ITALIAN BIKE FESTIVAL VERHUIST

Het Italian Bike Festival 2021-editie, dat afgelopen september in Rimini werd gehouden, trok meer dan 30.000 bezoekers. Er waren meer dan 400 merken en 230 bedrijven die de beurs tot één van de toppers in Europa maakten. Indrukwekkende aantallen die blijven groeien, wat de ‘boom’ die de fietswereld momenteel doormaakt, onderstreept.

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar tentoonstellingsruimtes en om diensten aan te bieden aan zowel het bedrijfsleven in de sector als de fietsliefhebbers, zal de volgende editie van het Italian Bike Festival plaatsvinden op het Misano World Circuit. Als elite internationale racecircuit is Misano één van de weinige locaties ter wereld waar alle topmotorwedstrijden worden gehouden. In de afgelopen jaren heeft het ook nieuwe faciliteiten toegevoegd waardoor het een heel jaar door een enorm motorsportpark in de open lucht is geworden.

Nu zal MWC het decor vormen voor het Italian Bike festival in het lange weekend van 9 tot 11 september 2022. “Het was een beslissing die voortkwam uit de noodzaak om een ​​groeiend aantal exposanten te verwelkomen en toch een programma van nevenevenementen aan te bieden dat duizenden bezoekers zal geven wat ze willen. Het IBF heeft bewezen in staat te zijn de hele fietssector in al zijn gedaanten samen te brengen: van wegwielrennen tot mountainbikes en stedelijke mobiliteit met zijn enorme verscheidenheid aan gespecialiseerde producten en diensten”. Aldus Francesco Ferrario, organisator van het IBF – “Het is fantastisch nieuws dat alleen maar dient om de status van het Misano Adriatico Circuit als internationale toetssteen voor motor- en autoliefhebbers te bevestigen”. – merkte Stefano Bonaccini, president van de regio Emilia-Romagna op – “Het IBF is weer een ander zeer spraakmakend evenement van deze prachtige regio en het is een buitengewone gelegenheid om Emilia-Romagna meer bekendheid te geven en te promoten ook buiten Italië.

We zijn een echte fietsvriendelijke regio en de afgelopen jaren hebben we strategisch geïnvesteerd in het promoten van zachte mobiliteit met respect voor het milieu en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Nu past dit evenement heel natuurlijk in dat scenario. De fietseconomie blijft in waarde groeien, niet alleen in geldelijke termen, maar ook in sociaal en ecologisch opzicht. Het onderwerp duurzame en stedelijke mobiliteit staat overal ter discussie. We zijn ons er allemaal van bewust dat fietsen in hun verschillende vormen de ideale manier zijn om verkeersopstoppingen te verminderen en de volumes van het openbaar vervoer te stroomlijnen.”

Het Italian Bike Festival mikt vanaf 2022 dan ook op een internationaal publiek. Wat is er leuker om in september, wanneer in deze prachtige streek de zon nog volop aanwezig is, enkele dagen op (fiets)vakantie naar Italië te trekken en dit te combineren met één van de grootste fietsbeurzen van Europa? Zeker nu Velofollies voor het tweede jaar op rij werd geannuleerd, is het IBF een mooie gelegenheid om er eens enkele dagen tussen uit te trekken.

Allen daarheen zouden we zo zeggen!

Fotos: © IBF Italian Bike Festival

Meer Nieuws

 • EEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERGEEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERG
  Een fietsvakantie of -weekend organiseren met de vriendenkring of de fietsclub en de hechte band ervaren en versterken van de ganse groep vinden velen geen gemakkelijke onderneming. En toch is het niet zo moeilijk om de ideale formule te vinden om de banden van uw fietsgroep nog sterker te smeden. De sleutel ligt in het huren van een alles biedend vakantiehuis, waar iedereen de passie voor de fiets ten volle kan beleven.
  Lees meer…
 • DE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRANDDE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRAND
  De alombekende Coll de Rates in de regio rond Calpe stond dit weekend in lichterlaaie als gevolg van een uit de hand gelopen verbranding van tuinafval. Niet minder dan 800 ha zijn afgebrand.
  Lees meer…
 • GENIETEN EN FIETSEN OP EN ROND DE MONT VENTOUXGENIETEN EN FIETSEN OP EN ROND DE MONT VENTOUX
  Eindelijk is er een complete reisgids over de Mont Ventoux. Deze mythische wielerberg staat bij heel veel wielertoeristen bovenaan hun bucketlist. Dat is de auteurs Toon Claes, internationaal bekend sportchirurg voor wie de berg geen geheimen meer heeft, en Dina Vercruyssen, die aan de voet van de berg een B&B heeft, ook niet ontgaan.
  Lees meer…
Meer artikels