FALL IN S-LOVE-NIA – FIETSEN OP DE WEG EN GRAVEL TUSSEN DE KARAWANKEN EN DE KARST

Ongerepte natuur, weelderige, groene bossen en wegen met weinig verkeer, dat is Slovenië. Af en toe vlak, maar meestal van de heuvels tot het hooggebergte – of andersom - op prachtige wegen door het land van Tadej Pogačar en Primož Roglič.

Het is hier bijzonder gemakkelijk om halsoverkop verliefd te worden op de koersfiets, vraag het maar aan die gasten. Maar ook iedereen die geïnteresseerd is in gravelbiken moet Slovenië sowieso op zijn of haar bucketlist hebben staan!

Het relatief kleine land heeft zoveel in petto voor racefietsers. Dankzij het dynamische landschap is Slovenië verrassend divers: het mediterrane oosten ontmoet glooiende heuvels en wijngaarden in het zuidoosten, terwijl in het noordwesten de uitlopers van de Alpen met hun imposante bergketens wachten. Met veel ongerepte natuur, een heel eigen charme en zoete verleidingen voelt Slovenië echt aan als een nog onontdekt fietsmekka. En vooral gravelbikers vallen van de ene verrassing in de andere verbazing door de diversiteit en ongerepte natuur die hen buiten het asfalt te wachten staat. Het is tegenwoordig moeilijk om een plek als deze te vinden die je niet al duizend keer op Instagram hebt gezien. Ons oordeel: Klein, maar O ZO Mooi!

Van de Julische Alpen naar de zee
In de valleien, bergen en wilde bossen van de Julische Alpen kun je het authentieke alpenleven in de bergen ervaren – met verbazingwekkende uitzichten, rustige wegen en verborgen paden. Hier kom je in contact met de natuur en de authentieke Slovenen, die ongelooflijk open en vriendelijk zijn. Slovenië mag dan klein zijn, neem toch genoeg tijd om het te ontdekken: trek een weekje uit om de Julische Alpen te verkennen en hou genoeg tijd over om de Socavallei, Bled en de Bohinjvallei bezoeken. Enkele van de beste gravelroutes van het land staan op het programma in de regio Koroska, terwijl de regio Savinjska een prachtige plek is om even op adem te komen en te genieten van een ontspannen fietstocht door de hopvelden voordat je de tocht beëindigt in de hoofdstad Ljubljana, waar nog een aantal fantastische routes op je wachten.

Savinja vallei: panoramisch uitzicht en bergen zover het oog reikt

Midden in het typische Alpenlandschap met voortdurend uitzicht op gletsjers is het ongelooflijk fijn fietsen. Het Posavje-gebergte in het zuiden, de Kamnik-Savinja Alpen in het Westen, het Pohorje-gebergte in het noorden en het Celje-bekken in het oosten – de Savinja-vallei wordt omringd door imposante bergtoppen. De uitzichten tijdens de roadbiketochten zijn hier nooit saai! Het hoogtepunt wat betreft adembenemende uitzichten is en blijft echter de panoramische weg van Solčava. Je fietst langs hopvelden ver weg van de toeristische routes – een zelf getapt glas “Zeleno zlato” (groen goud) bij de bierfontein in Žalec is een absolute must-do! Net als een zoete verleiding: want wat roomplakken zijn in Bled, is zoete potica – een traditioneel feestgebakje gemaakt van gistdeeg met een grote verscheidenheid aan vullingen – in de Savinja Vallei. We genieten ervan – hoe kan het ook anders – met uitzicht op wat de Slovenen, de mooiste Alpenvallei van Europa noemen. En het moet gezegd, het uitzicht is waanzinnig mooi!

Meer informatie:  https://mts-austria.com/4eNOr9D

Fotos: © Tobias Köhler 

Meer Nieuws

 • FALL IN S-LOVE-NIA – FIETSEN OP DE WEG EN GRAVEL TUSSEN DE KARAWANKEN EN DE KARSTFALL IN S-LOVE-NIA - FIETSEN OP DE WEG EN GRAVEL TUSSEN DE KARAWANKEN EN DE KARST
  Ongerepte natuur, weelderige, groene bossen en wegen met weinig verkeer, dat is Slovenië. Af en toe vlak, maar meestal van de heuvels tot het hooggebergte – of andersom - op prachtige wegen door het land van Tadej Pogačar en Primož Roglič.
  Lees meer…
 • ONTDEK DE BIJZONDERE GESCHIEDENIS VAN SAKSEN-ANHALTONTDEK DE BIJZONDERE GESCHIEDENIS VAN SAKSEN-ANHALT
  Op geschiedenis- en cultuurjacht gaan in Duitsland, hoe doe je dat? Op de (elktrische) fiets natuurlijk! De fiets is gewoonweg het perfecte vervoersmiddel om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te rijden, je fiets op slot te doen, een shot ongekende cultuur en geschiedenis in je op te nemen en weer verder te fietsen.
  Lees meer…
 • 360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt360° Alpenpanorama’s in de Salzburger Sportwelt
  Heb je niet genoeg aan één regio als je op mountainbikevakantie trekt? Dan hebben wij een gouden tip voor jou: De Salzburger Sportwelt, want hier vind je zeven plaatsen onder één dak. Of eigenlijk onder één helm. Deze mountainbikeregio in het SalzburgerLand biedt kilometerslange trails, beboste bergkammen en rotsachtige bergtoppen. Iedereen die gewoon meer wil tijdens een mountainbikevakantie is hier op de juiste plek.
  Lees meer…
Meer artikels