ABUS GAMECHANGER 2.0 – SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA

De ABUS GameChanger 2.0 is de nieuwe ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, triatleten en ambitieuze atleten in de strijd om watts en seconden. Zijn voorganger - de GameChanger 1.0 - is al een klassieker op het gebied van aerodynamica en was destijds de grondlegger van de nieuwe prestatiecategorie van ABUS helmen.

Hij heeft op indrukwekkende wijze zijn succes bewezen op talloze kilometers in de Tour de France, de Giro d’Italia en talloze wedstrijden over de hele wereld. Nu is de tweede generatie van de GameChanger ontwikkeld in nauwe samenwerking met de profrenners van het Movistar Team – met als doel hem te optimaliseren en de wind nog meer te verslaan.
De GameChanger 1.0 stelde hogere eisen aan een aerodynamische helm. Dankzij het ontwerp met meerdere posities is de helm getrimd voor maximale aerodynamica en optimale ventilatie. Op basis van het succes en de prestatiewaarden van zijn voorganger hebben de ABUS-ontwikkelaars nu met de GameChanger 2.0 een compleet nieuwe aero-helm ontwikkeld, die in talloze tests heeft bewezen dat de prestaties op de cruciale punten zijn verbeterd. Deze cruciale punten zijn aerodynamica, ventilatie, comfort en veiligheid.

Aerodynamica

Om te voldoen aan de modernste aerodynamische eisen in het hogesnelheidsbereik heeft de GameChanger 2.0 een bredere Kamm-Tail. Dat betekent dat het aerodynamische profiel van de helm 11% langer is. Uitgebreide testsessies in de windtunnel en op het circuit hebben bewezen dat de nieuwe GameChanger 2.0 de rijder vooral in het bereik van de hedendaagse racesnelheden tussen 46 en 52 km/h een beslissend aerovoordeel biedt dankzij de aangepaste aerovorm.

De staart van de GameChanger 2.0 is in de onderste Kamm-staart 8° verder naar beneden getrokken. Deze overeenkomstig gewijzigde hoek optimaliseert de positie van het hoofd in de onderste racepositie van het stuur met het hoofd naar beneden en naar voor gericht.

De centrale AEROBLADE in het bovenste gedeelte van de GameChanger 2.0 leidt de luchtstroom nog efficiënter van het hoofd af met behulp van de interne ventilatiekanalen door de helm. Tegelijkertijd optimaliseren ze zowel de aerodynamica als de ventilatie in dit strategisch belangrijke helmgebied.

Ventilatie

Met de nieuwe, verbeterde aerodynamica zet de Airboost voorinlaat maatstaven en de nieuwe EYEBROW VENTS voorhoofdventilatie leiden tot 32% meer lucht in de helm en bieden een perfecte opbergmogelijkheid voor fietsbrillen. De horizontale stangen van de ACTI CAGE leiden de luchtstroom specifiek in de helm bij hogere snelheden en garanderen een constant goede ventilatie. Door hun haaienvinvorm werken ze in racepositie als een gesloten oppervlak en leiden zo de resterende luchtstroom, die niet wordt gebruikt voor ventilatie, aerodynamisch gunstig over het hoofd.

De speciaal gevormde EYEWEAR PORTS aan de voorkant en de AIRPORT VENTS aan de achterkant van de GameChanger 2.0 zijn compatibel met gewone gebogen sportbrillen en creëren zo twee gemakkelijk bereikbare opbergmogelijkheden voor verschillende soorten brillen. Als er meer lucht in gaat, moet er ook meer uit. Daarom zorgt het AIRFLOW STAR DESIGN voor een 20% hogere luchtafvoer. Er wordt bijzonder veel belang gehecht aan de herziene, bredere achter diffusor met zijn vergrote luchtuitlaten en de geoptimaliseerde luchtstroom door de herziene luchtkanalen in de helm.

De ontwikkelaars zijn erin geslaagd om de ventilatiekanalen van de GameChanger 2.0 zo te optimaliseren dat ze niet alleen pure aerodynamica dienen, maar ook zorgen voor een bijna perfecte temperatuur door gelijktijdige druk en zuiging van de in- en uitstromende lucht. Het temperende effect van deze technologie, ook wel bekend als Forced Air Cooling Technology, is gebaseerd op de Venturi-straalpijpen die bekend zijn uit de luchtvaart. Het helpt de rijders om zich te concentreren en beter te presteren, zelfs op topsnelheid.

Comfort

Ergonomie en comfort zorgen er ook voor dat je snel gaat. Wat is het nut van geavanceerde luchtstroomregeling en ongeëvenaarde aerodynamica als de helm in de praktijk gewoon niet comfortabel en perfect past? Het nieuwe bandjessysteem met 12 mm brede FLOW STRAPS PRO in het achterste gedeelte van de bandjes en een bredere V-vorm van de bandjes, plaatst de GameChanger 2.0 altijd in de optimale hoofdpositie. Het centrale ZOOM PRO retentiesysteem werkt precies als een Zwitsers uurwerk en leidt – dankzij het nieuwe schuifsysteem – zowel de banden als het verstelsysteem altijd in de individueel optimale positie.

Veiligheid

Met de GameChanger 2.0 betreedt het MIPS AIR NODE-systeem het terrein van de performance aero-helmen. Daarnaast worden de MIPS-versies aangevuld met de FIDLOCK-buckle – vrijwel synoniem voor een snelle, intuïtieve, eenvoudig te gebruiken helmsluiting.

De GameChanger 2.0 wordt aangeboden in twee versies, in totaal 11 verschillende kleuren en drie maten (S, M, L). Het gewicht is 260g (S), 265g (M) en 275g (L).

Website https://www.abus.com

Meer Nieuws

 • ABUS GAMECHANGER 2.0 – SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICAABUS GAMECHANGER 2.0 - SNELLER VOORUIT MET GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA
  De ABUS GameChanger 2.0 is de nieuwe ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, triatleten en ambitieuze atleten in de strijd om watts en seconden. Zijn voorganger - de GameChanger 1.0 - is al een klassieker op het gebied van aerodynamica en was destijds de grondlegger van de nieuwe prestatiecategorie van ABUS helmen.
  Lees meer…
 • DE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAMEDE IJZERSIROOP VAN CONCAP VOOR SNELLERE EN BETERE OPNAME
  De Phar-Mi-Lan ijzersiropen zijn uniek onder meer omdat deze geen tandverkleuring geven zoals dat wel het geval is bij andere vloeibare ijzerformules verkrijgbaar in Europa. De siropen zijn uitermate goed opneembaar en aan te raden voor heel wat doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan dames met een acuut ijzergebrek. Zij maken gebruik van 2 tot 3 dosissen per dag verdeeld over 2 opnames per dag, te nemen 30 minuten voor of na een maaltijd om de opname te versterken.
  Lees meer…
 • CONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIESCONCAP KETON DRINK VOOR BETERE PRESTATIES
  Concap Keton drink zorgt ervoor dat de lichaamseigen stoffen omgezet worden in energie nadat de suikerreserves zijn uitgeput. Ketonen worden ook wel de vierde brandstof of superbrandstof genoemd. Deze zorgen voor extra energie waardoor de spieren beter kunnen presteren.
  Lees meer…
Meer artikels