GRAVEL EPIC MEERDAAGSE IN ZWITSERLAND WAS TOPEVENT

Het eerste race-evenement van Gravel Epic - en het eerste meerdaagse grindevenement in zijn soort - zag afgelopen weekend van 24 - 26 september mooie wedstrijden van zowel heren- als dames in de Zwitserse Alpen.

Terwijl op dat moment in België de wereldkampioenschappen op de weg aan de gang waren, gaven gravelrijders het beste van zichzelf in Zwitserland. Het evenement werd nadien afgesloten met een groots feest.

Bij de mannen was het een spannende strijd met minder dan 3 minuten verschil tussen de eerste en derde plaats. De Italiaanse ex-prof op de weg, Mattia de Marchi behaalde de eerste plaats in het eindklassement.

De Keniaan John Kariuki won de etappe op zaterdag en behaalde de derde plaats op het GC Men’s Epic-podium.

Bij de vrouwen reed Pauliena Rooijakkers de tegenstand naar huis met een indrukwekkende prestatie. Zij werd eerste in het algemeen damesklassement met meer dan een uur voorsprong op de tweede plaats. Pauliena is een wegwielrenster uit Nederland, die momenteel rijdt voor UCI Women’s WorldTeam Liv Racing.

Er was ook een mooie prestatie van Team Amani die de teamrace (gemengd) won.

Slechte omstandigheden op etappe 2 dwongen de organisatoren om het parcours te wijzigen om de veiligheid van de renners te garanderen: alle renners volgden de ontdekkingsroute.

Ondanks de regenachtige omstandigheden op de tweede dag, waren alle deelnemers in de wolken met deze eerste meerdaagse grindrace.

Dat de sfeer bij een gravel- event anders is dan bij een road-event is duidelijk als je rondloopt in het basiskamp. De buffetten en de kampvuren laten zijn dat gravelwedstrijden eerder een avontuur en ontdekkingstocht zijn en dit telkens weer opnieuw. Ondanks het hoge competitiegehalte is de gemoedelijke sfeer onder de deelnemers prachtig om waar te nemen.

Programma

Vrijdag 24 september – Proloog

Zaterdag 25 september – Rit 1
Epic race 1 – 108 km (3,800 hoogtemeters)
Ontdekkingsrit – 68 km (2,160 hoogtemeters)

Zondag 26 September – Rit 2
Epic Race 2 – 54.7 km (afgelast door het slechte weer, alle deelemers deden het ontdekkingsparcours)
Ontdekkingsrit 2 – 45 km (1,530 hoogtemeters)

OVER GRAVEL EPIC

Gravel Epic is ‘s werelds eerste wereldwijde serie van prestigieuze meerdaagse grindfietsevenementen voor amateurrijders. Het doel van de Gravel Epic is om een ​​ongeëvenaarde ‘professionele’ ervaring te bieden voor amateur-grindfietsers. Dit betekent niet alleen het leveren van eersteklas gastvrijheid en evenementenbeheer, maar ook alle belangrijke ingrediënten die deel uitmaken van de cultuur en ervaring van het professionele wegwielrennen.

Lees meer op www.gravelepic.com

Volg op sociale media:www.facebook.com/GravelEpic/

www.instagram.com/gravelepic/

Fotos: © Gravel Epic

Meer Nieuws

Meer artikels