DRIE LANDEN IN ÉÉN SPECTACULAIR RONDJE

Wil je het lijstje van landen waar je gefietst hebt in geen tijd flink uitbreiden? In Nauders aan de Reschenpass ontdek je snel drie landen in één keer. Iedere fietser die meer wil zien, voelen, ruiken en ontdekken in één fietsvakantie zou de Reschenpas op zijn bucketlist moeten zetten.

Landhoppen op topniveau in Nauders aan de Reschenpas

Nauders is een gezellig bergdorpje van 1.500 zielen aan de Oostenrijkse kant van de Reschenpass. De Tiroolse vakantiebestemming ligt op 1394 meter hoogte en telt meer dan 4200 bedden om hun gasten te ontvangen en te verwennen. Fietsers vinden hier geweldige wegen met leuke en soms echt zware uitdagingen over de landsgrenzen heen. Slechts drie wegen vertrekken uit Nauders: noordwaarts naar het Tiroler Unterland, blijf je binnen de landsgrenzen van Oostenrijk, naar het zuiden fiets je over de Reschenpass naar het mediterrane Vinschgau in Italië. En achter de Ofenpas in het westen wacht het Zwitserse Engadin op u. De verscheidenheid aan tochten en passen is hier enorm. In totaal kunnen 80.000 hoogtemeters worden overwonnen op ongeveer 20 passen rond het racefietscentrum van de regio.

Onze tip: de drie-landen rit

Zoals de titel van dit artikel al deed vermoeden vertrekt er vanuit Nauders een prachtige fietstocht die vanuit Oostenrijk naar Italië en Zwitserland leidt/lijdt. Vanuit Nauders  gaat het dan over – Reschen – Reschenpass – Glurns in Vinschgau – Prad a.d. Stiflserjochstraße – Trafoi – 48 haarspeldbochten op de Stilfser Joch/Stelvio – Stilfser Joch/Stelvio – Fuldara Tschirv – Ofenpass – Zernez – Susch – Scuol – Ramosch – Martina – Nauders

 • Moeilijkheidsgraad: moeilijk
 • Duur: 6:30 – 09:30 uur
 • Afstand: 166km
 • Hoogtemeters: 3.782 m

Deze dagtocht heeft het echt allemaal en is alleen voor die-hard wielrenners. De 3-landentocht begint rustig over de Reschenpas naar Glurns en verder naar Prad in Vinschgau. Maar dan is het klaar met opwarmen en is het tijd om aan de slag te gaan: naar de 2.800 m hoge Stelviopas, over 48 haarspeldbochten. Hier overbrug je 1.800 hoogtemeters in één keer. Eenmaal op de top is het tijd om op adem te komen en je te verbazen … voordat je verder gaat over de Umbrailpas naar St. Maria im Münstertal en over de Ofenpas naar Zernez. Via Susch volg je vervolgens het Inntal naar Scuol en via Ramosch keer je via de oude Reschenpassstraße terug naar het startpunt in Nauders.

TIP: Een goed aanspreekpunt voor uw zeer persoonlijke drielanden-Giro ter plaatse is Harry Ploner, racefietsexpert, Alpenpassliefhebber en manager van het Alpen-Comfort-Hotel Central****.

Zijn specialiteit: uitstekende toerbeschrijvingen, persoonlijke routetips en individueel toeradvies voor de 12 omliggende Alpenpassen. Zijn hoogtepunt van het seizoen: Duidelijk de Dreiländergiro, die hier elk jaar begint.

Voor meer info: Rennrad Urlaub in Nauders am Reschenpass

Fotos: © Felix Saller

Meer Nieuws

 • 388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA
  Het Nationaal Park Krka is een prachtig fietsgebied in Kroatië van 109 km² met betoverende natuur en cultuur-historisch erfgoed rond de mooiste loop van de rivier Krka en de benedenloop van het riviertje Čikola. Door de neerslag van kalk zijn daar zeven indrukwekkende watervallen ontstaan.
  Lees meer…
 • DE ALTMARK – EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURGDE ALTMARK - EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURG
  Fietsen heeft vele dimensies en Cyclelive Magazine staat als eerste in de rij om het ganse spectrum volledig tot zijn recht te laten komen. Sommige streken zijn perfect om een karrevracht aan uitdagingen af te vinken. Soms is een regio perfect voor de MTB en/of gravelbike terwijl een andere plaats dan weer perfect is voor de die-hard racefietser.
  Lees meer…
 • DE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMINDE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMIN
  De Zuid-Tiroolse laagvlakte rond Tramin is een hotspot voor asfaltvreters. De gevarieerde natuur en typisch Zuid – Tiroolse athmosfeer brengt je in een andere wereld. Rond Tramin, Kurtatsch, Margreid en Kurtinig ligt een prachtige cuvée om te ontdekken met de racefiets.
  Lees meer…
Meer artikels