MAGAZINE OVER HISTORISCHE FIETSHELDEN

Etappe is het jaarlijkse historisch thematisch wielermagazine van KOERS, het museum voor de wielersport. In #9 2023 van het blad staan deze keer wielerverzamelingen centraal.

Niet alleen van het museum zelf maar ook van tal van renners, familieleden en particuliere verzamelaars. Kleine en grote hoeveelheden souvenirs worden door hen met heel veel zorg bewaard. Soms alleen om er zelf van te kunnen genieten maar ook om met de buitenwereld te delen. In dit nummer is er o.a. aandacht voor de Fichebak van Michel Wuyts, de stille teloorgang van de wielerbeurzen, Bar Gidon in Geraardsbergen, de schatkamer van Scheerens en Waals wielererfgoed.

Het magazine is voor € 12,95 te koop in de boekhandel, de museumshop van KOERS en de webshop van het museum https://koersshop.roeselare.be/Products/Overview.

Text: Rens Klaasse

Meer Nieuws

 • EEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERGEEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERG
  Een fietsvakantie of -weekend organiseren met de vriendenkring of de fietsclub en de hechte band ervaren en versterken van de ganse groep vinden velen geen gemakkelijke onderneming. En toch is het niet zo moeilijk om de ideale formule te vinden om de banden van uw fietsgroep nog sterker te smeden. De sleutel ligt in het huren van een alles biedend vakantiehuis, waar iedereen de passie voor de fiets ten volle kan beleven.
  Lees meer…
 • DE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRANDDE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRAND
  De alombekende Coll de Rates in de regio rond Calpe stond dit weekend in lichterlaaie als gevolg van een uit de hand gelopen verbranding van tuinafval. Niet minder dan 800 ha zijn afgebrand.
  Lees meer…
 • ABUS GAMECHANGER 2.0 – SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICAABUS GAMECHANGER 2.0 - SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA
  De ABUS GameChanger 2.0 is de nieuwe ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, triatleten en ambitieuze atleten in de strijd om watts en seconden. Zijn voorganger - de GameChanger 1.0 - is al een klassieker op het gebied van aerodynamica en was destijds de grondlegger van de nieuwe prestatiecategorie van ABUS helmen.
  Lees meer…
Meer artikels