FREDDY MAERTENS IN DE VERF GEZET

Een borstbeeld en fietsroute heeft de tweevoudig wereldkampioen (Ostuni 1976 en Praag 1981) al in zijn geboorteplaats Lombardsijde (gemeente Middelkerke). Maar ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag op 13 februari jl. heeft zijn thuisstad Roeselare hem verrast met een muurschildering.

Het portret van de hand van Julie ‘Jools’ Vercruysse, is geschilderd op de tuinmuur van KOERS, Museum van de Wielersport. De mural is gebaseerd op een foto uit de periode toen Freddy voor het wielerteam Boule d’Or reed en hij na een heropstanding voor de tweede keer wereldkampioen werd. De muurschildering is de aanzet voor een ‘Koppenmuur’ met afbeeldingen van alle Belgische wereldkampioenen. Geraardsbergen heeft zijn Muur, Melden zijn Koppenberg, en in Roeselare wordt er werk gemaakt van een Koppenmuur.

Dit jaar siert Freddy ook de bidon die jaarlijks de West-Vlaamse verkeersveiligheidscampagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’ onder de aandacht brengt.

 

Foto © KOERS. Museum van de Wielersport.

Meer Nieuws

 • EEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERGEEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERG
  Een fietsvakantie of -weekend organiseren met de vriendenkring of de fietsclub en de hechte band ervaren en versterken van de ganse groep vinden velen geen gemakkelijke onderneming. En toch is het niet zo moeilijk om de ideale formule te vinden om de banden van uw fietsgroep nog sterker te smeden. De sleutel ligt in het huren van een alles biedend vakantiehuis, waar iedereen de passie voor de fiets ten volle kan beleven.
  Lees meer…
 • DE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRANDDE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRAND
  De alombekende Coll de Rates in de regio rond Calpe stond dit weekend in lichterlaaie als gevolg van een uit de hand gelopen verbranding van tuinafval. Niet minder dan 800 ha zijn afgebrand.
  Lees meer…
 • GENIETEN EN FIETSEN OP EN ROND DE MONT VENTOUXGENIETEN EN FIETSEN OP EN ROND DE MONT VENTOUX
  Eindelijk is er een complete reisgids over de Mont Ventoux. Deze mythische wielerberg staat bij heel veel wielertoeristen bovenaan hun bucketlist. Dat is de auteurs Toon Claes, internationaal bekend sportchirurg voor wie de berg geen geheimen meer heeft, en Dina Vercruyssen, die aan de voet van de berg een B&B heeft, ook niet ontgaan.
  Lees meer…
Meer artikels