CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN STELT TWEEDE EDITIE ‘THE STYXX’ VOOR

Een onbekende (ex-)profrenner. Een fiets. Een tijd. Met die slogan lanceert het Centrum Ronde van Vlaanderen op zaterdag 26 maart haar tweede editie van The Styxx.

The Styxx zet op een parcours van 73 kilometer doorheen de prachtige Vlaamse Ardennen een richttijd neer. Over de Rotelenberg, langs de Dammekensstraat, ‘stoempen’ op de Spichtenberg, het belooft een spannende strijd te worden.

Klassement

Veiligheid primeert. Bijgevolg werden vanuit de organisatie zoveel mogelijk autoluwe beklimmingen opgenomen. Deelnemers hoeven zich geen zorgen te maken of risico’s te nemen bij een gesloten overweg of de wachttijd aan een kruispunt. Het parcours is opgebouwd uit zestien Strava-segmenten. De tijden die men op deze segmenten aflegt, worden opgeteld en bepalen ieders plaats in het klassement.

Deelnemers trachten niet alleen een tijdsverbetering neer te zetten, maar gaan ook op zoek naar de identiteit van The Styxx. Ook wie minder sportief is aangelegd kan dus deelnemen. De top drie van zowel het vrouwen – als mannenklassement valt in de prijzen. Desondanks blijft de leuze deelnemen is belangrijker dan winnen van kracht want het merendeel van de prijzen wordt verloot onder alle deelnemers. The Styxx is bij uitstek een kans om jezelf te meten met een (ex-)profrenner.

Beleef The Styxx in het voorjaar, op een zonnige zomerdag of telkens wanneer het kriebelt om die fietsschoenen aan te trekken. Vanaf 26 maart tot 25 september kan je de uitdaging met The Styxx aangaan.

Meer Nieuws

Meer artikels