2024 HERO SÜDTIROL DOLOMITES EXTRA PARCOURS VOOR MOUNTAINBIKEHELDEN

De moeder aller mountainbike marathons heeft de details vrijgegeven van het evenement in 2024: volgend jaar krijgt de HERO Südtirol Dolomites een parcours van 71 km met 4.100 hm.

Dit derde parcours voegt zich bij de klassieke routes van 86 km en 60 km. De organisatie biedt hospitalitypakketten en gereduceerde inschrijfkosten tot 30 september 2023.

Het seizoen is nog niet voorbij, maar het is tijd om Ana te denken over wat 2024 in petto heeft. Er is groot nieuws voor de HERO Südtirol Dolomieten van volgend jaar, één van ‘s werelds zwaarste mountainbikemarathon op de UCI-kalender in de prestigieuze categorie Hors Class: de iconische routes van 86 km en 60 km worden nu aangevuld met een derde route van 71 km met 4.100 hm.

Deze route volgt veel van de bestaande 86 km route, maar vermijdt de gevreesde Ornella klim met zijn 967 hm. Vanaf Arabba voert de route de HEROes rechtstreeks naar de Passo Pordoi, langs de 60 km lange route voordat ze de 86 km lange route richting Selva Val Gardena terug oppikken.

De organisatoren hebben deze route gecreëerd om de wedstrijd voor nog meer mensen open te stellen, zodat bikers die zichzelf al hebben uitgedaagd op de 60 km lange route kunnen toewerken naar de 86 km lange route, maar ook om fanatieke mountainbikers zichzelf te laten testen in één van ‘s werelds populairste en spannendste evenementen.

Accommodatiepakketten

De organisatie hecht veel waarde aan de relatie met de horecabond van Val Gardena, waardoor ze speciale accommodatietarieven voor 2 of 3 dagen kunnen aanbieden voor het evenement van 2024. Het HERO Bike Festival 2024 pakket omvat accommodatie voor drie nachten van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni 2024. Het aanbod omvat ook een ticket voor het HEROE Gourmet-evenement op zondag 16 juni. Deze dag van ontspanning staat in het teken van de Dolomieten, het verkennen van de Seiser Alm en de lokale keuken. Bezoekers kunnen hun eigen mountainbike of e-mtb gebruiken op één van de twee routes en stoppen bij drie hutten om populaire lokale gerechten te proeven.

Speciale vroege-vogel-korting tot 30 september 2023

Registratie voor HERO Südtirol Dolomites 2024 is nu open en je kunt profiteren van korting tot 30 september 2023 (of zolang er plaatsen beschikbaar zijn).

Ga voor meer informatie naar www.herodolomites.com

Organisatie

HELD SÜDTIROL DOLOMIETEN
I-39048 Selva Val Gardena (BZ)
www.herodolomites.com – info@herodolomites.com

Fotos: © Sportograf / Freddy Planinscheck / wisthaler.com / Val Gardena Marketing

Meer Nieuws

 • FIETSEN IN KOČEVSKO: OP TWEE WIELEN HET GEHEIME WOUD VAN SLOVENIË VERKENNENFIETSEN IN KOČEVSKO: OP TWEE WIELEN HET GEHEIME WOUD VAN SLOVENIË VERKENNEN
  In het hart van Slovenië ligt de betoverende regio Kočevsko, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en liefhebbers van het buitenleven. Met zijn weelderige bossen, kristalheldere waterschatten en diverse wilde dieren, is Kočevsko een paradijs voor fietsers die op zoek zijn naar zowel avontuur als rust.
  Lees meer…
 • ONGEWONE FIETSAVONTUREN IN KOROŠKAONGEWONE FIETSAVONTUREN IN KOROŠKA
  Het is hier eigenlijk veel te mooi in Koroška - in het UNESCO Karavanke Geopark, het groene Pohorje en de Drava Vallei - om ondergronds te gaan fietsen. Maar toch gaan we het doen, want het is een unieke ervaring die we niet willen missen. Maar voor we ondergronds gaan, willen we toch al het moois bovengronds ook even verkennen.
  Lees meer…
 • MOUNTAINBIKEN ROND DE WEISSENSEE IN KARINTHIËMOUNTAINBIKEN ROND DE WEISSENSEE IN KARINTHIË
  Een van de mooiste meren in de Alpen is zeker de Weissensee in Karinthië, met zijn buitengewone mooie kleur. Het meer is 12 km lang en ligt op een hoogte van 930 m. Zodra je het hoogdal rond de Weissensee bereikt, kun je in een mum van tijd zijn kleine broertje, de Pressegger See bereiken. Hier bike je over en langs de landsgrenzen met Italië en Slovenië.
  Lees meer…
Meer artikels