EINDELIJK ONTVANGEN DE DENEN HUN TOUR DE FRANCE

De Denen wachten er al twee jaar op: de Grand Départ van de Tour de France. Origineel gepland in 2020, maar om bekende redenen (Covid) twee jaar uitgesteld. Op de eerste dag van juli gaat het dan toch echt gebeuren: de Tour-start in Kopenhagen.

Zal Wout Van Aert samen met Georges straks opnieuw op het podium staan als ritwinnaar en kan hij dit al in Denemarken? Zal hij het groen mee naar huis brengen? Hoeveel ritoverwinningen pakken de Belgen? Doen de Nederlanders – o.a. met showbeest Mathieu van der Poel – het even goed of beter? En wie klopt Tadej Pogačar voor de eindoverwinning? Zal het misschien wel net de Deen Jonas Vingegaard zijn die hem het vuur aan de schenen legt of toch eerder Primož Roglič? Het zijn een aantal vragen die de speculaties en tooggesprekken beheersen en waar we de komende weken de antwoorden op zullen ontdekken. Het feest begint nu vrijdag alvast in Denemarken!

Met grote Deense renners in het heden – zoals Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma), Mads Pedersen (Trek-Segafredo) of Kasper Asgreen (Quick.Step-Alpha Vinyl Team)- en verleden – zoals Bjarne Riis, Rolf Sørensen of Nicki Sørensen (geen familie)- mag Denemarken gerust een wielerland genoemd worden. Geen wonder ook, want het is een mooi land met een divers landschap en bovendien een goede fiets-infrastructuur.

Na de proloogtijdrit in de hoofdstad Kopenhagen en rit één van Roskilde naar Nyborg rijd het wielercircus op dag drie door het fraaie Sønderjylland (Zuid-Jutland). Dit aan Duitsland grenzende deel is een waar fietsparadijs. Daarbij maakt het niet uit of je voor de ‘normale’ fiets, de racefiets, de mountainbike of de veelzijdige gravelfiets kiest (en uitgebreid reisverslag van onze trip door Sønderjylland lees je in Cyclelive Magazine 70).

Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden, waar je uit kunt kiezen. Van sterrenhotel tot trekkershutje. Voor elk budget is er ruime keuze. Je kunt er voor kiezen om te gaan bikepacken, maar je hoeft niet alles zelf te regelen. Op de site van het regionale toeristenbureau hebben ze de optie om een compleet verzorgde fietsreis te kiezen.

Voor meer info:

visitsonderjylland.nl/tourdefrance

visitsonderjylland.nl/fietsen

Meer Nieuws

 • JONAS VINGEGAARD TORENHOOG FAVORIET IN DE TIRRENO ADRIATICOJONAS VINGEGAARD TORENHOOG FAVORIET IN DE TIRRENO ADRIATICO
  Gisteren werd de eerste rit gereden in Parijs-Nice en dat ging al meteen gepaard met vuurwerk van mede-topfavoriet Remco Evenepoel. Die andere topfavoriet Primoz Roglic liet zich echter niet vangen aan de uitnodiging van Evenepoel om er een lap op te geven en hield zich gedeisd. Misschien wel de beste tactiek als je eindwinnaar wil worden?
  Lees meer…
 • NIEUWE TEST VOOR REMCO EVENEPOEL IN PARIJS-NICENIEUWE TEST VOOR REMCO EVENEPOEL IN PARIJS-NICE
  Nu zondag, drie maart start in Les Mureaux de 82ste editie van Parijs – Nice, met Remco Evenepoel en Primoz Roglic als de grote favorieten op de eindzege. De koers naar de zon eindigt op 12 maart op de Promenade des Anglais in Nice. Het parcours is dit jaar niet echt sprinters gezind, want er zijn slechts twee etappes waar zij misschien aan het feest zullen zijn. In totaal staan er dertig gecatalogeerde cols over een totale afstand van 1219 km op het menu. Er is ook opnieuw een ploegentijdrit (rit 3) die net als vorig jaar de tijden van de renners individueel zal afklokken.
  Lees meer…
 • CHARLY GAUL – VAN ENGEL TOT KLUIZENAAR IN HET WOUDCHARLY GAUL - VAN ENGEL TOT KLUIZENAAR IN HET WOUD
  Remco Evenepoel werd op 25 januari 2024, pas 24 jaar en wij legden de palmaressen - tot aan de 24ste verjaardag - van de grote renners uit diverse tijdperken en landen naast mekaar. Vandaag zijn we aanbeland bij de nummer veertien uit onze ranking Charly Gaul.
  Lees meer…
Meer artikels