PAUL DAUMONT KLOPT RUTGER WOUTERS IN BURKINA FASO

De Belgen in de Ronde Van Burkina Faso waren gisteren in de openingsrit al dicht bij een eerste ritoverwinning. Rutger Wouters die de rittenwedstrijd met hoge ambities aanvatte werd in de sprint geklopt door thuisrijder Paul Daumont.

Wannes Heylen deed na de wedstrijd het relaas van de rit. “Het was heel de dag windop. We waren steeds mee in de ontsnapping maar alles kwam telkens opnieuw samen. Op 20km van de finish raapten we een ontsnapte Burkinees op door samen als ploeg vol op kop te rijden. Daarna reden we met 15 renners weg. Rutger sprong van achter m’n rug weg met 4 renners op een kleine 10km van de aankomst. Door het nodige afstoppingswerk kwam alles in de achtergrond samen. Ik win de peletonsprint op een hellende aankomststrook en werd 6e. Rutger werd knap 2de. Heel de ploeg heeft geweldig gewerkt en dankzij Sam Van de Mieroop en Guy Smet werd de voorsprong op de ontsnapte Burkinees niet groter dan 2’15” en konden we hem terug pakken.”

Ook Stef Rogier liet zich de ganse dag opmerken. Hij was geregeld in de aanval en deed samen met Niels Vandyck berenwerk om enkele aanvallers terug te halen.

Rutger Wouters van zijn kant was tevreden over de uitslag.

In de sprint werd ik op mijn waarde geklopt. Maar voor het klassement doe ik een goede zaak. We hebben als ploeg vanaf de start altijd een mannetje mee gehad. We hielden de Marokkanen in het oog, omdat die op papier de sterkste ploeg hebben. Wanneer zij één of meerdere mannetjes mee hadden, deden wij dat ook. Omwille van de felle tegenwind tijdens de hele rit, werd het een etappe van hollen en stilstaan, maar ook door de laksheid van sommige ploegen om te willen rijden, waardoor de koerssituatie vaak veranderde. Uiteindelijk kon ik wegrijden op 10km van het einde met vier anderen. Het waren enkel winnaar Daumont en ik die het tempo erin hielden. Ik zette de sprint misschien van iets te ver in en zo kon Daumont er op het einde vlot over komen.”

Rutger Wouters op het podium na rit 1 in Burkina Faso
Rutger Wouters op het podium na rit 1 in Burkina Faso

“Of ik ontgoocheld ben? Neen eerder tevreden. Zowel de ploeg als ikzelf hebben goed gereden en we staan in het klassement waar we moeten staan. Dat het geel bij de Burkinezen zit is geen slechte zaak voor ons.”

Uitslag:
1. Paul Daumont (Burkina Faso)
2. Rutger Wouters BEL
6. Wannes Heylen BEL op 31”
12. Niels Vandyck BEL
17. Sam Van de Mieroop BEL
39. Stef Rogier BEL
45. Guy Smet BEL

Text: P. Van Gansen
Featured Image: Sam Van de Mieroop op kop van het peloton.
Photos: Unless otherwise noted in the photos – Rutger Wouters

Meer Nieuws

Meer artikels