EINDELIJK ONTVANGEN DE DENEN HUN TOUR DE FRANCE

De Denen wachten er al twee jaar op: de Grand Départ van de Tour de France. Origineel gepland in 2020, maar om bekende redenen (Covid) twee jaar uitgesteld. Op de eerste dag van juli gaat het dan toch echt gebeuren: de Tour-start in Kopenhagen.

Zal Wout Van Aert samen met Georges straks opnieuw op het podium staan als ritwinnaar en kan hij dit al in Denemarken? Zal hij het groen mee naar huis brengen? Hoeveel ritoverwinningen pakken de Belgen? Doen de Nederlanders – o.a. met showbeest Mathieu van der Poel – het even goed of beter? En wie klopt Tadej Pogačar voor de eindoverwinning? Zal het misschien wel net de Deen Jonas Vingegaard zijn die hem het vuur aan de schenen legt of toch eerder Primož Roglič? Het zijn een aantal vragen die de speculaties en tooggesprekken beheersen en waar we de komende weken de antwoorden op zullen ontdekken. Het feest begint nu vrijdag alvast in Denemarken!

Met grote Deense renners in het heden – zoals Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma), Mads Pedersen (Trek-Segafredo) of Kasper Asgreen (Quick.Step-Alpha Vinyl Team)- en verleden – zoals Bjarne Riis, Rolf Sørensen of Nicki Sørensen (geen familie)- mag Denemarken gerust een wielerland genoemd worden. Geen wonder ook, want het is een mooi land met een divers landschap en bovendien een goede fiets-infrastructuur.

Na de proloogtijdrit in de hoofdstad Kopenhagen en rit één van Roskilde naar Nyborg rijd het wielercircus op dag drie door het fraaie Sønderjylland (Zuid-Jutland). Dit aan Duitsland grenzende deel is een waar fietsparadijs. Daarbij maakt het niet uit of je voor de ‘normale’ fiets, de racefiets, de mountainbike of de veelzijdige gravelfiets kiest (en uitgebreid reisverslag van onze trip door Sønderjylland lees je in Cyclelive Magazine 70).

Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden, waar je uit kunt kiezen. Van sterrenhotel tot trekkershutje. Voor elk budget is er ruime keuze. Je kunt er voor kiezen om te gaan bikepacken, maar je hoeft niet alles zelf te regelen. Op de site van het regionale toeristenbureau hebben ze de optie om een compleet verzorgde fietsreis te kiezen.

Voor meer info:

visitsonderjylland.nl/tourdefrance

visitsonderjylland.nl/fietsen

Meer Nieuws

Meer artikels