MEREN, UITZICHTEN EN DOLCE VITA IN TRENTINO

Wil je je limieten testen? Wil je steile beklimmingen overwinnen en jezelf belonen met adembenemende uitzichten en après-pizza? Dan zijn het Levico- en Gardameer de juiste plek voor jou en je fietsambities. Kies tussen Italiës grootste meer met zijn adembenemende landschappen en actieve levensstijl of de kalmte van het kleinere Levicomeer.

De provincie Trentino is een must voor wielrenners. Geniet van het milde klimaat en de vele wielerroutes. Het is dan ook geen toeval dat zoveel professionele fietsers hier regelmatig komen trainen.

Gardameer: een enorme speelplaats

Het wielrennen is verweven met de regio, net als zijn dolce-vitavibe. Het Gardameer heeft immers zoveel te bieden: geniet van de bergen met hoogtes boven tweeduizend meter en hun levendige flora, evenals van het mediterrane en alpiene klimaat. Een echte speelplaats voor fietsers, gelegen tussen de kenmerkende bergen van de Monte Baldo en de Monte Bondone.

"Kies tussen Italiës grootste meer met zijn adembenemende landschappen en actieve levensstijl of de kalmte van het kleinere Levicomeer."

Wanneer je bergop rijdt en je concentreert op je volgende pedaaltrap, vergeet dan niet af en toe het ongelooflijke diepe blauw van het Gardameer op te nemen. Naargelang het water kan het meer vanuit zoveel verschillende punten gezien worden, waarvan elk een ander perspectief biedt. Wanneer je het hoogste punt bereikt, bereid je dan voor om je fiets door de slingerende wegen te loodsen die niet alleen snelle afdalingen bieden, maar ook de vrijgave van een stevige dosis endorfine. Maar laten we even luisteren naar wat de plaatselijke gidsen van de talrijke fietshotels te zeggen hebben…

Alessandra Michelotti van AktivHotel SantaLucia, Gardameer:

“Voor ons voelt fietsen rond het Gardameer, waar professionele wielrenners en teams elk jaar trainen, aan zoals een privilege. Onze gasten de bekende routes tonen, veeleisende of gemakkelijke, wordt echt nooit saai. Er is altijd wel iets te ontdekken en we tonen je met plezier alle verborgen pareltjes van dit mooie gebied.”

Een liefdesverhaal: wielrenners en Levicomeer

Het Levicomeer, gelegen ten noorden van het Gardameer, is in vele opzichten het tegenovergestelde van zijn bekende buur. Het is veel kleiner, een beetje minder bezocht en een plek waar je echt kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur en rustig ontspannen, en dat niet alleen op de fiets. Hier kun je je volledig uitleven op de vele verschillende routes. Deze bieden zoveel mogelijkheden dat het bijna moeilijk is om er slechts één te kiezen. En na je fietstocht kun je lekker chillen in de spa van Levico Terme, waar je die zware benen kunt behandelen en kunt genieten van een welverdiend recupmoment. Als je van het echte klimwerk houdt, zul je gewoon gek zijn op deze streek.

Wil je geschiedenis ervaren tijdens het trappen? Probeer dan de “Kaiserjägerstraße” en ervaar een rit terug in de tijd. De Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie legde de weg aan tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het regiment heette de “Kaiserjäger”, vandaar de naam. De vrij smalle weg werd aangelegd om materiaal te vervoeren voor de constructie van versterkingen. De weg doet denken aan lang vervlogen tijden en slingert zich over acht kilometer de weg op. Op het einde van het traject heb je achthonderd hoogtemeters overwonnen. Een snelle en eenvoudige berekening vertellen je dan dat je 8km aan gemiddeld 10% hebt overbrugd! Is dit harde labeur het waard, vraag je je af? Dat is hetzeker! Het Caldonazzo- en Levicomeer doen allebei hun best om er zo mooi mogelijk uit te zien vanaf die plaats! Het is een uitzicht dat je nooit meer vergeet! Daal na dit adembenemende uitzicht af naar het Levicomeer.

Als je zin hebt in een uitdaging, kun je de tocht over de Manghen-pas proberen. Deze tocht op 2047 meter is een van mooiste die er bestaan. Klim na het vertrek bij het Levicomeer naar Borgo in de Sugana-vallei. Vaak beschreven als de toegangspoort tot de Dolomieten heeft deze bergpas enkele pittige uitdagingen in petto voor jou en je benen. Geniet in deze vredige omgeving van de wilde landschappen van dit gebied, terwijl je je naar de top van de pas begeeft.

Een massa opties – kies er je favoriete uit!

Hotelaanbeveling

We bevelen je aan te verblijven in een hotel dat je alle voordelen kan geven zoals alleen een toegewijd wielerhotel dat kan. Twee van deze wielerhotels zijn het Sport & Wellness Hotel Cristallo aan het Levicomeer en het AktivHotel SantaLucia aan het Gardameer. Daar vind je niet alleen topexperts wat hotels betreft, maar ook echt gepassioneerde fietsbegeleiders. Dus op het vlak van gekwalificeerde wielergidsen, ben je in goede handen. Geniet van de tochten door het gebied en laat de locals je al de beste plekjes tonen.

Als lid van “Roadbike Holidays” kunnen ze jou een hele reeks diensten aanbieden specifiek voor wielrenners. Zoals:

vergrendelbare ruimtes voor fietsen
wasservice
reparatiehoek
fietsinformatiehoek
kaarten

En hebben we de prachtige eigen spazone al vermeld?

Kom toch gewoon zelf maar eens kijken wat Trentino allemaal te bieden heeft!

AktivHotel SantaLucia GARDASEE
aktivhotel.it
Instagram: aktivhotelsantalucia

Sport & Wellness Hotel Cristallo Levicosee
hotelcristallotrentino.it
Facebook: @HotelCristallo.Levico

Meer Nieuws

 • 388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA
  Het Nationaal Park Krka is een prachtig fietsgebied in Kroatië van 109 km² met betoverende natuur en cultuur-historisch erfgoed rond de mooiste loop van de rivier Krka en de benedenloop van het riviertje Čikola. Door de neerslag van kalk zijn daar zeven indrukwekkende watervallen ontstaan.
  Lees meer…
 • DE ALTMARK – EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURGDE ALTMARK - EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURG
  Fietsen heeft vele dimensies en Cyclelive Magazine staat als eerste in de rij om het ganse spectrum volledig tot zijn recht te laten komen. Sommige streken zijn perfect om een karrevracht aan uitdagingen af te vinken. Soms is een regio perfect voor de MTB en/of gravelbike terwijl een andere plaats dan weer perfect is voor de die-hard racefietser.
  Lees meer…
 • DE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMINDE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMIN
  De Zuid-Tiroolse laagvlakte rond Tramin is een hotspot voor asfaltvreters. De gevarieerde natuur en typisch Zuid – Tiroolse athmosfeer brengt je in een andere wereld. Rond Tramin, Kurtatsch, Margreid en Kurtinig ligt een prachtige cuvée om te ontdekken met de racefiets.
  Lees meer…
Meer artikels