EUROPESE PLATFORM VOOR OPGEKNAPTE E-BIKES KOMT NAAR BELGIË

Op dinsdag 8 maart 2022 lanceerde Upway haar online marktplaats voor opgeknapte e-bikes in België. Upway is de eerste aanbieder in Europa die elektrische fietsen koopt, opknapt en doorverkoopt.

De e-bikes zijn tot 60% goedkoper dan een nieuwe elektrische fiets. De kwaliteit van het aanbod wordt gewaarborgd door de 20-punten inspectie die volgt op elke herstelling en de eenjarige garantie. Na Frankrijk is België de tweede markt waar het tweedehands fietsenaanbod wordt gelanceerd.

Philippe De Schutter, voormalig Uber Eats Country Manager en oprichter en CEO van The Park Playground, staat aan het hoofd van de Belgische tak van het fietsplatform. “Door e-bikes een tweede leven te bieden kunnen we hun koolstofvoetafdruk tot vijf keer verkleinen.”

Bij Upway komen twee trends samen: de opmars van elektrische mobiliteit en de groeiende tweedehandsmarkt. In België is de verkoop van elektrische fietsen de laatste vijf jaar verdubbeld en heeft een op de vijf een elektrische fiets. Het enorme aanbod aan e-bikes creëert potentieel voor een dynamische tweedehandsmarkt. Maar door een gebrek aan vertrouwen in de kwaliteit van gebruikte elektrische fietsen, blijft de markt voorlopig zo goed als onaangeboord. Daar wil Upway met dit concept verandering in brengen.

Meer Nieuws

 • EEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERGEEN VAT VOL UITDAGENDE FIETSROUTES VANUIT HOF VAN KALENBERG
  Een fietsvakantie of -weekend organiseren met de vriendenkring of de fietsclub en de hechte band ervaren en versterken van de ganse groep vinden velen geen gemakkelijke onderneming. En toch is het niet zo moeilijk om de ideale formule te vinden om de banden van uw fietsgroep nog sterker te smeden. De sleutel ligt in het huren van een alles biedend vakantiehuis, waar iedereen de passie voor de fiets ten volle kan beleven.
  Lees meer…
 • DE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRANDDE FLANKEN VAN DE COLL DE RATES STAAN IN BRAND
  De alombekende Coll de Rates in de regio rond Calpe stond dit weekend in lichterlaaie als gevolg van een uit de hand gelopen verbranding van tuinafval. Niet minder dan 800 ha zijn afgebrand.
  Lees meer…
 • EEN E-BIKE WAARMEE JE OPVALT IN DE MENIGTE!EEN E-BIKE WAARMEE JE OPVALT IN DE MENIGTE!
  REANY E-BIKES vond op Velofollies in januari het perfecte podium om zichzelf voor te stellen met een exclusieve beursprimeur. Met de slogan: ‘De lichtste E-bike in de Benelux en misschien zelfs daarbuiten’, trapt het merk deuren open die tot nu toe nog gesloten waren. Het gewicht van een E-bike is voor potentiële kopers steeds belangrijker aan het worden en daar spelen ze bij REANY BIKES gretig op in met deze exclusieve en zeer sportief ogende E-bike.
  Lees meer…
Meer artikels