GA FIETSEN IN EEN BIJZONDERE REGIO WAAR ANDEREN NIET AAN DENKEN

Met vaart en adrenaline gaat het over de eindeloze en verkeersarme wegen door het prachtige Südsteiermark. Het klimmen en dalen tussen wijngaarden, weiden en bospaden is net zo divers als het culinaire aanbod. Het wordt snel duidelijk: Südsteiermark is een geheime tip voor wielrenners en gravelbikers. Klein, fijn en toch divers en absoluut de moeite waard om er een weekje te gaan fietsen.

Neem een ​​portie culinair genot, gekruid met bergpanorama’s en een scheutje van het veelzijdige wijnaanbod – zo presenteert de racefietsregio Südsteiermark zich. Met meer dan 2.000 km aan fietstochten en prachtige gravelbikeroutes heeft deze regio, gesitueerd in het zuiden van de Oostenrijkse deelstaat Steiermark, voor elke fietser het juiste menu. En aan het einde van de rit is een glas Südsteiermarkse wijn altijd een perfecte afsluiting.

"Van de snelheid op de asfaltweg tot de adrenalinestoot op de grindwegen "

Gravelbiken in het groene hart van Oostenrijk

Van de snelheid op de asfaltweg tot de adrenalinestoot op de grindwegen – dit zijn onze toertips voor een geweldige fietservaring in Südsteiermark:

 1 Kapla Lake Droomtour

Ontspan weg van de drukte aan het natuurlijke meer en geniet van de stilte en tank je vol met adrenaline tijdens deze afdaling die vol zit met prachtige panorama’s.

2 RADELIKAT ‘genieten-tocht’ door Schilcherland

De tocht doet zijn naam meer dan eer aan en voert met steile beklimmingen over verkeersarme eindeloze wegen en off-road stukken langs 14 gastronomische etablissementen waar lokale delicatessen geproefd kunnen worden.

“Beleef” het zonnige zuiden met plezier en genot op de racefiets

Fietsen over het asfalt en genieten horen in Südsteiermark onvermijdelijk bij elkaar. Op deze plezierroutes door Südsteiermark laat je je kuiten branden, terwijl je jouw smaakpapillen opvrolijkt:

1 Südsteiermark wijnroute

Deze route gaat over wijngaarden op en neer op smalle, bochtige wegen die uitzicht bieden op de bekendste wijnbouwgebieden van Südsteiermark. Geniet van de wind op je gezicht op de panoramische weg.

2 Steiermark olieroute

Hier draait alles om het groene goud van Stiermarken – pompoenpitolie. Op de themaweg ontdekken we oliemolens, herbergiers en boeren die zich met hart en ziel hebben toegewijd aan het ‘superfood van Südsteiermark‘. De route gaat constant op en neer en het voelt alsof je door een prachtig schilderij aan het fietsen bent.

Voor meer info over Südsteiermark!  of  racefietsroutes in  Südsteiermark

Meer Nieuws

 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
 • IN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTEIN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTE
  Even de grens passeren en je meteen in een andere wereld voelen? Dit is mogelijk wanneer men het plan opneemt om de ruim 100 kilometer lange "Fietsallee langs de Noordervaart" te gaan fietsen die deels door Nederland en deels door Duitsland voert. Hoe je het ook wendt of keert in beide landen zijn vele dingen toch weer net een tikkeltje anders. Of dat in positieve of negatieve zin is, mag ieder voor zich na thuiskomst uitmaken.
  Lees meer…
 • OP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETEROP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETER
  We verplaatsen ons naar Exeter de hoofdstad van het graafschap Devon (ook bekend onder de naam Devonshire) in het zuidwesten van Engeland. Dat doen we niet zomaar want het is bedoeling dat we er gaan fietsen. Van tevoren worden we over de fietsmogelijkheden in de regio ingepraat door mensen van Devon County Council. Natuurlijk vinden zij hun streek een optimaal fietsgebied.
  Lees meer…
Meer artikels