BELEEF BRETAGNE MET ONZE REDACTEUR

De Tour de France komt er weer aan! Iedereen die maar enigszins bij het wielrennen is betrokken kijkt er naar uit. De beelden komen binnen in je huiskamer of in je vakantieverblijf. Nog mooier is om een plek langs het parcours te hebben en de echte sfeer op te snuiven hoewel dat in deze coronatijd weer niet voor iedereen mogelijk is. Kortom iedere wielerliefhebber beleeft deze weken op zijn eigen manier.

De kranten en tijdschriften met daarin de dagparcoursen, de ploegsamenstellingen, de prognoses van de kenners en dergelijke liggen naast je. Er wordt genoeg geschreven om je goed te kunnen voorbereiden. Maar om het heden te kunnen begrijpen moet je nogal eens in het verleden duiken. Onze redacteur Teus Korporaal heeft dat gedaan. Hij neemt de lezer in zijn nieuwe boek mee naar Bretagne waar op 26 juni a.s. in Brest de Tour van start gaat. Hij begint met het voorstellen van de eerste ritten in Bretagne met onder andere de befaamde Mûr de Bretagne. Vervolgens stelt hij de grote Bretonse vedetten Jean Robic, Louison Bobet en Bernard Hinault voor. Samen zijn deze mannen “goed” voor negen eindoverwinningen. Wanneer je het gelezen en doorgekeken hebt kijk je weer met andere ogen naar de eerste ritten van deze 108e editie van de Tour de France die door hun streek voert. Kortom een mooi document als aanloop naar een mooie wielerzomer.

Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en rechtstreeks te bestellen bij www.sportmediashop.nl voor € 19,99.

Meer Nieuws

 • CYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSENCYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSEN
  Dat Cyclis Bike Lease innoverend is was al duidelijk toen het in 2014 pionier werd in fietsleasing. Het bedrijf toont zich nu alweer van zijn vernieuwende kant door als eerste fietsleasebedrijf op de proppen te komen met een eigen vloot aan vervangfietsen. Dit gloednieuwe project wordt eerst leven ingeblazen binnen Limburg, waarna het uitgebreid zal worden naar alle klanten tegen het einde van 2023.
  Lees meer…
 • FIETSBOEK ZUID-NEDERLANDFIETSBOEK ZUID-NEDERLAND
  Heerlijk genieten op de fiets met Knooppunter kan ook in Nederland! De gids van de hand van de doorgewinterde fietsauteur Kristien Hansebout biedt dertig kant-en-klare routes langs het fietsknooppuntennetwerk door de zuidelijke grensprovincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
  Lees meer…
 • CYKELL INTRODUCEERT EEN NIEUWE GENERATIE FIETSENDRAGERS MET FULL LED VERLICHTINGCYKELL INTRODUCEERT EEN NIEUWE GENERATIE FIETSENDRAGERS MET FULL LED VERLICHTING
  CYKELL is exclusief distributeur in de Benelux en Frankrijk van YAKIMA bagagedragers en CROOZER fietstrailers. Het YAKIMA gamma omvat bagagedragers die je aan de auto bevestigt voor het vervoer van reiszakken, koffers, fietsen, ski’s, surfplanken, kano’s, kajaks en vishengels.
  Lees meer…
Meer artikels