HET TANNHEIMER TAL

Een grensoverschrijdend racefiets-eldorado met een buitengewoon panorama: het Tannheimer Tal wordt niet voor niets "het mooiste hooggelegen dal van Europa" genoemd. De regio, genesteld tussen idyllische alpenweiden en steile bergtoppen, spoort fietsers aan tot zware trainingen met schitterende uitzichten en diverse parcoursen.

Wielertraditie

Het Tannheimer Tal heeft er al een mooie wielergeschiedenis opzitten: in 2001 reed het peloton van de Ronde van Oostenrijk door het hooggelegen dal. In 2005 volgde de Bayern Rundfahrt met een openingsetappe op Tiroolse bodem en in 2007 rolde de “Deutschland Tour” door de regio. Alleen al daarmee is de wielerregio Tannheimer Tal een bestemmingen geworden die aantrekkelijk oogt om te verkennen. Maar als je ook de titel van “mooiste hooggelegen dal van Europa” kan meedragen, dan heb je als regio echt wel de beste troeven om fietsfanaten van over heel Europa te verleiden om te komen fietsen. Tussen de ruige toppen van de Allgäuer Alpen en het brede dal ligt er een ontegensprekelijk fiets-eldorado voor professionals, competitiebeesten en wielertoeristen die de ambitie hebben om hoge toppen te scheren.

"In totaal 215 kilometer en 3.500 hoogtemeters van de uitlopers van de Alpen tot aan het hooggebergte"

Uit passie voor het fietsen is de eigen fietsmarathon van de vallei ontstaan en deze wordt in 2023 op 02 juli gereden.  Ze tonen allemaal enthousiasme en doorzettingsvermogen tijdens de jaarlijkse Tannheimer Tal-fietsmarathon – de echte Gran Fondo specialisten, de ambitieuze wielertoerist, de trotse beginners en de juichende toeschouwers. In totaal 215 kilometer en 3.500 hoogtemeters van de uitlopers van de Alpen tot aan het hooggebergte – over vlakke wegen, steile passen en bochtige afdalingen, is dat de zwaarste van de vier verschillende parcoursen waaruit je kan kiezen. Naast deze afstand is er ook een variant met 129 km en 700 hoogtemeters, evenals een route met 94 km en 530 hoogtemeters. Voor de beginners is er de variant met 56 km en slechts 400 hoogtemeters Een gemakkelijke versie die veel fietsers kan aanzetten tot meer in de volgende jaren. Dit betekent dat alle fietsliefhebbers daadwerkelijk de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan deze unieke Tannheimer Tal fietsmarathon-ervaring.

Op de smalle bandjes door het Tannheimer Tal

Maar ook afgezien van dit jaarlijkse fietsspektakel fascineert het hoogdal met 22 fietstochten over zo’n 2.500 kilometer. Of het nu in de naburige Allgäu, in de Lechtaler Alpen, aan het Bodenmeer of op de Arlberg is – de regio staat steeds garant voor geweldige fietstochten:

Enkele voorbeelden:

De klassieke vier-passen tour:Deze zware tocht combineert de vier mooiste passen van de regio: Gaichtpass, Flexenpass, Arlbergpass en de Hahntennjoch. Met indrukwekkende uitzichten op het alpine berglandschap wordt jouw klimvermogen gegarandeerd de hoogte ingejaagd. Klimtraining is hier het enige juiste woord.  Tourenübersicht Tannheimer Tal

De King’s Tour – in de voetsporen van koning Ludwig II:De King’s Tour strekt zich uit over 81 km en 1.100 hoogtemeters, terwijl er talloze kastelen en historische plekken te ontdekken zijn.

Meer info: Ab nach Tirol ins Tannheimer Tal!

Tourenübersicht Tannheimer Tal

Meer Nieuws

 • LANGS EN ROND DE MONT VENTOUXLANGS EN ROND DE MONT VENTOUX
  Iedereen die het wielrennen volgt en/of regelmatig zelf fietst, kent de Mont-Ventoux en bij velen staat hij op de bucketlist of is hij - al dan niet meermaals – al afgevinkt. Maar wat een hoop fanatieke Ventoux-fietsers niet weten, is dat de omgeving van de Mont Ventoux ook uitdagend is en vooral heel mooi om te fietsen. De regio rond de Kale Berg is voor sommige Ventoux-klimmers zelfs compleet onbekend.
  Lees meer…
 • HET KUFSTEINERLAND EEN FIETSREGIO VOOR ELK NIVEAUHET KUFSTEINERLAND EEN FIETSREGIO VOOR ELK NIVEAU
  De vestingstad Kufstein en zijn acht omliggende schilderachtige dorpjes bevinden zich in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Daar, pal op de grens met de Duitse deelstaat Beieren, vinden Roadbikers een echt wielerparadijs.
  Lees meer…
 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
Meer artikels