VALENCIA EEN PERFECTE BESTEMMING OM TE ONTDEKKEN OP DE FIETS

Valencia, één van de meest levendige bestemmingen in Europa, heeft een bevoorrechte locatie aan de Middellandse Zee. Dat zowel de stad als de omgeving wel gecreëerd lijken om te fietsen, is iets wat velen echter niet weten.

De stad biedt de perfecte combinatie van prachtig weer en stranden, geweldige historische locaties en moderne architectuur, diverse winkelmogelijkheden en een fantastisch aanbod aan restaurants en bars om heerlijk te eten of de hele nacht door te dansen. Het is ook de geboorteplaats van de paella en daarom de beste plaats om van het meest internationale gerecht van Spanje te genieten.

“Alleen al door dit park fietsen is een belevenis op zich”

Of het nu ingrediënten zijn uit de zoetwaterlagune van het natuurpark Albufera, net ten zuiden van de stad, producten uit de Huerta, of lekkers uit de zee overal kan je ervan smullen. Van zowel de lokale tapas restaurants tot de restaurants met een Michelin-ster, allen worden ze voorzien van de verse producten uit de omliggende gebieden en de zee. En die sappige sinaasappels die je overal ziet groeien worden gebruikt om de populaire lokale cocktail, Agua de Valencia, te maken.

Vlak fietsen of vele hoogtemeters maken, kies maar!

In de stad zijn er 150 kilometer aan fietspaden en met de oude Turia Riverbedding die volledig aangelegd werd als park, kan je fietsen in een 9 km lange tuin die de stad doorkruist. Alleen al door dit park fietsen terwijl u geniet van het fantastische klimaat is een belevenis op zich.

Maar er zijn kort bij nog natuurgebieden waar de fiets je perfecte begeleider is. De stranden van de stad  die op 5 km van het centrum liggen en de ongerepte natuur ten zuiden van Valencia zijn het doel van de fervente fietser. Het natuurpark van La Albufera is een grote lagune waar rijst wordt verbouwd. Het nationaal park (sedert 1988) is gelegen op circa 20 kilometer ten zuiden van Valencia. Een lange duinenrij scheidt het zoetwatermeer af van de Middellandse Zee. Hier moet je bij het vallen de avond maar eens een boottochtje doen en je maakt gegarandeerd de mooiste zonsondergang mee die je ooit gezien hebt.

Naar het noorden, vind je de Huerta. De Valenciaanse Moestuin, levert een uniek plaatje op. Vanaf de gemeentegrenzen ontwaart zich een landschap aan de horizon dat gedomineerd wordt door rijst- en aardamandelgewassen, door sinaasappelboomgaarden en groenteplantages, door aubergines en artisjokken, wijnstokken en olijfbomen. Tussen de velden door lopen beekjes en liggen boerderijtjes verspreid. Het irrigatiesysteem is een erfstuk van de Arabische traditie. De Huerta is er verantwoordelijk voor dat het Valenciaanse product een kwaliteitsmerk is op internationaal niveau.

Maar vergeten we dan zomaar eventjes dat we naar Valencia gaan om te fietsen? Vlakke wegen hebben we hier in België al genoeg niet waar? Vlak?…  Niets is minder waar. Degenen die weg willen van het makkelijke parcours, rijden de richting uit van het binnenland. Bergen/heuvels genoeg waar dan weer de olijfbomen en wijngaarden te vinden zijn. Wees gerust hoogtemeters genoeg te maken!

www.welcomebike.com biedt een selectie van routes die zijn ontworpen om de fietser een breed scala aan mogelijkheden te bieden, van trainingen op zeeniveau tot langeafstandsroutes met zeer uitdagende hellingen.

Dat je hier ook de uitzonderlijke gastronomie kan combineren met de toeristische attracties en prachtige fietstochten heeft de aandachtige lezer dus al lang begrepen.

 

Valencia….

Waar de sinaasappelen groeien in de gloeiend hete zon….

Valencia…..

Waar de rode rozen bloeien aan de rand van je balkon….

Valencia…..

here we come!

Foto © Starbike Valencia

Meer Nieuws

 • DE ALTMARK – EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURGDE ALTMARK - EVEN ANDERS FIETSEN IN DE DRIEHOEK HAMBURG-BERLIJN-MAGDEBURG
  Fietsen heeft vele dimensies en Cyclelive Magazine staat als eerste in de rij om het ganse spectrum volledig tot zijn recht te laten komen. Sommige streken zijn perfect om een karrevracht aan uitdagingen af te vinken. Soms is een regio perfect voor de MTB en/of gravelbike terwijl een andere plaats dan weer perfect is voor de die-hard racefietser.
  Lees meer…
 • DE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMINDE FIETS KOPPELEN AAN TOPWIJNEN IN TRAMIN
  De Zuid-Tiroolse laagvlakte rond Tramin is een hotspot voor asfaltvreters. De gevarieerde natuur en typisch Zuid – Tiroolse athmosfeer brengt je in een andere wereld. Rond Tramin, Kurtatsch, Margreid en Kurtinig ligt een prachtige cuvée om te ontdekken met de racefiets.
  Lees meer…
 • FIETSEN IN KOČEVSKO: OP TWEE WIELEN HET GEHEIME WOUD VAN SLOVENIË VERKENNENFIETSEN IN KOČEVSKO: OP TWEE WIELEN HET GEHEIME WOUD VAN SLOVENIË VERKENNEN
  In het hart van Slovenië ligt de betoverende regio Kočevsko, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en liefhebbers van het buitenleven. Met zijn weelderige bossen, kristalheldere waterschatten en diverse wilde dieren, is Kočevsko een paradijs voor fietsers die op zoek zijn naar zowel avontuur als rust.
  Lees meer…
Meer artikels