L’ETAPE DENMARK IS EEN ‘MUST BE ON YOUR LIST’ CHALLENGE

Het Deense fietsevenement Hærvejsløbet - De Viking Gran Fondo is nu L'Etape Denmark by Tour de France. Een uitdagende en onvergetelijke rit door de mooie natuur en de geschiedenis van Denemarken die gereden wordt op 29 juni 2024. Er is een keuze uit vijf verschillende afstanden die allen van punt A naar punt B gaan. Je maakt een onvergetelijke rit over de natuurlijke heuvelrug die tijdens de laatste ijstijd door Jutland is gevormd.

De weg waar je over fietst heeft door de eeuwen heen migranten, pelgrims, kooplieden en Vikingen geholpen om droog te blijven op hun tocht door Denemarken. Hier moet je je innerlijke Viking naar boven halen om de uitdagende routes en de steile beklimmingen te overwinnen. De routes bieden je naast de uitdaging ook volop mogelijkheden om van de prachtige landschappen ten genieten. Bovendien zijn de bevoorradingen ook van het beste wat er in de gran fondo wereld aangeboden wordt.

300 km – 2500 HM

De 300-kilometerroute van Flensburg naar Viborg is de meest uitdagende en meest iconische van de vijf. Het passeren van de 300-kilometergrens in één rit is een uitdaging voor de meest ervaren fietsers, maar het gevoel van voltooiing na afloop is elke pedaalslag waard. De route begint in Duitsland, gaat al snel de grens over naar Denemarken en voert dan door het prachtige landschap met glooiende korenvelden, beukenbossen, heuvels, meren en idyllische dorpjes.

Hoewel de ontberingen van deze veeleisende gran fondo je zeker op de proef zullen stellen, biedt de route ook volop mogelijkheden om van de rit te genieten. Op maar liefst zeven plaatsen onderweg kom je langs een bevoorradingspunt. Hier is naast een zeer groot aanbod van eten/bevoorrading ook een geweldige sfeer te ontdekken. Let wel op want er is een tijdslimiet: Je moet voor 20:00 uur de aankomstlijn gepasseerd zijn.

De vijf Routes:
Flensburg – Viborg 300 km – 2500 HM
Vejen – Viborg 160 km – 1600 HM
Aalborg – Viborg 125 km – 1100 HM
Nr. Snede – Viborg 75 km – 700 HM
Funder – Viborg 50 km – 400 HM

50% KORTING OP UW INSCHRIJVING? GEBRUIK DE CYCLELIVE CODE

VOUCHERCODE: CYCLELIVEDK50

Inschrijven via: denmark.letapebytourdefrance.com

Photos © L’Etape Denmark

Meer Nieuws

Meer artikels