EUROPESE PLATFORM VOOR OPGEKNAPTE E-BIKES KOMT NAAR BELGIË

Op dinsdag 8 maart 2022 lanceerde Upway haar online marktplaats voor opgeknapte e-bikes in België. Upway is de eerste aanbieder in Europa die elektrische fietsen koopt, opknapt en doorverkoopt.

De e-bikes zijn tot 60% goedkoper dan een nieuwe elektrische fiets. De kwaliteit van het aanbod wordt gewaarborgd door de 20-punten inspectie die volgt op elke herstelling en de eenjarige garantie. Na Frankrijk is België de tweede markt waar het tweedehands fietsenaanbod wordt gelanceerd.

Philippe De Schutter, voormalig Uber Eats Country Manager en oprichter en CEO van The Park Playground, staat aan het hoofd van de Belgische tak van het fietsplatform. “Door e-bikes een tweede leven te bieden kunnen we hun koolstofvoetafdruk tot vijf keer verkleinen.”

Bij Upway komen twee trends samen: de opmars van elektrische mobiliteit en de groeiende tweedehandsmarkt. In België is de verkoop van elektrische fietsen de laatste vijf jaar verdubbeld en heeft een op de vijf een elektrische fiets. Het enorme aanbod aan e-bikes creëert potentieel voor een dynamische tweedehandsmarkt. Maar door een gebrek aan vertrouwen in de kwaliteit van gebruikte elektrische fietsen, blijft de markt voorlopig zo goed als onaangeboord. Daar wil Upway met dit concept verandering in brengen.

Meer Nieuws

Meer artikels