RONDE VAN DE ALGARVE: AANKOMST WAAR STANDBEELD REMCO EVENEPOEL STAAT

Na de indrukwekkende sprintoverwinning van Gerben Thijssen gisteren in de eerste rit, is het vandaag aan de klassementsmannen. Zij zullen mekaar in deze tweede rit van 171,9 km, een eerste keer testen op de Alto da Foia, die zijn top op 902 meter boven de zeespiegel heeft liggen.

Het is meteen ook de hoogste berg van de Algarve. Deze beklimming is 7,5 kilometer lang met een gemiddelde stijging van 7,3% en is in deze ronde de enige van de eerste categorie. Traditiegetrouw ligt deze klim aan het eind van een rit door het prachtige binnenland van de Algarve en het Monchique-gebergte, waar de renners alvorens de slotklim aan te vatten al enkele lastige beklimmingen onder de wielen geschoven krijgen.

Standbeeld Remco Evenepoel

Remco Evenepoel zal vandaag in zijn nopjes zijn, want in 2020 voerde hij hier al een mooi kabinetstukje op met een standbeeld op de top als gevolg. Met een langgerekte sprint/aanval vanop 400 meter van de aankomst, zette Evenepoel de overgebleven punchers schaakmat en won de rit. De Portugezen moeten redelijk onder de indruk geweest zijn, want het lokale bestuur plaatste een standbeeld dat de zegevierende Remco Evenepoel uitbeeld, op de top van de klim.

Voert Remco zijn kabinetstukje van 2020 vandaag opnieuw op? We weten het straks zo rond de klok van 17u 45 Belgische tijd. Starten doen de renners om 13u10.

Remco geconcentreerd tijdens de eerste rit van de Ronde van de Algarve

Meer Nieuws

 • ROGER DE VLAEMINCK – ELEGANTIE EN EFFICIËNTIE VERENIGD OP EEN KOERSFIETSROGER DE VLAEMINCK - ELEGANTIE EN EFFICIËNTIE VERENIGD OP EEN KOERSFIETS
  Remco Evenepoel werd op 25 januari 2024, pas 24 jaar en wij legden de palmaressen - tot aan de 24ste verjaardag - van de grote renners uit diverse tijdperken en landen naast mekaar. Vandaag zijn we aanbeland bij de nummer vijftien uit onze ranking Roger de Vlaeminck.
  Lees meer…
 • JONAS VINGEGAARD TORENHOOG FAVORIET IN DE TIRRENO ADRIATICOJONAS VINGEGAARD TORENHOOG FAVORIET IN DE TIRRENO ADRIATICO
  Gisteren werd de eerste rit gereden in Parijs-Nice en dat ging al meteen gepaard met vuurwerk van mede-topfavoriet Remco Evenepoel. Die andere topfavoriet Primoz Roglic liet zich echter niet vangen aan de uitnodiging van Evenepoel om er een lap op te geven en hield zich gedeisd. Misschien wel de beste tactiek als je eindwinnaar wil worden?
  Lees meer…
 • NIEUWE TEST VOOR REMCO EVENEPOEL IN PARIJS-NICENIEUWE TEST VOOR REMCO EVENEPOEL IN PARIJS-NICE
  Nu zondag, drie maart start in Les Mureaux de 82ste editie van Parijs – Nice, met Remco Evenepoel en Primoz Roglic als de grote favorieten op de eindzege. De koers naar de zon eindigt op 12 maart op de Promenade des Anglais in Nice. Het parcours is dit jaar niet echt sprinters gezind, want er zijn slechts twee etappes waar zij misschien aan het feest zullen zijn. In totaal staan er dertig gecatalogeerde cols over een totale afstand van 1219 km op het menu. Er is ook opnieuw een ploegentijdrit (rit 3) die net als vorig jaar de tijden van de renners individueel zal afklokken.
  Lees meer…
Meer artikels