BELEEF BRETAGNE MET ONZE REDACTEUR

De Tour de France komt er weer aan! Iedereen die maar enigszins bij het wielrennen is betrokken kijkt er naar uit. De beelden komen binnen in je huiskamer of in je vakantieverblijf. Nog mooier is om een plek langs het parcours te hebben en de echte sfeer op te snuiven hoewel dat in deze coronatijd weer niet voor iedereen mogelijk is. Kortom iedere wielerliefhebber beleeft deze weken op zijn eigen manier.

De kranten en tijdschriften met daarin de dagparcoursen, de ploegsamenstellingen, de prognoses van de kenners en dergelijke liggen naast je. Er wordt genoeg geschreven om je goed te kunnen voorbereiden. Maar om het heden te kunnen begrijpen moet je nogal eens in het verleden duiken. Onze redacteur Teus Korporaal heeft dat gedaan. Hij neemt de lezer in zijn nieuwe boek mee naar Bretagne waar op 26 juni a.s. in Brest de Tour van start gaat. Hij begint met het voorstellen van de eerste ritten in Bretagne met onder andere de befaamde Mûr de Bretagne. Vervolgens stelt hij de grote Bretonse vedetten Jean Robic, Louison Bobet en Bernard Hinault voor. Samen zijn deze mannen “goed” voor negen eindoverwinningen. Wanneer je het gelezen en doorgekeken hebt kijk je weer met andere ogen naar de eerste ritten van deze 108e editie van de Tour de France die door hun streek voert. Kortom een mooi document als aanloop naar een mooie wielerzomer.

Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en rechtstreeks te bestellen bij www.sportmediashop.nl voor € 19,99.

Meer Nieuws

 • EEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERGEEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERG
  Een fietsvakantie of -weekend organiseren met de vriendenkring of de fietsclub en de hechte band ervaren en versterken van de ganse groep vinden velen geen gemakkelijke onderneming. En toch is het niet zo moeilijk om de ideale formule te vinden om de banden van uw fietsgroep nog sterker te smeden. De sleutel ligt in het huren van een alles biedend vakantiehuis, waar iedereen de passie voor de fiets ten volle kan beleven.
  Lees meer…
 • DE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRANDDE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRAND
  De alombekende Coll de Rates in de regio rond Calpe stond dit weekend in lichterlaaie als gevolg van een uit de hand gelopen verbranding van tuinafval. Niet minder dan 800 ha zijn afgebrand.
  Lees meer…
 • ABUS GAMECHANGER 2.0 – SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICAABUS GAMECHANGER 2.0 - SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA
  De ABUS GameChanger 2.0 is de nieuwe ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, triatleten en ambitieuze atleten in de strijd om watts en seconden. Zijn voorganger - de GameChanger 1.0 - is al een klassieker op het gebied van aerodynamica en was destijds de grondlegger van de nieuwe prestatiecategorie van ABUS helmen.
  Lees meer…
Meer artikels