BOSCH DRIJFT DE ALL AROUND EMTB RACE 2022

De e-mountainbike etapperace door Valle d'Aosta tussen 5 en 9 juli heeft zijn parcous bekendgemaakt met BOSCH eBike Systems als titelsponsor

De technologische ontwikkeling van de mountainbike heeft gezorgd voor een nieuwe golf van zowel toeristisch als sportief fietsen in de bergen. Deze stijging is ook de oorzaak van het succes van een nieuw wedstrijdformaat, ontworpen voor rijders die hun vaardigheden willen testen op technisch uitdagende paden, omringd door Europa’s hoogste en meest majestueuze toppen.

De organisatoren van de ALL AROUND eMTB Race hebben BOSCH eBike Systems gekozen als titelsponsor voor hun evenement, omdat Bosch de wereldstandaard zet op het gebied van eBiking. Ze zijn ook verheugd om aan te kondigen dat tussen 5 en 9 juli aanstaande e-bikers van over de hele wereld over de paden van de Valle d’Aosta zullen zoeven tijdens de allereerste editie van de ALL AROUND eMTB Race BOSCH ePowered.

“Het was een lange, zware klus”, aldus Luca Santini-organisator van de ALL AROUND eMTB Race BOSCH ePowered. “Maar door samen te werken met de regio Valle d’Aosta en dankzij de onschatbare steun van de 21 betrokken gemeenten, konden we een parcours ontwikkelen met specifieke e-mountainbike-eigenschappen. Door de steun te krijgen van een zo belangrijk merk als Bosch werd ook bevestigd dat onze formule competitief is”.

De ALL AROUND eMTB Race BOSCH ePowered heeft een 200 kilometer lange cirkelvormige route die begint en eindigt in Cogne met tussenstops in Gressoney La Trinitè, Antey-Saint-André en Valpelline, en een cumulatief hoogteverschil van 8.000 meter. Elke etappe bevat ook een klim van meer dan 2.700 meter.

Het ontmoetingspunt is het ALL AROUND BOSCH Camp, een enorme tent van 250 m² waar rijders voor de start advies en hulp kunnen krijgen van Bosch-experts, naast het genieten van andere activiteiten. Op de Aprés Course aan het einde van elke etappe is er ook muziek, ambachtelijk bier en lokale gerechten uit Valle d’Aosta om van te genieten. Dit wordt misschien wel het gezelligste moment van de dag, aangezien de rijders wachten op de aankondiging van de classificatie en de analyse van de persoonlijke gegevens aangeboden door Bosch. Op een groot scherm worden ook foto’s en videoclips van de epische momenten uit de race getoond. “We hebben voor de ALL AROUND eMTB Race gekozen omdat de paden een hoge technische moeilijkheidsgraad hebben, waar onze motoren echt hun beste prestaties kunnen leveren”, aldus Federica Cudini, marketingmanager Bosch eBike Systems Italië. “Het is een zware uitdaging voor deelnemers die niet alleen een geweldige techniek moeten hebben, maar ook hun krachtreserves moeten kunnen beheren door de functionaliteiten van ons systeem zo goed mogelijk te optimaliseren. De Performance Line CX Drive Unit is de ideale metgezel voor deze uitdaging. Hij is compact, licht en levert tot 85 Nm koppel, wat een snellere acceleratie garandeert en gevoeliger is voor de inspanning van de rijder.”

Meer Nieuws

 • FIETSEN IN KOČEVSKO: OP TWEE WIELEN HET GEHEIME WOUD VAN SLOVENIË VERKENNENFIETSEN IN KOČEVSKO: OP TWEE WIELEN HET GEHEIME WOUD VAN SLOVENIË VERKENNEN
  In het hart van Slovenië ligt de betoverende regio Kočevsko, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en liefhebbers van het buitenleven. Met zijn weelderige bossen, kristalheldere waterschatten en diverse wilde dieren, is Kočevsko een paradijs voor fietsers die op zoek zijn naar zowel avontuur als rust.
  Lees meer…
 • EEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERGEEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERG
  Een fietsvakantie of -weekend organiseren met de vriendenkring of de fietsclub en de hechte band ervaren en versterken van de ganse groep vinden velen geen gemakkelijke onderneming. En toch is het niet zo moeilijk om de ideale formule te vinden om de banden van uw fietsgroep nog sterker te smeden. De sleutel ligt in het huren van een alles biedend vakantiehuis, waar iedereen de passie voor de fiets ten volle kan beleven.
  Lees meer…
 • ONGEWONE FIETSAVONTUREN IN KOROŠKAONGEWONE FIETSAVONTUREN IN KOROŠKA
  Het is hier eigenlijk veel te mooi in Koroška - in het UNESCO Karavanke Geopark, het groene Pohorje en de Drava Vallei - om ondergronds te gaan fietsen. Maar toch gaan we het doen, want het is een unieke ervaring die we niet willen missen. Maar voor we ondergronds gaan, willen we toch al het moois bovengronds ook even verkennen.
  Lees meer…
Meer artikels