CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN STELT TWEEDE EDITIE ‘THE STYXX’ VOOR

Een onbekende (ex-)profrenner. Een fiets. Een tijd. Met die slogan lanceert het Centrum Ronde van Vlaanderen op zaterdag 26 maart haar tweede editie van The Styxx.

The Styxx zet op een parcours van 73 kilometer doorheen de prachtige Vlaamse Ardennen een richttijd neer. Over de Rotelenberg, langs de Dammekensstraat, ‘stoempen’ op de Spichtenberg, het belooft een spannende strijd te worden.

Klassement

Veiligheid primeert. Bijgevolg werden vanuit de organisatie zoveel mogelijk autoluwe beklimmingen opgenomen. Deelnemers hoeven zich geen zorgen te maken of risico’s te nemen bij een gesloten overweg of de wachttijd aan een kruispunt. Het parcours is opgebouwd uit zestien Strava-segmenten. De tijden die men op deze segmenten aflegt, worden opgeteld en bepalen ieders plaats in het klassement.

Deelnemers trachten niet alleen een tijdsverbetering neer te zetten, maar gaan ook op zoek naar de identiteit van The Styxx. Ook wie minder sportief is aangelegd kan dus deelnemen. De top drie van zowel het vrouwen – als mannenklassement valt in de prijzen. Desondanks blijft de leuze deelnemen is belangrijker dan winnen van kracht want het merendeel van de prijzen wordt verloot onder alle deelnemers. The Styxx is bij uitstek een kans om jezelf te meten met een (ex-)profrenner.

Beleef The Styxx in het voorjaar, op een zonnige zomerdag of telkens wanneer het kriebelt om die fietsschoenen aan te trekken. Vanaf 26 maart tot 25 september kan je de uitdaging met The Styxx aangaan.

Meer Nieuws

 • CYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSENCYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSEN
  Dat Cyclis Bike Lease innoverend is was al duidelijk toen het in 2014 pionier werd in fietsleasing. Het bedrijf toont zich nu alweer van zijn vernieuwende kant door als eerste fietsleasebedrijf op de proppen te komen met een eigen vloot aan vervangfietsen. Dit gloednieuwe project wordt eerst leven ingeblazen binnen Limburg, waarna het uitgebreid zal worden naar alle klanten tegen het einde van 2023.
  Lees meer…
 • RIDLEY PRESENTEERT CUSTOM DESIGN VOOR EUROPEES KAMPIOEN MICHAEL VANTHOURENHOUTRIDLEY PRESENTEERT CUSTOM DESIGN VOOR EUROPEES KAMPIOEN MICHAEL VANTHOURENHOUT
  Bij een kampioenentrui hoort een speciale fiets. Daarom ging Ridley meteen na de nieuwe Europese titel van Michael Vanthourenhout aan de slag in de eigen lakkerij.
  Lees meer…
 • EEN FOTO IN DE INBOXEEN FOTO IN DE INBOX
  Soms belanden er berichten en foto’s in je inbox die je na lezing eerst maar eens opslaat omdat het interessant is en om er later eventueel mee aan de slag te kunnen gaan. Een lid van onze tourclub is internationaal vrachtwagenchauffeur.’s Zondagsmorgens tijdens onze wekelijkse rit vraag ik hem steevast waar hij de afgelopen week is geweest. Het antwoord is dikwijls: “Een rit naar Zuid-Frankrijk en daar lossen, vervolgens naar Italië om te laden en dan weer terug naar Nederland”. Het is net als op de fiets: kilometers maken!
  Lees meer…
Meer artikels