VALENCIA EEN PERFECTE BESTEMMING OM TE ONTDEKKEN OP DE FIETS

Valencia, één van de meest levendige bestemmingen in Europa, heeft een bevoorrechte locatie aan de Middellandse Zee. Dat zowel de stad als de omgeving wel gecreëerd lijken om te fietsen, is iets wat velen echter niet weten.

De stad biedt de perfecte combinatie van prachtig weer en stranden, geweldige historische locaties en moderne architectuur, diverse winkelmogelijkheden en een fantastisch aanbod aan restaurants en bars om heerlijk te eten of de hele nacht door te dansen. Het is ook de geboorteplaats van de paella en daarom de beste plaats om van het meest internationale gerecht van Spanje te genieten.

“Alleen al door dit park fietsen is een belevenis op zich”

Of het nu ingrediënten zijn uit de zoetwaterlagune van het natuurpark Albufera, net ten zuiden van de stad, producten uit de Huerta, of lekkers uit de zee overal kan je ervan smullen. Van zowel de lokale tapas restaurants tot de restaurants met een Michelin-ster, allen worden ze voorzien van de verse producten uit de omliggende gebieden en de zee. En die sappige sinaasappels die je overal ziet groeien worden gebruikt om de populaire lokale cocktail, Agua de Valencia, te maken.

Vlak fietsen of vele hoogtemeters maken, kies maar!

In de stad zijn er 150 kilometer aan fietspaden en met de oude Turia Riverbedding die volledig aangelegd werd als park, kan je fietsen in een 9 km lange tuin die de stad doorkruist. Alleen al door dit park fietsen terwijl u geniet van het fantastische klimaat is een belevenis op zich.

Maar er zijn kort bij nog natuurgebieden waar de fiets je perfecte begeleider is. De stranden van de stad  die op 5 km van het centrum liggen en de ongerepte natuur ten zuiden van Valencia zijn het doel van de fervente fietser. Het natuurpark van La Albufera is een grote lagune waar rijst wordt verbouwd. Het nationaal park (sedert 1988) is gelegen op circa 20 kilometer ten zuiden van Valencia. Een lange duinenrij scheidt het zoetwatermeer af van de Middellandse Zee. Hier moet je bij het vallen de avond maar eens een boottochtje doen en je maakt gegarandeerd de mooiste zonsondergang mee die je ooit gezien hebt.

Naar het noorden, vind je de Huerta. De Valenciaanse Moestuin, levert een uniek plaatje op. Vanaf de gemeentegrenzen ontwaart zich een landschap aan de horizon dat gedomineerd wordt door rijst- en aardamandelgewassen, door sinaasappelboomgaarden en groenteplantages, door aubergines en artisjokken, wijnstokken en olijfbomen. Tussen de velden door lopen beekjes en liggen boerderijtjes verspreid. Het irrigatiesysteem is een erfstuk van de Arabische traditie. De Huerta is er verantwoordelijk voor dat het Valenciaanse product een kwaliteitsmerk is op internationaal niveau.

Maar vergeten we dan zomaar eventjes dat we naar Valencia gaan om te fietsen? Vlakke wegen hebben we hier in België al genoeg niet waar? Vlak?…  Niets is minder waar. Degenen die weg willen van het makkelijke parcours, rijden de richting uit van het binnenland. Bergen/heuvels genoeg waar dan weer de olijfbomen en wijngaarden te vinden zijn. Wees gerust hoogtemeters genoeg te maken!

www.welcomebike.com biedt een selectie van routes die zijn ontworpen om de fietser een breed scala aan mogelijkheden te bieden, van trainingen op zeeniveau tot langeafstandsroutes met zeer uitdagende hellingen.

Dat je hier ook de uitzonderlijke gastronomie kan combineren met de toeristische attracties en prachtige fietstochten heeft de aandachtige lezer dus al lang begrepen.

 

Valencia….

Waar de sinaasappelen groeien in de gloeiend hete zon….

Valencia…..

Waar de rode rozen bloeien aan de rand van je balkon….

Valencia…..

here we come!

Foto © Starbike Valencia

Meer Nieuws

 • LINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAALLINKS EN RECHTS VAN HET ORANJEKANAAL
  Fietsen langs een kanaal kan een eentonige bezigheid zijn. Steeds maar rechtdoor en de blik op oneindig. Met andere woorden kilometers maken. Een andere mogelijkheid is om het kanaal als leidraad te nemen en links en rechts te kijken hoe men al fietsend het nuttige met het aangename kan combineren.
  Lees meer…
 • IN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTEIN HET SPOOR VAN NAPOLEON BONAPARTE
  Even de grens passeren en je meteen in een andere wereld voelen? Dit is mogelijk wanneer men het plan opneemt om de ruim 100 kilometer lange "Fietsallee langs de Noordervaart" te gaan fietsen die deels door Nederland en deels door Duitsland voert. Hoe je het ook wendt of keert in beide landen zijn vele dingen toch weer net een tikkeltje anders. Of dat in positieve of negatieve zin is, mag ieder voor zich na thuiskomst uitmaken.
  Lees meer…
 • OP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETEROP DE TRAPPERS VANUIT HET ENGELSE EXETER
  We verplaatsen ons naar Exeter de hoofdstad van het graafschap Devon (ook bekend onder de naam Devonshire) in het zuidwesten van Engeland. Dat doen we niet zomaar want het is bedoeling dat we er gaan fietsen. Van tevoren worden we over de fietsmogelijkheden in de regio ingepraat door mensen van Devon County Council. Natuurlijk vinden zij hun streek een optimaal fietsgebied.
  Lees meer…
Meer artikels