PAUL DAUMONT KLOPT RUTGER WOUTERS IN BURKINA FASO

De Belgen in de Ronde Van Burkina Faso waren gisteren in de openingsrit al dicht bij een eerste ritoverwinning. Rutger Wouters die de rittenwedstrijd met hoge ambities aanvatte werd in de sprint geklopt door thuisrijder Paul Daumont.

Wannes Heylen deed na de wedstrijd het relaas van de rit. “Het was heel de dag windop. We waren steeds mee in de ontsnapping maar alles kwam telkens opnieuw samen. Op 20km van de finish raapten we een ontsnapte Burkinees op door samen als ploeg vol op kop te rijden. Daarna reden we met 15 renners weg. Rutger sprong van achter m’n rug weg met 4 renners op een kleine 10km van de aankomst. Door het nodige afstoppingswerk kwam alles in de achtergrond samen. Ik win de peletonsprint op een hellende aankomststrook en werd 6e. Rutger werd knap 2de. Heel de ploeg heeft geweldig gewerkt en dankzij Sam Van de Mieroop en Guy Smet werd de voorsprong op de ontsnapte Burkinees niet groter dan 2’15” en konden we hem terug pakken.”

Ook Stef Rogier liet zich de ganse dag opmerken. Hij was geregeld in de aanval en deed samen met Niels Vandyck berenwerk om enkele aanvallers terug te halen.

Rutger Wouters van zijn kant was tevreden over de uitslag.

In de sprint werd ik op mijn waarde geklopt. Maar voor het klassement doe ik een goede zaak. We hebben als ploeg vanaf de start altijd een mannetje mee gehad. We hielden de Marokkanen in het oog, omdat die op papier de sterkste ploeg hebben. Wanneer zij één of meerdere mannetjes mee hadden, deden wij dat ook. Omwille van de felle tegenwind tijdens de hele rit, werd het een etappe van hollen en stilstaan, maar ook door de laksheid van sommige ploegen om te willen rijden, waardoor de koerssituatie vaak veranderde. Uiteindelijk kon ik wegrijden op 10km van het einde met vier anderen. Het waren enkel winnaar Daumont en ik die het tempo erin hielden. Ik zette de sprint misschien van iets te ver in en zo kon Daumont er op het einde vlot over komen.”

Rutger Wouters op het podium na rit 1 in Burkina Faso
Rutger Wouters op het podium na rit 1 in Burkina Faso

“Of ik ontgoocheld ben? Neen eerder tevreden. Zowel de ploeg als ikzelf hebben goed gereden en we staan in het klassement waar we moeten staan. Dat het geel bij de Burkinezen zit is geen slechte zaak voor ons.”

Uitslag:
1. Paul Daumont (Burkina Faso)
2. Rutger Wouters BEL
6. Wannes Heylen BEL op 31”
12. Niels Vandyck BEL
17. Sam Van de Mieroop BEL
39. Stef Rogier BEL
45. Guy Smet BEL

Text: P. Van Gansen
Featured Image: Sam Van de Mieroop op kop van het peloton.
Photos: Unless otherwise noted in the photos – Rutger Wouters

Meer Nieuws

 • JONAS VINGEGAARD TORENHOOG FAVORIET IN DE TIRRENO ADRIATICOJONAS VINGEGAARD TORENHOOG FAVORIET IN DE TIRRENO ADRIATICO
  Gisteren werd de eerste rit gereden in Parijs-Nice en dat ging al meteen gepaard met vuurwerk van mede-topfavoriet Remco Evenepoel. Die andere topfavoriet Primoz Roglic liet zich echter niet vangen aan de uitnodiging van Evenepoel om er een lap op te geven en hield zich gedeisd. Misschien wel de beste tactiek als je eindwinnaar wil worden?
  Lees meer…
 • NIEUWE TEST VOOR REMCO EVENEPOEL IN PARIJS-NICENIEUWE TEST VOOR REMCO EVENEPOEL IN PARIJS-NICE
  Nu zondag, drie maart start in Les Mureaux de 82ste editie van Parijs – Nice, met Remco Evenepoel en Primoz Roglic als de grote favorieten op de eindzege. De koers naar de zon eindigt op 12 maart op de Promenade des Anglais in Nice. Het parcours is dit jaar niet echt sprinters gezind, want er zijn slechts twee etappes waar zij misschien aan het feest zullen zijn. In totaal staan er dertig gecatalogeerde cols over een totale afstand van 1219 km op het menu. Er is ook opnieuw een ploegentijdrit (rit 3) die net als vorig jaar de tijden van de renners individueel zal afklokken.
  Lees meer…
 • CHARLY GAUL – VAN ENGEL TOT KLUIZENAAR IN HET WOUDCHARLY GAUL - VAN ENGEL TOT KLUIZENAAR IN HET WOUD
  Remco Evenepoel werd op 25 januari 2024, pas 24 jaar en wij legden de palmaressen - tot aan de 24ste verjaardag - van de grote renners uit diverse tijdperken en landen naast mekaar. Vandaag zijn we aanbeland bij de nummer veertien uit onze ranking Charly Gaul.
  Lees meer…
Meer artikels