FREDDY MAERTENS IN DE VERF GEZET

Een borstbeeld en fietsroute heeft de tweevoudig wereldkampioen (Ostuni 1976 en Praag 1981) al in zijn geboorteplaats Lombardsijde (gemeente Middelkerke). Maar ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag op 13 februari jl. heeft zijn thuisstad Roeselare hem verrast met een muurschildering.

Het portret van de hand van Julie ‘Jools’ Vercruysse, is geschilderd op de tuinmuur van KOERS, Museum van de Wielersport. De mural is gebaseerd op een foto uit de periode toen Freddy voor het wielerteam Boule d’Or reed en hij na een heropstanding voor de tweede keer wereldkampioen werd. De muurschildering is de aanzet voor een ‘Koppenmuur’ met afbeeldingen van alle Belgische wereldkampioenen. Geraardsbergen heeft zijn Muur, Melden zijn Koppenberg, en in Roeselare wordt er werk gemaakt van een Koppenmuur.

Dit jaar siert Freddy ook de bidon die jaarlijks de West-Vlaamse verkeersveiligheidscampagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’ onder de aandacht brengt.

 

Foto © KOERS. Museum van de Wielersport.

Meer Nieuws

 • CYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSENCYCLIS BIKE LEASE: EERSTE EN ENIGE FIETSLEASEBEDRIJF MET EIGEN VLOOT VERVANGFIETSEN
  Dat Cyclis Bike Lease innoverend is was al duidelijk toen het in 2014 pionier werd in fietsleasing. Het bedrijf toont zich nu alweer van zijn vernieuwende kant door als eerste fietsleasebedrijf op de proppen te komen met een eigen vloot aan vervangfietsen. Dit gloednieuwe project wordt eerst leven ingeblazen binnen Limburg, waarna het uitgebreid zal worden naar alle klanten tegen het einde van 2023.
  Lees meer…
 • RIDLEY PRESENTEERT CUSTOM DESIGN VOOR EUROPEES KAMPIOEN MICHAEL VANTHOURENHOUTRIDLEY PRESENTEERT CUSTOM DESIGN VOOR EUROPEES KAMPIOEN MICHAEL VANTHOURENHOUT
  Bij een kampioenentrui hoort een speciale fiets. Daarom ging Ridley meteen na de nieuwe Europese titel van Michael Vanthourenhout aan de slag in de eigen lakkerij.
  Lees meer…
 • EEN FOTO IN DE INBOXEEN FOTO IN DE INBOX
  Soms belanden er berichten en foto’s in je inbox die je na lezing eerst maar eens opslaat omdat het interessant is en om er later eventueel mee aan de slag te kunnen gaan. Een lid van onze tourclub is internationaal vrachtwagenchauffeur.’s Zondagsmorgens tijdens onze wekelijkse rit vraag ik hem steevast waar hij de afgelopen week is geweest. Het antwoord is dikwijls: “Een rit naar Zuid-Frankrijk en daar lossen, vervolgens naar Italië om te laden en dan weer terug naar Nederland”. Het is net als op de fiets: kilometers maken!
  Lees meer…
Meer artikels