AGUILAS – GENIET VAN EEN ONGEKEND STUKJE SPANJE OP EN NAAST DE FIETS!

Aguilas is gelegen in het meest zuidelijke punt van de Costa Calida, een kustlijn van 250 kilometer, die letterlijk “warme kust” betekent. Dankzij het Mediterraan subtropische klimaat van deze regio geniet je hier 320 dagen per jaar van de zon met temperaturen tussen 17 en 32 graden. Geen beter klimaat en omstandigheden om in te fietsen.

Het gevarieerde landschap zorgt voor prachtige ritten: van golvende ritten langs de prachtige kustlijn tot uitdagende ritten doorheen dorre vlakten en beboste valleien in het achterland. De wegen zijn hier verkeersarm en in zeer goede staat, perfect voor kilometers fietsplezier!

Aguilas was ooit een zeer gekende Romeinse vissershaven, dit is nog duidelijk te zien aan de monumentale en archeologische rijkdom die aanwezig is. Vandaag de dag is Aguilas een bruisend, typisch Spaans vissersstadje met een prachtige wandelboulevard met vele barretjes en restaurants. Meer en meer mensen beginnen deze stad te ontdekken vanwege de vele sportfaciliteiten, winkels, levendige atmosfeer en straatfeesten. Kortom, naast het fietsen is er hier voor iedereen wat wils om heerlijk te genieten.

Complete fietsvakantie op je eigen fiets

Fietsen als een echte prof op de Spaanse wegen. Dompel je onder in de wielerwereld en laat alle beslommeringen achterwege, TUI Sports en Bidong regelen alles voor jou.

Het begint al bij je aankomst op het Spaanse vasteland. Je fiets is met veel zorg ter plekke gebracht door het professioneel fietstransport van Bidong. Na je directe transfer naar het hotel staan de professionele Belgische begeleiders voor je klaar. Zij kennen de streek als hun broekzak. Ze sturen het peloton aan op de beste wegen, via de leukste plekjes en meest verrassende landschappen. Moet je een tandje bijsteken? Geen zorgen, want ieder fietst op zijn eigen tempo. In 3 groepen van verschillende niveaus fiets je altijd volgens je eigen wensen en kunnen. Sportieve uitdagingen, voldoende ontspanning, groepsgeest en individuele assistentie zorgen voor een mooi evenwicht tijdens je fietsvakantie. En aan bevoorrading ook geen tekort: water, snacks en ETIXX-producten staan ter beschikking om de rit goed door te komen.

Hotel Puerto Juan Montiel ****

Uitvalsbasis voor deze fantastische fietsvakantie in Aguilas is het Puerto Juan Montiel hotel. Na een heerlijke fietstocht kan je lekker relaxen aan het zwembad, het strand of je spieren laten ontspannen in het 1000m² grote spacentrum. Het biedt rechtstreeks toegang aan 2 stranden en de wandelboulevard. Deze boulevard brengt je, langs het strand, op 10 minuten in het levendige standscentrum. ’s Avonds geniet je van internationale en traditionele Spaanse gerechten in buffetvorm. De dag afsluiten doe je op het gezellige terras dat zicht biedt op het prachtige kasteel van Sint Johannes en het mooie zandstrand van Aguilas. Kamers met zeezicht zijn hier een absolute aanrader

Een fietsvakantie naar Aguilas is reeds beschikbaar vanaf € 749 per persoon op basis van 2-persoonskamer in half-pension (vertrek op 12 februari 2022).


Meer informatie omtrent de sportieve fietsvakanties kan je terugvinden op www.tui.be/fietsvakanties, je TUI-shop of je reisagent in de buurt.

Meer Nieuws

 • 388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA388 KILOMETER FIETSROUTES DOOR DE UNIEKE NATUUR VAN NATIONAAL PARK KRKA
  Het Nationaal Park Krka is een prachtig fietsgebied in Kroatië van 109 km² met betoverende natuur en cultuur-historisch erfgoed rond de mooiste loop van de rivier Krka en de benedenloop van het riviertje Čikola. Door de neerslag van kalk zijn daar zeven indrukwekkende watervallen ontstaan.
  Lees meer…
 • DE ALTMARK – EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURGDE ALTMARK - EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURG
  Fietsen heeft vele dimensies en Cyclelive Magazine staat als eerste in de rij om het ganse spectrum volledig tot zijn recht te laten komen. Sommige streken zijn perfect om een karrevracht aan uitdagingen af te vinken. Soms is een regio perfect voor de MTB en/of gravelbike terwijl een andere plaats dan weer perfect is voor de die-hard racefietser.
  Lees meer…
 • DE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMINDE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMIN
  De Zuid-Tiroolse laagvlakte rond Tramin is een hotspot voor asfaltvreters. De gevarieerde natuur en typisch Zuid – Tiroolse athmosfeer brengt je in een andere wereld. Rond Tramin, Kurtatsch, Margreid en Kurtinig ligt een prachtige cuvée om te ontdekken met de racefiets.
  Lees meer…
Meer artikels