ITALIAN BIKE FESTIVAL VERHUIST

Het Italian Bike Festival 2021-editie, dat afgelopen september in Rimini werd gehouden, trok meer dan 30.000 bezoekers. Er waren meer dan 400 merken en 230 bedrijven die de beurs tot één van de toppers in Europa maakten. Indrukwekkende aantallen die blijven groeien, wat de ‘boom’ die de fietswereld momenteel doormaakt, onderstreept.

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar tentoonstellingsruimtes en om diensten aan te bieden aan zowel het bedrijfsleven in de sector als de fietsliefhebbers, zal de volgende editie van het Italian Bike Festival plaatsvinden op het Misano World Circuit. Als elite internationale racecircuit is Misano één van de weinige locaties ter wereld waar alle topmotorwedstrijden worden gehouden. In de afgelopen jaren heeft het ook nieuwe faciliteiten toegevoegd waardoor het een heel jaar door een enorm motorsportpark in de open lucht is geworden.

Nu zal MWC het decor vormen voor het Italian Bike festival in het lange weekend van 9 tot 11 september 2022. “Het was een beslissing die voortkwam uit de noodzaak om een ​​groeiend aantal exposanten te verwelkomen en toch een programma van nevenevenementen aan te bieden dat duizenden bezoekers zal geven wat ze willen. Het IBF heeft bewezen in staat te zijn de hele fietssector in al zijn gedaanten samen te brengen: van wegwielrennen tot mountainbikes en stedelijke mobiliteit met zijn enorme verscheidenheid aan gespecialiseerde producten en diensten”. Aldus Francesco Ferrario, organisator van het IBF – “Het is fantastisch nieuws dat alleen maar dient om de status van het Misano Adriatico Circuit als internationale toetssteen voor motor- en autoliefhebbers te bevestigen”. – merkte Stefano Bonaccini, president van de regio Emilia-Romagna op – “Het IBF is weer een ander zeer spraakmakend evenement van deze prachtige regio en het is een buitengewone gelegenheid om Emilia-Romagna meer bekendheid te geven en te promoten ook buiten Italië.

We zijn een echte fietsvriendelijke regio en de afgelopen jaren hebben we strategisch geïnvesteerd in het promoten van zachte mobiliteit met respect voor het milieu en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Nu past dit evenement heel natuurlijk in dat scenario. De fietseconomie blijft in waarde groeien, niet alleen in geldelijke termen, maar ook in sociaal en ecologisch opzicht. Het onderwerp duurzame en stedelijke mobiliteit staat overal ter discussie. We zijn ons er allemaal van bewust dat fietsen in hun verschillende vormen de ideale manier zijn om verkeersopstoppingen te verminderen en de volumes van het openbaar vervoer te stroomlijnen.”

Het Italian Bike Festival mikt vanaf 2022 dan ook op een internationaal publiek. Wat is er leuker om in september, wanneer in deze prachtige streek de zon nog volop aanwezig is, enkele dagen op (fiets)vakantie naar Italië te trekken en dit te combineren met één van de grootste fietsbeurzen van Europa? Zeker nu Velofollies voor het tweede jaar op rij werd geannuleerd, is het IBF een mooie gelegenheid om er eens enkele dagen tussen uit te trekken.

Allen daarheen zouden we zo zeggen!

Fotos: © IBF Italian Bike Festival

Meer Nieuws

 • CYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSENCYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSEN
  Dat Cyclis Bike Lease innoverend is was al duidelijk toen het in 2014 pionier werd in fietsleasing. Het bedrijf toont zich nu alweer van zijn vernieuwende kant door als eerste fietsleasebedrijf op de proppen te komen met een eigen vloot aan vervangfietsen. Dit gloednieuwe project wordt eerst leven ingeblazen binnen Limburg, waarna het uitgebreid zal worden naar alle klanten tegen het einde van 2023.
  Lees meer…
 • RIDLEY PRESENTEERT CUSTOM DESIGN VOOR EUROPEES KAMPIOEN MICHAEL VANTHOURENHOUTRIDLEY PRESENTEERT CUSTOM DESIGN VOOR EUROPEES KAMPIOEN MICHAEL VANTHOURENHOUT
  Bij een kampioenentrui hoort een speciale fiets. Daarom ging Ridley meteen na de nieuwe Europese titel van Michael Vanthourenhout aan de slag in de eigen lakkerij.
  Lees meer…
 • EEN FOTO IN DE INBOXEEN FOTO IN DE INBOX
  Soms belanden er berichten en foto’s in je inbox die je na lezing eerst maar eens opslaat omdat het interessant is en om er later eventueel mee aan de slag te kunnen gaan. Een lid van onze tourclub is internationaal vrachtwagenchauffeur.’s Zondagsmorgens tijdens onze wekelijkse rit vraag ik hem steevast waar hij de afgelopen week is geweest. Het antwoord is dikwijls: “Een rit naar Zuid-Frankrijk en daar lossen, vervolgens naar Italië om te laden en dan weer terug naar Nederland”. Het is net als op de fiets: kilometers maken!
  Lees meer…
Meer artikels