GA FIETSEN IN EEN BIJZONDERE REGIO WAAR ANDEREN NIET AAN DENKEN

Met vaart en adrenaline gaat het over de eindeloze en verkeersarme wegen door het prachtige Südsteiermark. Het klimmen en dalen tussen wijngaarden, weiden en bospaden is net zo divers als het culinaire aanbod. Het wordt snel duidelijk: Südsteiermark is een geheime tip voor wielrenners en gravelbikers. Klein, fijn en toch divers en absoluut de moeite waard om er een weekje te gaan fietsen.

Neem een ​​portie culinair genot, gekruid met bergpanorama’s en een scheutje van het veelzijdige wijnaanbod – zo presenteert de racefietsregio Südsteiermark zich. Met meer dan 2.000 km aan fietstochten en prachtige gravelbikeroutes heeft deze regio, gesitueerd in het zuiden van de Oostenrijkse deelstaat Steiermark, voor elke fietser het juiste menu. En aan het einde van de rit is een glas Südsteiermarkse wijn altijd een perfecte afsluiting.

"Van de snelheid op de asfaltweg tot de adrenalinestoot op de grindwegen "

Gravelbiken in het groene hart van Oostenrijk

Van de snelheid op de asfaltweg tot de adrenalinestoot op de grindwegen – dit zijn onze toertips voor een geweldige fietservaring in Südsteiermark:

 1 Kapla Lake Droomtour

Ontspan weg van de drukte aan het natuurlijke meer en geniet van de stilte en tank je vol met adrenaline tijdens deze afdaling die vol zit met prachtige panorama’s.

2 RADELIKAT ‘genieten-tocht’ door Schilcherland

De tocht doet zijn naam meer dan eer aan en voert met steile beklimmingen over verkeersarme eindeloze wegen en off-road stukken langs 14 gastronomische etablissementen waar lokale delicatessen geproefd kunnen worden.

“Beleef” het zonnige zuiden met plezier en genot op de racefiets

Fietsen over het asfalt en genieten horen in Südsteiermark onvermijdelijk bij elkaar. Op deze plezierroutes door Südsteiermark laat je je kuiten branden, terwijl je jouw smaakpapillen opvrolijkt:

1 Südsteiermark wijnroute

Deze route gaat over wijngaarden op en neer op smalle, bochtige wegen die uitzicht bieden op de bekendste wijnbouwgebieden van Südsteiermark. Geniet van de wind op je gezicht op de panoramische weg.

2 Steiermark olieroute

Hier draait alles om het groene goud van Stiermarken – pompoenpitolie. Op de themaweg ontdekken we oliemolens, herbergiers en boeren die zich met hart en ziel hebben toegewijd aan het ‘superfood van Südsteiermark‘. De route gaat constant op en neer en het voelt alsof je door een prachtig schilderij aan het fietsen bent.

Voor meer info over Südsteiermark!  of  racefietsroutes in  Südsteiermark

Meer Nieuws

 • MOUNTAINBIKEN ROND DE WEISSENSEE IN KARINTHIËMOUNTAINBIKEN ROND DE WEISSENSEE IN KARINTHIË
  Een van de mooiste meren in de Alpen is zeker de Weissensee in Karinthië, met zijn buitengewone mooie kleur. Het meer is 12 km lang en ligt op een hoogte van 930 m. Zodra je het hoogdal rond de Weissensee bereikt, kun je in een mum van tijd zijn kleine broertje, de Pressegger See bereiken. Hier bike je over en langs de landsgrenzen met Italië en Slovenië.
  Lees meer…
 • TRENTINO – GARDASEE & LEVICO SEE – HET PERFECTE MEREN-KOPPELTRENTINO - GARDASEE & LEVICO SEE - HET PERFECTE MEREN-KOPPEL
  Dit is de ideale mix voor iedereen die zot is van de combinatie: fietsen, meren, bergen en Italië. Het Gardameer en het Levicomeer zijn twee parels in het Trentino landschap. De ene is een iconische hotspot voor alle fietsers, maar vooral mountainbikers met een coole levensstijl - de andere is een onontdekte insidertip met een ongekende charme.
  Lees meer…
 • MALLORCA HERE WE COME – ROMPELBERG FIETSVAKANTIES IN EEN NIEUW JASJEMALLORCA HERE WE COME - ROMPELBERG FIETSVAKANTIES IN EEN NIEUW JASJE
  Rompelberg Fietsvakanties is al vele jaren een begrip in het organiseren van fietsreizen op Mallorca. Door de enorme groei van het bedrijf de voorbije decennia en de nieuwe trends in de fietsindustrie waren een herstructurering, modernisering en verfijning van de service, de focus waarop Rompelberg Fietsvakanties zich richtte tijdens en na de coronaperiode.
  Lees meer…
Meer artikels