BEVEILIGING VAN WIELERMATERIAAL BIJ TOPTEAMS IS EEN WARE UITDAGING

Toprenners en het materiaal waarmee ze rijden zijn een ongekende aantrekkingspool voor wielerliefhebbers en fans. Maar jammer genoeg heeft niet iedereen die rond de wielerteams hangt goede bedoelingen. Zo trekken Mathieu van der Poel als wereldkampioen, Jasper Philipsen en hun ploeggenoten net als de vedetten uit andere teams een pak aandacht.

Met al die aandacht en het dure materiaal is het best om alles goed te beveiligen. Want naast de fietsen lopen ook de vrachtwagens, de auto’s, en een pak ander wielermateriaal in de kijker. Als Official Security Partner van Alpecin-Deceuninck en Fenix-Deceuninck, zorgt ABUS ervoor dat al het materiaal ten allen tijde beveiligd is tegen diefstal. Als een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van beveiligingstechnologie en oplossingen op maat op dit gebied, beveiligt ABUS de eigendommen van de teams zowel op het service course gebied als tijdens wedstrijden en trainingskampen, maar ook in de privéomgeving van de wielersterren tijdens hun trainingsritten.

Bij ABUS zijn we verheugd om de Alpecin-Deceuninck en Fenix-Deceuninck teams te kunnen ondersteunen als “Official Security Partner”. Met name deze topteams hebben een enorme behoefte aan beveiliging, gekoppeld aan soms zeer complexe eisen. Een enkele racefiets van Mathieu van der Poel beveiligen tijdens een koffiestop tijdens een trainingsrit is één ding. Het effectief beveiligen van een volledige service course/koers, inclusief een wagenpark dat over de hele wereld wordt gebruikt, is een heel bijzondere uitdaging en maakt de beveiligingscirkel rond,” zegt Christian Rothe, lid van de Raad van Bestuur van ABUS.

“ABUS is een belangrijke partner voor ons, zowel op als naast de fiets tijdens trainingsritten en wedstrijden. Als je bedenkt dat we vaak in meerdere wedstrijden en trainingskampen tegelijk actief zijn, die ook nog eens in totaal verschillende delen van de wereld plaatsvinden met individuele eisen voor renners, teams en logistiek, kun je misschien wel raden hoe complex het is wat we doen”, aldus teammanagement Philip en Christoph Roodhooft.

© Leon van Bon

“Bij elke stap die we zetten, speelt beveiliging een cruciale rol. Met ABUS zijn we blij dat we nu kunnen samenwerken met een partner die ons kan ondersteunen bij elk van deze stappen, met een enorme expertise en geschiedenis in de wereld van de beveiliging. We hebben verschillende behoeften, in ons magazijn en tijdens het reizen, maar met ABUS hebben we een partner gevonden die ons voor elk individueel geval kan begeleiden en ondersteunen”.

Christian Rothe van Abus voegt er nog het volgende aan toe: “Dit is een geweldige kans voor ABUS om te laten zien dat onze twee bedrijfsonderdelen Mobile Security en Home Security naadloos op elkaar aansluiten en een goed totaalconcept bieden voor mobiele en stationaire beveiliging. De naam ABUS staat al 100 jaar voor veiligheid op vele gebieden, waaronder ook de ontwikkeling en productie van hoogwaardige helmen voor fietsers”.

Meer Nieuws

Meer artikels