FIETSEN MET DE MIDDERNACHTZON ALS GEZEL

Het fietsevenement Saimaa Cycle Tour in Finland is een tot de verbeelding sprekende cyclosportieve tocht. Een echte marathontocht van 300 km die je de magie van de middernachtzon laat ervaren terwijl je door het mooiste deel van Finland fietst. De Saimaa Cycle Tour vindt dit jaar plaats op 28 en 29 juni.

De 300 km lange route van de Saimaa Cycle Tour vertrekt en komt aan vanuit Imatra. De tocht loopt door verschillende steden en prachtige merenlandschappen. De route gaat door de Taipalsaari en Puumala gebieden waar meren je aan beide kanten van de weg omringen. Het is gewoonweg een unieke ervaring zowel qua prestatie als qua natuur!

Naast de Saimaa Cycle Tour zijn er ook nog de kortere afstanden. Zo is er de Ruokolahti Tour die ongeveer 38 km lang is. Het vertrek van de Ruokolahti Tour vindt plaats op zaterdagochtend 29 juni 2024 tussen 10:00 en 11:00 uur – de vertrektijd wordt ongeveer twee weken voor het evenement bevestigd. De route begint en eindigt in Imatra en loopt rond de beroemde Ruokolahti kerk, waar een verfrissings- en fietsservicepunt is. De route gaat volledig over asfaltwegen en is niet veeleisend. Je kunt de Ruokolahti tocht ook per elektrische fiets doen.

"Een magisch gebeuren wanneer je met de middernachtzon omringd bent door het water"

De tweede tocht op het programma is de Jaakko’s Tour. Deze is 85 km lang en de route vertrekt en eindigt ook in Imatra. Het vertrek van de Jaakko’s Tour vindt plaats op zaterdagochtend 29 juni 2024 vanaf 10.00 uur. De route loopt via de kerkheuvel van Ruokolahti en rond het Äitsaari-eiland, de thuisbasis van professioneel wielrenner Jaakko Hänninen, die momenteel voor het AG2R Citroën Team rijdt. Ook dit routeprofiel is niet moeilijk te noemen en de hele route gaat over geasfalteerde wegen. Er zijn twee drank- en snackpunten langs de route, ook is er eten verkrijgbaar bij de finish.

Aan deze route van 85 km kan ook worden deelgenomen met elektrische fietsen. En dan is er natuurlijk de uitdaging voor de echte fanaten, de Saimaa Cycle Tour met zijn 300 km. De start vindt plaats tussen 19:00 en 23:00 u – afhankelijk van uw inschrijving. Je fietst dus de hele nacht door, met de middernachtzon als gezel. Een magisch gebeuren wanneer je langs beide kanten van de weg omringd bent door het water van de prachtige Finse meren. Een tocht voor op jouw bucketlist? Op onze lijst neemt hij alvast een prominente plaats in!

Misschien zien we mekaar wel in Finland dit jaar…

Gebruik code VELOFOLLIES-40 om te registreren voor 115€ (normale prijs 155 €), geldig tot 29 februari 2024.

www.saimaacycletour.com

Text: Patrick Van Gansen
© Photos: Niko Laurila

Meer Nieuws

 • L’ALSACIENNE – DE CYCLING UITDAGING VOOR IEDEREENL'ALSACIENNE - DE CYCLING UITDAGING VOOR IEDEREEN
  Het vertrek van L'Alsacienne in 2023 vanaf het mooie Lac de Kruth-Wildenstein was één groot wielerfeest. Met meer dan 2.500 registraties, werd het vorige deelnamerecord overtroffen. Dit succes wijten de organisatoren aan hun passie voor de geboortegrond en zijn tradities met de ondersteuning van de lokale producten. Een passie die op 30 juni 2024 bij de start in Kruth en op de flanken van de meest uitdagende cols uit de Vogezen, opnieuw zal worden gedeeld.
  Lees meer…
 • L’ETAPE DENMARK IS EEN ‘MUST BE ON YOUR LIST’ CHALLENGEL'ETAPE DENMARK IS EEN ‘MUST BE ON YOUR LIST’ CHALLENGE
  Het Deense fietsevenement Hærvejsløbet - De Viking Gran Fondo is nu L'Etape Denmark by Tour de France. Een uitdagende en onvergetelijke rit door de mooie natuur en de geschiedenis van Denemarken die gereden wordt op 29 juni 2024. Er is een keuze uit vijf verschillende afstanden die allen van punt A naar punt B gaan. Je maakt een onvergetelijke rit over de natuurlijke heuvelrug die tijdens de laatste ijstijd door Jutland is gevormd.
  Lees meer…
 • FIETSEN MET DE MIDDERNACHTZON ALS GEZELFIETSEN MET DE MIDDERNACHTZON ALS GEZEL
  Het fietsevenement Saimaa Cycle Tour in Finland is een tot de verbeelding sprekende cyclosportieve tocht. Een echte marathontocht van 300 km die je de magie van de middernachtzon laat ervaren terwijl je door het mooiste deel van Finland fietst. De Saimaa Cycle Tour vindt dit jaar plaats op 28 en 29 juni.
  Lees meer…
Meer artikels