ONZE 2024 JULI-TIP: DE GRAN FONDO COL DE LA LOZE – OVERWIN DE REUS VAN DE FRANSE ALPEN

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij kunnen met bijna zekerheid zeggen dat meer dan 97% van onze lezers nog nooit de – nog vrij nieuwe – Col de la Loze hebben beklommen.

Daarom durven we ook – met stellige zekerheid op latere voldoening voor onze lezers – deze gouden tip te geven: Ontdek de Gran Fondo Col de la Loze, het langverwachte fietsevenement dat op 28 juli door Brides-les-Bains wordt georganiseerd! Of je nu een doorgewinterde fietser bent of een amateur, er zijn routes voor alle niveaus.

We gaan heel even terug naar 19 juli 2023 en de 17de rit van de Tour de France, die over de Col de la Loze gaat en aankomt in Courchevel. Felix Gal wint de rit vanuit de lange ontsnapping, maar in de achtergrond gebeurt het onverwachte. Tadej Pogacar, die de rit voordien al een rechtse rond de kaak had gekregen van Vingegaard, krijgt nu een dubbele uppurcut te verwerken. Tadej krijgt geen vat meer op de ontketende Vingegaard en wordt helemaal in de vernieling gereden op de Col de la Loze…

© Philippe Bachelier
© V-Vion

Het gebeuren in de Tour de France 2023, geeft nog meer dimensie aan de nu al legendarische col en het maakt de Gran Fondo Col de la Loze tot één van de meest tot de verbeelding sprekende cyclosportieve tochten van Frankrijk. Voor de fanatiekelingen staat er een parcours van 117 kilometer met niet minder dan 4.377 hoogtemeters, op je te wachten. Test je uithoudingsvermogen en bewonder de adembenemende panorama’s van de Franse Alpen. De route omvat twee beklimmingen van de Col de la Loze, eenmaal via Courchevel en eenmaal via Méribel, en biedt de deelnemers een epische uitdaging.

Voor degenen die liever een minder intense uitdaging aangaan, zijn er de kortere maar even spectaculaire routes. Kies tussen de 54-kilometerroute met 2.424 hoogtemeters of de 46-kilometerroute met 2.141 hoogtemeters. Beide routes zijn ook toegankelijk voor elektrische fietsen. Wat je ook kiest, je bent verzekerd van een uitzonderlijke fietservaring.

Ga de uitdaging aan, deel je passie en maak deel uit van dit fantastische fietsavontuur in het hart van de Franse Alpen. Inschrijven voor de Gran Fondo Col de la Loze kan je doen op de website van de organisatie www.coldelalozebyblb.com

Datum: Zondag 28 juli 2024

Parcours:
– 117 kilometer – 4377 hoogtemeters
– 54 kilometer – 2424 hoogtemeters
– 46 kilometer – 2141 hoogtemeters

© Links: V-Vion, rechtsboven: V-Vion, rechtsonder: Benjamin Souriac

Meer Nieuws

Meer artikels