LE TOUR DE LA SEINE-MARITIME À VÉLO

Een rondje fietsen van 325 km in het departement Seine-Maritime in de regio Normandië. Dat is het gebied tussen Le Tréport, Le Havre en Rouen. De Tour van de Seine‑Maritime biedt aan de fietser de gelegenheid de verschillende landschappen van de streek te ontdekken.

De hoge krijtkliffen van de Côte d’Albâtre, de meanders van de Seine-vallei, het knoopsgat van het Pays de Bray tot de uitgestrekte linnenvelden van het Pays de Caux. Vertrekplaats is Forges-les-Eaux en de aankomstplaats is Rouen, de historische hoofdstad van Normandië. De Tour maakt gebruik van delen van bestaande bewegwijzerde fietsroutes: de Avenue Verte London-Paris tussen Forges-les-Eaux en Dieppe, La Vélomaritime tussen Dieppe en le Havre of de Véloroute du Lin tussen Pourville en Fécamp en La Seine en Vélo tussen le Havre en Rouen. Naast de Carte de la Seine-Maritime à vélo is er ook Guide Tour de la Seine-Maritime à vélo beschikbaar.

Alle info is te vinden op www.seine-maritime-tourisme.com/fr/balade-seine-maritime/tour-seine-maritime-velo.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Rens Klaasse
Photo right side: © red_fox_photo / Instagram

Meer Nieuws

 • 388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA
  Het Nationaal Park Krka is een prachtig fietsgebied in Kroatië van 109 km² met betoverende natuur en cultuur-historisch erfgoed rond de mooiste loop van de rivier Krka en de benedenloop van het riviertje Čikola. Door de neerslag van kalk zijn daar zeven indrukwekkende watervallen ontstaan.
  Lees meer…
 • DE ALTMARK – EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURGDE ALTMARK - EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURG
  Fietsen heeft vele dimensies en Cyclelive Magazine staat als eerste in de rij om het ganse spectrum volledig tot zijn recht te laten komen. Sommige streken zijn perfect om een karrevracht aan uitdagingen af te vinken. Soms is een regio perfect voor de MTB en/of gravelbike terwijl een andere plaats dan weer perfect is voor de die-hard racefietser.
  Lees meer…
 • DE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMINDE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMIN
  De Zuid-Tiroolse laagvlakte rond Tramin is een hotspot voor asfaltvreters. De gevarieerde natuur en typisch Zuid – Tiroolse athmosfeer brengt je in een andere wereld. Rond Tramin, Kurtatsch, Margreid en Kurtinig ligt een prachtige cuvée om te ontdekken met de racefiets.
  Lees meer…
Meer artikels