MAGAZINE OVER HISTORISCHE FIETSHELDEN

Etappe is het jaarlijkse historisch thematisch wielermagazine van KOERS, het museum voor de wielersport. In #9 2023 van het blad staan deze keer wielerverzamelingen centraal.

Niet alleen van het museum zelf maar ook van tal van renners, familieleden en particuliere verzamelaars. Kleine en grote hoeveelheden souvenirs worden door hen met heel veel zorg bewaard. Soms alleen om er zelf van te kunnen genieten maar ook om met de buitenwereld te delen. In dit nummer is er o.a. aandacht voor de Fichebak van Michel Wuyts, de stille teloorgang van de wielerbeurzen, Bar Gidon in Geraardsbergen, de schatkamer van Scheerens en Waals wielererfgoed.

Het magazine is voor € 12,95 te koop in de boekhandel, de museumshop van KOERS en de webshop van het museum https://koersshop.roeselare.be/Products/Overview.

Text: Rens Klaasse

Meer Nieuws

 • CYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSENCYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSEN
  Dat Cyclis Bike Lease innoverend is was al duidelijk toen het in 2014 pionier werd in fietsleasing. Het bedrijf toont zich nu alweer van zijn vernieuwende kant door als eerste fietsleasebedrijf op de proppen te komen met een eigen vloot aan vervangfietsen. Dit gloednieuwe project wordt eerst leven ingeblazen binnen Limburg, waarna het uitgebreid zal worden naar alle klanten tegen het einde van 2023.
  Lees meer…
 • FIETSBOEK ZUID-NEDERLANDFIETSBOEK ZUID-NEDERLAND
  Heerlijk genieten op de fiets met Knooppunter kan ook in Nederland! De gids van de hand van de doorgewinterde fietsauteur Kristien Hansebout biedt dertig kant-en-klare routes langs het fietsknooppuntennetwerk door de zuidelijke grensprovincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
  Lees meer…
 • CYKELL INTRODUCEERT EEN NIEUWE GENERATIE FIETSENDRAGERS MET FULL LED VERLICHTINGCYKELL INTRODUCEERT EEN NIEUWE GENERATIE FIETSENDRAGERS MET FULL LED VERLICHTING
  CYKELL is exclusief distributeur in de Benelux en Frankrijk van YAKIMA bagagedragers en CROOZER fietstrailers. Het YAKIMA gamma omvat bagagedragers die je aan de auto bevestigt voor het vervoer van reiszakken, koffers, fietsen, ski’s, surfplanken, kano’s, kajaks en vishengels.
  Lees meer…
Meer artikels