AGUILAS – GENIET VAN EEN ONGEKEND STUKJE SPANJE OP EN NAAST DE FIETS!

Aguilas is gelegen in het meest zuidelijke punt van de Costa Calida, een kustlijn van 250 kilometer, die letterlijk “warme kust” betekent. Dankzij het Mediterraan subtropische klimaat van deze regio geniet je hier 320 dagen per jaar van de zon met temperaturen tussen 17 en 32 graden. Geen beter klimaat en omstandigheden om in te fietsen.

Het gevarieerde landschap zorgt voor prachtige ritten: van golvende ritten langs de prachtige kustlijn tot uitdagende ritten doorheen dorre vlakten en beboste valleien in het achterland. De wegen zijn hier verkeersarm en in zeer goede staat, perfect voor kilometers fietsplezier!

Aguilas was ooit een zeer gekende Romeinse vissershaven, dit is nog duidelijk te zien aan de monumentale en archeologische rijkdom die aanwezig is. Vandaag de dag is Aguilas een bruisend, typisch Spaans vissersstadje met een prachtige wandelboulevard met vele barretjes en restaurants. Meer en meer mensen beginnen deze stad te ontdekken vanwege de vele sportfaciliteiten, winkels, levendige atmosfeer en straatfeesten. Kortom, naast het fietsen is er hier voor iedereen wat wils om heerlijk te genieten.

Complete fietsvakantie op je eigen fiets

Fietsen als een echte prof op de Spaanse wegen. Dompel je onder in de wielerwereld en laat alle beslommeringen achterwege, TUI Sports en Bidong regelen alles voor jou.

Het begint al bij je aankomst op het Spaanse vasteland. Je fiets is met veel zorg ter plekke gebracht door het professioneel fietstransport van Bidong. Na je directe transfer naar het hotel staan de professionele Belgische begeleiders voor je klaar. Zij kennen de streek als hun broekzak. Ze sturen het peloton aan op de beste wegen, via de leukste plekjes en meest verrassende landschappen. Moet je een tandje bijsteken? Geen zorgen, want ieder fietst op zijn eigen tempo. In 3 groepen van verschillende niveaus fiets je altijd volgens je eigen wensen en kunnen. Sportieve uitdagingen, voldoende ontspanning, groepsgeest en individuele assistentie zorgen voor een mooi evenwicht tijdens je fietsvakantie. En aan bevoorrading ook geen tekort: water, snacks en ETIXX-producten staan ter beschikking om de rit goed door te komen.

Hotel Puerto Juan Montiel ****

Uitvalsbasis voor deze fantastische fietsvakantie in Aguilas is het Puerto Juan Montiel hotel. Na een heerlijke fietstocht kan je lekker relaxen aan het zwembad, het strand of je spieren laten ontspannen in het 1000m² grote spacentrum. Het biedt rechtstreeks toegang aan 2 stranden en de wandelboulevard. Deze boulevard brengt je, langs het strand, op 10 minuten in het levendige standscentrum. ’s Avonds geniet je van internationale en traditionele Spaanse gerechten in buffetvorm. De dag afsluiten doe je op het gezellige terras dat zicht biedt op het prachtige kasteel van Sint Johannes en het mooie zandstrand van Aguilas. Kamers met zeezicht zijn hier een absolute aanrader

Een fietsvakantie naar Aguilas is reeds beschikbaar vanaf € 749 per persoon op basis van 2-persoonskamer in half-pension (vertrek op 12 februari 2022).


Meer informatie omtrent de sportieve fietsvakanties kan je terugvinden op www.tui.be/fietsvakanties, je TUI-shop of je reisagent in de buurt.

Meer Nieuws

 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
 • IN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTEIN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTE
  Even de grens passeren en je meteen in een andere wereld voelen? Dit is mogelijk wanneer men het plan opneemt om de ruim 100 kilometer lange "Fietsallee langs de Noordervaart" te gaan fietsen die deels door Nederland en deels door Duitsland voert. Hoe je het ook wendt of keert in beide landen zijn vele dingen toch weer net een tikkeltje anders. Of dat in positieve of negatieve zin is, mag ieder voor zich na thuiskomst uitmaken.
  Lees meer…
 • OP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETEROP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETER
  We verplaatsen ons naar Exeter de hoofdstad van het graafschap Devon (ook bekend onder de naam Devonshire) in het zuidwesten van Engeland. Dat doen we niet zomaar want het is bedoeling dat we er gaan fietsen. Van tevoren worden we over de fietsmogelijkheden in de regio ingepraat door mensen van Devon County Council. Natuurlijk vinden zij hun streek een optimaal fietsgebied.
  Lees meer…
Meer artikels