DRIE LANDEN IN ÉÉN SPECTACULAIR RONDJE

Wil je het lijstje van landen waar je gefietst hebt in geen tijd flink uitbreiden? In Nauders aan de Reschenpass ontdek je snel drie landen in één keer. Iedere fietser die meer wil zien, voelen, ruiken en ontdekken in één fietsvakantie zou de Reschenpas op zijn bucketlist moeten zetten.

Landhoppen op topniveau in Nauders aan de Reschenpas

Nauders is een gezellig bergdorpje van 1.500 zielen aan de Oostenrijkse kant van de Reschenpass. De Tiroolse vakantiebestemming ligt op 1394 meter hoogte en telt meer dan 4200 bedden om hun gasten te ontvangen en te verwennen. Fietsers vinden hier geweldige wegen met leuke en soms echt zware uitdagingen over de landsgrenzen heen. Slechts drie wegen vertrekken uit Nauders: noordwaarts naar het Tiroler Unterland, blijf je binnen de landsgrenzen van Oostenrijk, naar het zuiden fiets je over de Reschenpass naar het mediterrane Vinschgau in Italië. En achter de Ofenpas in het westen wacht het Zwitserse Engadin op u. De verscheidenheid aan tochten en passen is hier enorm. In totaal kunnen 80.000 hoogtemeters worden overwonnen op ongeveer 20 passen rond het racefietscentrum van de regio.

Onze tip: de drie-landen rit

Zoals de titel van dit artikel al deed vermoeden vertrekt er vanuit Nauders een prachtige fietstocht die vanuit Oostenrijk naar Italië en Zwitserland leidt/lijdt. Vanuit Nauders  gaat het dan over – Reschen – Reschenpass – Glurns in Vinschgau – Prad a.d. Stiflserjochstraße – Trafoi – 48 haarspeldbochten op de Stilfser Joch/Stelvio – Stilfser Joch/Stelvio – Fuldara Tschirv – Ofenpass – Zernez – Susch – Scuol – Ramosch – Martina – Nauders

 • Moeilijkheidsgraad: moeilijk
 • Duur: 6:30 – 09:30 uur
 • Afstand: 166km
 • Hoogtemeters: 3.782 m

Deze dagtocht heeft het echt allemaal en is alleen voor die-hard wielrenners. De 3-landentocht begint rustig over de Reschenpas naar Glurns en verder naar Prad in Vinschgau. Maar dan is het klaar met opwarmen en is het tijd om aan de slag te gaan: naar de 2.800 m hoge Stelviopas, over 48 haarspeldbochten. Hier overbrug je 1.800 hoogtemeters in één keer. Eenmaal op de top is het tijd om op adem te komen en je te verbazen … voordat je verder gaat over de Umbrailpas naar St. Maria im Münstertal en over de Ofenpas naar Zernez. Via Susch volg je vervolgens het Inntal naar Scuol en via Ramosch keer je via de oude Reschenpassstraße terug naar het startpunt in Nauders.

TIP: Een goed aanspreekpunt voor uw zeer persoonlijke drielanden-Giro ter plaatse is Harry Ploner, racefietsexpert, Alpenpassliefhebber en manager van het Alpen-Comfort-Hotel Central****.

Zijn specialiteit: uitstekende toerbeschrijvingen, persoonlijke routetips en individueel toeradvies voor de 12 omliggende Alpenpassen. Zijn hoogtepunt van het seizoen: Duidelijk de Dreiländergiro, die hier elk jaar begint.

Voor meer info: Rennrad Urlaub in Nauders am Reschenpass

Fotos: © Felix Saller

Meer Nieuws

 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
 • IN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTEIN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTE
  Even de grens passeren en je meteen in een andere wereld voelen? Dit is mogelijk wanneer men het plan opneemt om de ruim 100 kilometer lange "Fietsallee langs de Noordervaart" te gaan fietsen die deels door Nederland en deels door Duitsland voert. Hoe je het ook wendt of keert in beide landen zijn vele dingen toch weer net een tikkeltje anders. Of dat in positieve of negatieve zin is, mag ieder voor zich na thuiskomst uitmaken.
  Lees meer…
 • OP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETEROP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETER
  We verplaatsen ons naar Exeter de hoofdstad van het graafschap Devon (ook bekend onder de naam Devonshire) in het zuidwesten van Engeland. Dat doen we niet zomaar want het is bedoeling dat we er gaan fietsen. Van tevoren worden we over de fietsmogelijkheden in de regio ingepraat door mensen van Devon County Council. Natuurlijk vinden zij hun streek een optimaal fietsgebied.
  Lees meer…
Meer artikels