LE TOUR DE LA SEINE-MARITIME À VÉLO

Een rondje fietsen van 325 km in het departement Seine-Maritime in de regio Normandië. Dat is het gebied tussen Le Tréport, Le Havre en Rouen. De Tour van de Seine‑Maritime biedt aan de fietser de gelegenheid de verschillende landschappen van de streek te ontdekken.

De hoge krijtkliffen van de Côte d’Albâtre, de meanders van de Seine-vallei, het knoopsgat van het Pays de Bray tot de uitgestrekte linnenvelden van het Pays de Caux. Vertrekplaats is Forges-les-Eaux en de aankomstplaats is Rouen, de historische hoofdstad van Normandië. De Tour maakt gebruik van delen van bestaande bewegwijzerde fietsroutes: de Avenue Verte London-Paris tussen Forges-les-Eaux en Dieppe, La Vélomaritime tussen Dieppe en le Havre of de Véloroute du Lin tussen Pourville en Fécamp en La Seine en Vélo tussen le Havre en Rouen. Naast de Carte de la Seine-Maritime à vélo is er ook Guide Tour de la Seine-Maritime à vélo beschikbaar.

Alle info is te vinden op www.seine-maritime-tourisme.com/fr/balade-seine-maritime/tour-seine-maritime-velo.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Rens Klaasse
Photo right side: © red_fox_photo / Instagram

Meer Nieuws

 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
 • IN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTEIN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTE
  Even de grens passeren en je meteen in een andere wereld voelen? Dit is mogelijk wanneer men het plan opneemt om de ruim 100 kilometer lange "Fietsallee langs de Noordervaart" te gaan fietsen die deels door Nederland en deels door Duitsland voert. Hoe je het ook wendt of keert in beide landen zijn vele dingen toch weer net een tikkeltje anders. Of dat in positieve of negatieve zin is, mag ieder voor zich na thuiskomst uitmaken.
  Lees meer…
 • OP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETEROP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETER
  We verplaatsen ons naar Exeter de hoofdstad van het graafschap Devon (ook bekend onder de naam Devonshire) in het zuidwesten van Engeland. Dat doen we niet zomaar want het is bedoeling dat we er gaan fietsen. Van tevoren worden we over de fietsmogelijkheden in de regio ingepraat door mensen van Devon County Council. Natuurlijk vinden zij hun streek een optimaal fietsgebied.
  Lees meer…
Meer artikels