MARATHONROUTE FRANS CLAES

De provincie Vlaams-Brabant is eind 2021 een permanente mountainbikeroute rijker geworden. En niet zomaar eentje: de Marathonroute Frans Claes is maar liefst 136 km lang en telt bijna 2.000 hoogtemeters. Ideaal voor de sportieve mountainbiker die een mooie uitdaging wil aangaan.

Deze nieuwe bewegwijzerde mountainbikeroute loopt doorheen 11 steden en gemeenten: Leuven, Bertem, Kortenberg, Tervuren, Overijse, Huldenberg, Oud-Heverlee, Bierbeek, Boutersem, Lubbeek en Holsbeek en maakt een lus door het Zoniënwoud, het Meerdaalwoud en het Hageland.

De officiële start van het parcours ligt aan de Philipssite in Leuven, al kan je zelf je start- en eindpunt kiezen. De route is vernoemd naar Frans Claes, de Leuvense top (marathon) mountainbiker die hoge ogen gooit op internationale races. In oktober jl. behaalde hij met zijn ploegmaat Jens Schuermans nog een zeer eervolle elfde plaats in zijn vierde Absa Cape Epic in Zuid-Afrika. Jens werd 18e op de Olympische Spelen in Japan.

Vanzelfsprekend werd de nieuwe route getest en goedgekeurd door Frans Claes. “Ik ben ervan overtuigd dat het een hele uitdaging is voor jong en oud. Zelf heb ik de route ervaren als een tocht die zich kenmerkt door zijn diversiteit aan paden en die in één of meerdere dagen doenbaar is voor elke mountainbiker.” De Marathonroute is te vinden op de website van Sport Vlaanderen.

Meer Nieuws

Meer artikels