen ten noorden van het Gardameer, is in vele opzichten het tegenovergestelde van zijn bekende buur. Het is veel kleiner, een beetje minder bezocht en een plek waar je echt kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur en rustig ontspannen, en dat niet alleen op de fiets. Hier kun je je volledig uitleven op de vele verschillende routes. Deze bieden zoveel mogelijkheden dat het bijna moeilijk is om er slechts één te kiezen. En na je fietstocht kun je lekker chillen in de spa van Levico Terme, waar je die zware benen kunt behandelen en kunt genieten van een welverdiend recupmoment. Als je van het echte klimwerk houdt, zul je gewoon gek zijn op deze streek.

Wil je geschiedenis ervaren tijdens het trappen? Probeer dan de “Kaiserjägerstraße” en ervaar een rit terug in de tijd. De Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie legde de weg aan tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het regiment heette de “Kaiserjäger”, vandaar de naam. De vrij smalle weg werd aangelegd om materiaal te vervoeren voor de constructie van versterkingen. De weg doet denken aan lang vervlogen tijden en slingert zich over acht kilometer de weg op. Op het einde van het traject heb je achthonderd hoogtemeters overwonnen. Een snelle en eenvoudige berekening vertellen je dan dat je 8km aan gemiddeld 10% hebt overbrugd! Is dit harde labeur het waard, vraag je je af? Dat is hetzeker! Het Caldonazzo- en Levicomeer doen allebei hun best om er zo mooi mogelijk uit te zien vanaf die plaats! Het is een uitzicht dat je nooit meer vergeet! Daal na dit adembenemende uitzicht af naar het Levicomeer.

Als je zin hebt in een uitdaging, kun je de tocht over de Manghen-pas proberen. Deze tocht op 2047 meter is een van mooiste die er bestaan. Klim na het vertrek bij het Levicomeer naar Borgo in de Sugana-vallei. Vaak beschreven als de toegangspoort tot de Dolomieten heeft deze bergpas enkele pittige uitdagingen in petto voor jou en je benen. Geniet in deze vredige omgeving van de wilde landschappen van dit gebied, terwijl je je naar de top van de pas begeeft.

Een massa opties – kies er je favoriete uit!

Hotelaanbeveling

We bevelen je aan te verblijven in een hotel dat je alle voordelen kan geven zoals alleen een toegewijd wielerhotel dat kan. Twee van deze wielerhotels zijn het Sport & Wellness Hotel Cristallo aan het Levicomeer en het AktivHotel SantaLucia aan het Gardameer. Daar vind je niet alleen topexperts wat hotels betreft, maar ook echt gepassioneerde fietsbegeleiders. Dus op het vlak van gekwalificeerde wielergidsen, ben je in goede handen. Geniet van de tochten door het gebied en laat de locals je al de beste plekjes tonen.

Als lid van “Roadbike Holidays” kunnen ze jou een hele reeks diensten aanbieden specifiek voor wielrenners. Zoals:

vergrendelbare ruimtes voor fietsen
wasservice
reparatiehoek
fietsinformatiehoek
kaarten

En hebben we de prachtige eigen spazone al vermeld?

Kom toch gewoon zelf maar eens kijken wat Trentino allemaal te bieden heeft!

AktivHotel SantaLucia GARDASEE
aktivhotel.it
Instagram: aktivhotelsantalucia

Sport & Wellness Hotel Cristallo Levicosee
hotelcristallotrentino.it
Facebook: @HotelCristallo.Levico

Meer Nieuws

 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
 • IN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTEIN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTE
  Even de grens passeren en je meteen in een andere wereld voelen? Dit is mogelijk wanneer men het plan opneemt om de ruim 100 kilometer lange "Fietsallee langs de Noordervaart" te gaan fietsen die deels door Nederland en deels door Duitsland voert. Hoe je het ook wendt of keert in beide landen zijn vele dingen toch weer net een tikkeltje anders. Of dat in positieve of negatieve zin is, mag ieder voor zich na thuiskomst uitmaken.
  Lees meer…
 • OP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETEROP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETER
  We verplaatsen ons naar Exeter de hoofdstad van het graafschap Devon (ook bekend onder de naam Devonshire) in het zuidwesten van Engeland. Dat doen we niet zomaar want het is bedoeling dat we er gaan fietsen. Van tevoren worden we over de fietsmogelijkheden in de regio ingepraat door mensen van Devon County Council. Natuurlijk vinden zij hun streek een optimaal fietsgebied.
  Lees meer…
Meer artikels